17 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑΈξι νέα περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης για το Γαλλικό Ναυτικό

Έξι νέα περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης για το Γαλλικό Ναυτικό

Το γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων (Ministère des Armées) επιβεβαίωσε στις 17 Ιανουαρίου την είδηση για την παραγγελία έξι Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης (Patrouilleur d’Outre-Mer – POM) για λογαριασμό του πολεμικού ναυτικού. Το συμβόλαιο ανατέθηκε στις 24 Δεκεμβρίου από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) στη ναυπηγική κοινοπραξία Socarenam / CNN MCO.

Το συμβόλαιο προβλέπει τη ναυπήγηση έξι περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης (ΠΑΘ) καθώς και συντήρηση για έξι χρόνια. Η CNN MCO με βάση τη Βρέστη θα παρέχει τις υπηρεσίες συντήρησης. Σύμφωνα με το υπουργείο τα μελλοντικά ΠΑΘ σκοπό έχουν να “βελτιώσουν την παροχή ασφάλειας στις υπερπόντιες κτήσεις και στους πληθυσμούς τους”. Και τα έξι πλοία προβλέπεται να αναπτυχθούν ανά δύο στις υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας, στη Νέα Καληδονία (Nouméa), την Ρεουνιόν (Port-des-Galets) και στην Γαλλική Πολυνησία (Papeete).

Απεικόνιση του νέου Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης του Γαλλικού Ναυτικού, σχεδίασης Socarenam του Καλαί (πηγή: Socarenam)

Αποστολή των ΠΑΘ είναι η προστασία της γαλλικής ΑΟΖ, αποτροπή θαλάσσιας μόλυνσης καθώς και διάσωση και βοήθεια πληθυσμών σε περίπτωση ανάγκης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει: ” στο πλαίσιο αυξανόμενων απειλών εναντίον των αποθεμάτων αλιευμάτων, της βιοποικιλότητας και των διεθνών κανονισμών του δικαίου της θάλασσας, η Γαλλία σκοπεύει να εξασκήσει στο έπακρο την κυριαρχία και τις ευθύνες της στη μητροπολιτικό γαλλικό έδαφος και στις υπερπόντιες κτήσεις της”.

Τα νέα ΠΑΘ θα παραδοθούν μεταξύ των ετών 2022 και 2025. Κάθε πλοίο θα έχει αυτονομία 30 ημερών χωρίς ανεφοδιασμό. Το πλήρωμά του θα ανέρχεται σε 30 άτομα ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και 23 ακόμα. Οι διαστάσεις τους θα είναι: 80 μέτρα μήκος, 11.8 μέτρα πλάτος και 3.5 μέτρα βύθισμα. Ο οπλισμός του θα περιλαμβάνει: ένα πυροβόλο των 20mm σε τηλεχειριζόμενο σταθμό Narwhal της Nexter, πολυβόλα των 12.7 mm και 7.62mm καθώς κι ένα Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος.

Πηγή: Naval News

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Epam Papas
Epam Papas
3 years ago

Αλλη μια χαζη χωρα που ενδιαφερεται για Ααζ και αλιεια. Εμεις ειμαστε οι ξυπνιοι…

Chris
Chris
3 years ago

Δηλαδή, κορβέτα με οπλισμό τορπιλακάτου – χωρίς τορπίλες.

My_name_is_Nobody
My_name_is_Nobody
3 years ago

Οι Γάλλοι μάλλον πρέπει να ρωτήσουν τους Μεξικανούς πως εξοπλίζουν ένα ΠΑΘ

NikolakiEfentis
NikolakiEfentis
3 years ago

Τα συγκεκριμένα ΠΑΘ έχουν κυρίως ρόλους ακτοφυαλκής αλλά για λόγους “κύρους” και απόστασης από την ηπειρωτική Γαλλία ανήκουν στο Ναυτικό. Τα περιπολικά για την ηπειρωτική Γαλλία θα είναι πιο μάχιμα (EPC;).

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Εκσυγχρονισμός MEKO200HN και μεταχειρισμένες LCS δεν αρκούν!

H είδηση που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες για το ενδεχόμενο απόκτησης από το Πολεμικό Ναυτικό μεταχειρισμένων LCS από το Αμερικανικό Ναυτικό, δεν ήταν κεραυνός...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Γιατί ξαναήρθαν στη Βουλή τα αντίμετρα τορπιλών την περασμένη εβδομάδα;

Την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής εισήχθη ένα γνωστό θέμα, περί αντιμέτρων τορπιλών, δημιουργώντας όμως απορίες καθώς είχε ήδη περάσει παλιότερα...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -