Από την Παρασκευή 8 έως την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026, έγινε η εθνική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 26» του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους. Σε αυτή είχαμε και την συμμετοχή της πρώτης ελληνικής FDI, της “Κίμων”.








Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Υποβρυχίων, Αμφιβίων Δυνάμεων, Ναρκοπολέμου, Πλοίων Επιτήρησης, ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, προσωπικό και μέσα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και προσωπικό και μέσα του ΓΕΕΘΑ, του Στρατού Ξηράς, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.



















Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό την αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, καθώς και τη διατήρηση και τη περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

