ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο Ισραήλ εξετάζει την προμήθεια ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών P-8A

Το Ισραήλ εξετάζει την προμήθεια ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών P-8A

Η συζήτηση στο Ισραήλ για το P‑8A Poseidon, ένα αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας και ανθυποβρυχιακού πολέμου, φέρεται να περνά από τη γενική διερεύνηση στη διαμόρφωση επιτελικής απαίτησης. Ο αρχηγός του Ισραηλινού Ναυτικού Εγιάλ Χαρέλ συναντήθηκε με ανώτερο στέλεχος της Boeing, ενώ η σχετική ανάγκη εξετάζεται για τον δεκαετή στρατηγικό σχεδιασμό του κλάδου.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, η συνάντηση έγινε πριν από μερικές εβδομάδες. Πηγή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Walla ότι η απόκτηση του P‑8 εξετάζεται σοβαρά και ότι ο Χαρέλ σκοπεύει, κατά την αρχική εκτίμηση, να εντάξει τη σχετική απαίτηση στο σχέδιο που θα παρουσιαστεί στο Γενικό Επιτελείο έως το τέλος του έτους.

Το Naval Defence είχε καταγράψει στις 23 Ιουλίου ότι το Ισραήλ μελετούσε το P‑8A ως λύση απέναντι στη διεύρυνση της υποβρύχιας απειλής. Η παρουσίαση του νέου σχεδίου στο Γενικό Επιτελείο θα δείξει αν το ενδιαφέρον θα αποκτήσει θεσμική συνέχεια.

Η τουρκική υποβρύχια ισχύς αποτέλεσε βασικό φόντο της αρχικής συζήτησης, χωρίς να υπάρχει επίσημη ισραηλινή δήλωση ότι το αεροσκάφος προορίζεται ειδικά εναντίον της Τουρκίας.  Παράλληλα, οι εισηγήσεις για ενίσχυση του ισραηλινού στόλου υποβρυχίων δείχνουν ότι το Ισραήλ επανεξετάζει συνολικά τον υποθαλάσσιο πόλεμο.

 

Συντάκτης

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΝ και Σκαραμαγκάς φέρνουν στην τελική ευθεία τον εκσυγχρονισμό των Type 214HN

ΠΝ, Σκαραμαγκάς και TKMS συγκλίνουν σε εφαρμόσιμη λύση για τα τέσσερα Type 214HN, με ORCCA, νέα optronics, ενεργειακή διαχείριση και πρόβλεψη μελλοντικής ενσωμάτωσης της DM2A5.
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -