27.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑ515 εκ. για την αντικατάσταση του στόλου ελαφρών αποβατικών της Αυστραλίας

515 εκ. για την αντικατάσταση του στόλου ελαφρών αποβατικών της Αυστραλίας

Ένα πρόγραμμα προμήθειας νέων πλοίων αμφιβίων επιχειρήσεων για τη μεταφορά και απόβαση δυνάμεων στρατού σε παράκτιες ζώνες ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης της Αυστραλίας χρηματοδοτώντας το πρόγραμμα με το ποσό των 515 εκατομμυρίων Ευρώ (620 εκ. δολαρίων ΗΠΑ).

Η υπουργός Αμύνης της Αυστραλίας, Linda Reynolds, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα Παράκτιες Στρατιωτικές Επιχειρήσεις-Ελαφράς κατηγορίας, LAND 8710 Phase 1 θα επαυξήσει τις ικανότητες αμφιβίων επιχειρήσεων των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά στα ευρύτερα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας.

Τα νέα πλοία θα εισαχθούν σταδιακά σε υπηρεσία από το 2026 και θα είναι μεγαλύτερα, ταχύτερα και καλύτερα προστατευμένα για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις των χερσαίων δυνάμεων της Αυστραλίας. Όπως δήλωσε η υπουργός, “θα επιτρέψουν στις δυνάμεις μας να αναπτύσσονται γρήγορα και αποτελεσματικά τόσο εντός της επικράτειας όσο και στην περιοχή του εγγύς εξωτερικού αλλά και να εξασφαλίζουν την σύνδεσή μας με τους πλησιέστερους συνεργάτες μας όσο και να υποστηρίζουν επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη γειτονική μας περιοχή των Ινδο-Ειρηνικού ωκεανών”.

Όπως συμπλήρωσε η υπουργός κα. Reynolds, η Αυστραλία εκτίμησε τις δυνατότητες μια δύναμης πλοίων παρακτίων μεταφορών κατά την επιχείρηση ‘Bushfire Assist 19-20’, όταν η μεγάλη έκταση των πυρκαγιών στην Αυστραλία έθεσε επί τάπητος την ανάγκη εκκένωσης πολλών πολιτών από απροετοίμαστες παραλίες και την παράδοση κρίσιμων εφοδίων για την επιβίωσή τους.

Το Αυστραλιανό Ναυτικό επιστρατεύται για εκκενώσεις πληθυσμού καθώς οι πυρκαγιές φουντώνουν

Όπως συνηθίζει, η υπουργός αναφέρθηκε και στο πλεονέκτημα στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας μέσω της εμπλοκής της στην ναυπήγηση και συντήρηση των πλοίων. “Οι ικανότητες της αυστραλιανής βιομηχανίας θα τύχουν εκμετάλλευσης τόσο στη φάση του σχεδιασμού όσο και της ναυπήγησης για να γίνει η παράδοσή τους το γρηγορότερο στο πλαίσιο του Σχεδίου Ναυπήγησης Πολεμικών της κυβέρνησης Morrison”, είπε η κα. Reynolds. Με τον τρόπο αυτό, τονίστηκε, θα υπάρξουν πλεονεκτήματα και από την πιθανότητα εξαγωγών των πλοίων για την Αυστραλία.

A LARC 5 (Light Amphibious Resupply Cargo) light amphibious cargo carrier on shore at Onslow beach during Exercise Solid Shield ’85.

Στα σχέδια του Αυστραλιανού Ναυτικού υπάρχει η προοπτική απόκτησης δύο διαφορετικών σχεδίων για να ικανοποιηθεί η απαίτηση μεταφορών ακτή-προς-ακτή, πλοίο-προς-ακτή και υπεράκτιων μεταφορών ικανοποιώντας έτσι τόσο τις εκστρατευτικές δυνατότητες όσο και την ανάγκη μεταφορών σε παράκτιο και ποτάμιο περιβάλλον που απαιτούν οι Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Ανεξάρτητο Σκάφος Αποβάσεων (Independent Landing Craft) προορίζεται να αντικαταστήσει τα σκάφη τύπου LCM-8, εμφανίζοντας ευκαιρίες για την αυστραλιανή βιομηχνία να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να ναυπηγήσει σκάφη αυτής της κατηγορίας. Ένα όχημα αμφιβίων επιχειρήσεων θα κατασκευαστεί για να αντικαταστήσει το υπάρχον LARC-V του Στρατού, δίνοντας αντίστοιχα την ευκαιρία ανάπτυξης και συντήρησης του οχήματος στην βιομηχανία οχημάτων.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Γιατί 2 ελληνικά υποβρύχια δεν έδρασαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Θλιβερή μέρα και σήμερα, ανάμνησης του 1ου «Αττίλα», δηλαδή της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Φάση που ολοκληρώθηκε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -