32.1 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤελετή Λήξης του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας CISM στην Ελλάδα

Τελετή Λήξης του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας CISM στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου παραβρέθηκε στην τελετή λήξης του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την Τετάρτη 7 έως την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 (πατήστε εδώ), σε τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) στον Πειραιά.

Η διεξαγωγή των αγώνων στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μετά το 1962, επιβεβαιώνει την διαρκώς αναβαθμισμένη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων και της Χώρας μας γενικότερα στο διεθνές στρατιωτικό αθλητισμό, καταδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) του ΓΕΕΘΑ που πρωτοστατεί στην προώθηση αντίστοιχων δράσεων, προάγοντας τις ιδέες και αξίες του Ολυμπισμού.

Η Ελληνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας συμμετείχε στο πρωτάθλημα με 5μελές πλήρωμα σε σκάφη κατηγορίας PLATOON 25, και κατέλαβε την 2η θέση μεταξύ των 9 συμμετεχουσών Χωρών, ενώ την 1η και 3η θέση κατέλαβαν οι ομάδες της Βραζιλίας και της Ιταλίας αντίστοιχα. Η αποστολή της Δανίας έλαβε το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν επίσης:

 • Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Σταύρος Μελάς ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιου Πατούλη.
 • Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Shutenko Sergii.
 • Ο κ. Neil Swain ως εκπρόσωπος της Πρέσβειρας του Καναδά κ. Anna-Karine Asselin.
 • Ο Διευθυντής του Β΄ Κλάδου ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Οικονόμου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ Ταξίαρχος Ευθύμιος Γιαννακάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Γαβαλάς ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.
 • Ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο Υποναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Πολέμης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και ο Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.
 • Η κ. Άγη Κασούμη ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιου Μαυρωτά.
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.
 • Η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη.
 • Ο αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο CISM και Διευθυντής της Γραμματείας του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ.
 • Ο Γενικός Γραμματέας του CISM Navy Captain Roberto Recchia και ο PCSC (President of the CISM Sport Committee) Sailing Navy Captain Jeorge G. Flethes.
 • Οι Ακόλουθοι Άμυνας στην Ελλάδα της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας.
 • Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΕ κ. Γεώργιος Προκοπίου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.
 • Στελέχη της εταιρείας Motor Oil.
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσο κοστίζει ένα νέο υποβρύχιο – η κρίσιμη ελληνική αγορά που καθυστερεί

Υψηλής επένδυσης είναι κάθε αγορά σύγχρονου συμβατικού υποβρυχίου, μεσαίου μεγέθους, και όσο περνάνε τα χρόνια, μάλλον θα γίνεται και ακριβότερη. Και αυτό αναζητούμε να...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

H έκπληξη του “Κίμωνα”

Πολλά έχουν γραφεί από χθες, μετά την αποτύπωση (από εναέρια άποψη) της πλώρης της  (μελλοντικής και υπό κατασκευή ακόμη) φρεγάτας "Κίμων", που δείχνει το...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -