Η Hanwha Defense USA υπέβαλε προκαταρκτική και μη δεσμευτική πρόταση ύψους έως 1,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Austal USA, σύμφωνα με το Breaking Defense. Η αυστραλιανή Austal Limited επέτρεψε στην κορεατική εταιρεία να προχωρήσει σε έλεγχο των οικονομικών και επιχειρησιακών στοιχείων της αμερικανικής θυγατρικής.
Η Austal USA διαθέτει μεγάλη ναυπηγική εγκατάσταση στο Μόμπιλ της Αλαμπάμα και εκτελεί προγράμματα για το Αμερικανικό Ναυτικό. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τα τριμαράν LCS κλάσης Independence, για τα οποία έχουν καταγραφεί και τεχνικά ζητήματα σε μονάδες του τύπου.
Η κίνηση εντάσσεται στη διεύρυνση της νοτιοκορεατικής παρουσίας στην αμερικανική ναυπηγική βιομηχανία. Η Hanwha αναπτύσσει παράλληλα διεθνείς συνεργασίες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η συμφωνία Hanwha Ocean και ONEX με επίκεντρο την Ελλάδα. Η τελική συναλλαγή εξαρτάται από τον έλεγχο στοιχείων, τις διαπραγματεύσεις και τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

