29.6 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΙταλικά ναυτικά πυροβόλα Vulcano των 5" για τις νέες Ισπανικές φρεγάτες F-110

Ιταλικά ναυτικά πυροβόλα Vulcano των 5″ για τις νέες Ισπανικές φρεγάτες F-110

H Leonardo ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο ναυτικός πύργος 127mm/64 LW Vulcano επελέγη για τον εξοπλισμό των νέων ισπανικών φρεγατών κλάσης F-110 Bonifaz.

H ανακοίνωση συνέπεσε με την συνέντευξη όπου η ιταλική εταιρία ανέλυε τις δυνατότητες του ναυτικού πυροβόλου της, μετά την επιλογή του για την ανάβαθμιση των Ολλανδικών φρεγατών Αντιαεροπορικού Πολέμου Περιοχής De Zeven Provinciën.

Η κατασκευή των ισπανικών φρεγατών F-110 ξεκινά τον Μάιο

H ισπανική και ολλανική επιλογές καθιερώνουν τον νέο ναυτικό πύργο στα ευρωπαϊκά ναυτικά, μετά την επιλογή του για τον εξοπλισμό των ιταλικών φρεγατών FREMM και PPA καθώς και των νέων γερμανικών φρεγατών F125.

To Leonardo LW Vulcano 127/64 κατά τη διάρκεια δοκιμών (πηγή: Leonardo)

Η επιλογή του ιταλικού πυροβόλου από την Navantia, παλιού συνεργάτη της ιταλικής εταιρίας Leonardo (τέως Oto Melara) έλαβε χώρα ήδη στα τέλη του 2019 αλλά ανακοινώθηκε μόλις τώρα. Η επιλογή του νέου ναυτικού πυροβόλου επιβεβαιώνει τις σχέσεις των δύο μερών και τα συστήματα θα παραδοθούν μόλις το κατασκευαστικό πρόγραμμα το επιτρέψει για να καλυφθούν οι παλιότερες παραγγελίες.

Απεικόνιση της ισπανικής F-110 “Bonifaz” με το LW Vulcano 127/64 της Leonardo στην πλώρη (πηγή: Navantia)

Η ισπανική επιλογή δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς προπλάσματα των φρεγατών F-110 φέροντας το πυροβόλο LW Vulcano των 127 mm έκαναν την εμφάνισή τους σε παρουσιάσεις και εκθέσεις ήδη από τις αρχές του 2019. Νωρίτερα μοντέλα και σχέδια των φρεγατών F-110 εμφανίζονταν με το πυροβόλο Mk 45 των 5″ της BAE Systems (παρόμοιο με το πυροβόλο των ελληνικών φρεγατών κλάσης “Υδρα”). Επέτρεψε, ωστόσο, κάποιες εκπλήξεις εφόσον οι παλιότερες ισπανικές φρεγάτες F-100 φέρουν οπλισμό πυροβολικού της BAE Systems.

O πύργος LW Vulcano 127/64 (LW – LightWeight) της Leonardo είναι η τελευταία λέξη στα κύρια ναυτικά πυροβόλα και αναπτύχθηκε από την εταιρία για την αντικατάσταση των παλιότεων πύργων Oto Melara 127mm/54. Όπως όλα τα σύγχρονα ναυτικά πυροβόλα είναι πλήρως ρομποτικός, κατευθυνόμενος με τηλεχειρισμό από τη γέφυρα ή το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης του πολεμικού πλοίου.

Στις ιικανότητες του νέου πυροβόλου εντάσσονται η χρήση νέων βελτιωμένων πυρομαχικών, όπως το Βαλλιστικό βλήμα Εκτεταμένου Βεληνεκούς (Ballistic Extended Range – BER) και το Κατευθυνόμενο βλήμα Μεγάλου Βεληνεκούς (Guided Long Range – GLR) με τερμαντική καθοδήγηση προς τον στόχο που μπορούν να φτάσουν σε βεληνεκές ακόμα και τα 100 χλμ. Το LW Vulcano 127/64 είναι ικανό για ρυθμούς βολής 30 βλημάτων το λεπτό και φέρει αποθηκευμένα 54 βλήματα σε 4 κυλινδρικές αποθήκες κάτω από το κατάστρωμα.

Συμβόλαιο 519 εκατομμυρίων δολαρίων για τα ραντάρ AEGIS και SPY-7 των ισπανικών φρεγατών F-110

Πηγή

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nigozs
nigozs
4 years ago

Μεγάλη η ιστορία της Oto Melara που δυστυχώς για εμάς τους παλιούς δεν αρέσει που τώρα λέγεται Leonardo.
Όσα ναυτικά έχουν δυτικά πρότυπα είναι δύσκολο να μην έχουν Oto Melara πάνω σε κάποιο πλοίο.
Είναι τρομερά αξιόπιστα και έχουν εύκολη συντήρηση ενώ βάλουν σχεδόν ακατάπαυστα και ακαταπονητα !

LYK
LYK
4 years ago

Για ΜΕΚΟ και Belharra

dimitrisx
dimitrisx
4 years ago

Ένα πυροβόλο, το οποίο θα έπρεπε να επιλεγεί για τις Belh@rra, μαζί με millennium 35 mm στην πλώρη και ένα stralles 76 mm μαζί με ένα RAM block 2 για την πρύμνη, πάνω από το υπόστεγο του ελικοπτέρου.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Γιατί 2 ελληνικά υποβρύχια δεν έδρασαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Θλιβερή μέρα και σήμερα, ανάμνησης του 1ου «Αττίλα», δηλαδή της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Φάση που ολοκληρώθηκε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -