28.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Νορβηγία επιλέγει υποβρύχια «212»

Η Νορβηγία επιλέγει υποβρύχια «212»

Σε μια εξέλιξη που ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας επέλεξε την απόκτηση γερμανικών υποβρυχίων Type 212, με δυνητική αγορά τεσσάρων μονάδων και προαίρεση για άλλες δυο σε ένα πρόγραμμα ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ενδιαφέρουσα πτυχή στην υπόθεση είναι ότι η προμήθεια γίνεται στο πλαίσιο επιλογής της Γερμανίας ως στρατηγικού εταίρου της Νορβηγίας στον τομέα των υποβρυχίων, τον οποίο η σκανδιναβική χώρα θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο στην αμυντική της προετοιμασίας. Η υπογραφή της συμφωνίας με την TKMS θα γίνει στη συνέχεια μετά από διαπραγματεύσεις, πιθανότατα το 2019 ώστε τα υποβρύχια να παραδοθούν διαδοχικά μέσα στην δεκαετία του 2020.

Στον νορβηγικό διαγωνισμό μετείχε και η DCNS που εξέφρασε αναμενόμενα την δυσαρέσκειά της υποστηρίζοντας ότι η πρότασή της για Barracuda ήταν καλύτερη τόσο ως προϊόν όσο και ως βιομηχανικό πρόγραμμα για την Νορβηγία.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπορούμε να πάμε τώρα σε Ευρωκορβέτες αντί για Gowind/FCX-30!

Όταν έγινε η αγορά των 3 φρεγατών FDI HN στο Πολεμικό Ναυτικό (αντί 4 συν "ενδιάμεση λύση" μεταχειρισμένων σκαφών συν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -