28.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤέταρτη FREMM για το γαλλικό ναυτικό

Τέταρτη FREMM για το γαλλικό ναυτικό

Η DCNS παρέδωσε στο Marine Nationale στην Τουλόν την τέταρτη φρεγάτα FREMM, που φέρει το όνομα «Auvergne», έναντι παραγγελιών για οκτώ, δυο της γενικής έκδοσης με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και δυο με έμφαση στον αντιαεροπορικό αγώνα.

Η «Auvergne» είχε καθελκυστεί τον Σεπτέμβριο του 2015 και ξεκίνησε δοκιμές τον Σεπτέμβριο του 2016. Σύμφωνα με την DCNS η τρέχουσα ναυπήγηση αφορά την «Normandie» ενώ μέσα στον Απρίλιο ξεκινούν και οι εργασίες για την ένατη συνολικά φρεγάτα, την «Alsace».

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Προβοκάτωρ
Προβοκάτωρ
7 years ago

Τι έγινε εκείνο το Π.Ν. που έβλεπε….Τις σύγχρονες Φ/Γ να περνούν…

Προβοκάτωρ
Προβοκάτωρ
7 years ago

(y)

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
7 years ago

To ναυτικό δεν ήθελε και δεν θέλει τις FREMM γιατί παρά-είναι ακριβές, είναι υπο-εξοπλισμένες, τους λείπουν ηλεκτρονικά συστήματα, δεν έχουν την απαιτούμενη ταχύτητα κ.α. Πάντως σε ότι αφορά τους Aster-30 τους έκρινε ικανοποιητικούς αλλά στις φρεγάτες που θα αποκτήσει θέλει να έχουν τους ESSM. To ναυτικό μας σε φρεγάτες θέλει ολλανδικές και γερμανικές. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοραστούν καινούργιες φρεγάτες για οικονομικούς λόγους. Ο προσανατολισμός είναι να αγοραστούν μεταχειρισμένες για τις οποίες στο ναυτικό είναι επιφυλακτικοί και θέλουν να γίνει αγορά νέων φρεγατών. Μεταξύ 2020-2022 πρόκεται να αποσυρθούν 6 φρεγάτες S και ήδη γίνονται ενέργειες για να αποκτήσει το ναυτικό συγκεκριμένα πλοία που θα αντικαταστήσουν τις S.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπορούμε να πάμε τώρα σε Ευρωκορβέτες αντί για Gowind/FCX-30!

Όταν έγινε η αγορά των 3 φρεγατών FDI HN στο Πολεμικό Ναυτικό (αντί 4 συν "ενδιάμεση λύση" μεταχειρισμένων σκαφών συν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -