21.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο Καναδικό Ναυτικό απάλλαξε την ηγεσία της φρεγάτας HMCS Calgary

Το Καναδικό Ναυτικό απάλλαξε την ηγεσία της φρεγάτας HMCS Calgary

Κυβερνήτης και πρώτος καπετάνιος της φρεγάτας του Καναδικού Ναυτικού απαλλάχτηκαν των καθηκόντων τους εν μέσω προετοιμασιών για την ανάπτυξη του πολεμικού στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ωκεανού την Άνοιξη.

Ο αποκεφαλισμός της ηγεσίας του πλοίου έγινε μετά από αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά τους, που κρίθηκε ανάξια προς το ύψος των ευθυνών του βαθμού τους.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης της HMCS Calgary, αντιπλοίαρχος Jonathan Kouwenberg, απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του πλοίου αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει προβλήματα συμπεριφοράς μελών του πληρώματός του κατά την προετοιμασία για την ανάληψη της αποστολής.

Ο δεύτερος τη τάξει, απαλλάχθηκε γιατί προσπάθησε να απενεργοποιήσει το σύστημα ανίχνευσης καπνού μέσα στο καρέ των αξιωματικών ώστε να καπνίσει. Το περιστατικό θεωρήθηκε πολύ σοβαρό αφού στο μηχανοστάσιο της φρεγάτας είχε ξεσπάσει φωτιά μόλις δύο εβδομάδες πριν.

Νέος κυβερνήτης στη φρεγάτα HMCS Calgary τοποθετήθηκε ο αντιπλοίαρχος Alex Barlow. Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να απομακρύνεται ο διοικητής ενός πολεμικού μήνες μόνο πριν αυτό αναλάβει αποστολή μακρυά από τη βάση του αλλά -όπως σημείωσε το Καναδικό Ναυτικό σε ανακοίνωσή του- “μια αλλαγή στην ηγεσία ήταν απαραίτητη ώστε το ‘Calgary’ να διατηρήσει ένα επίπεδο ετοιμότητας απαραίτητο για την ανάπτυξή του την Άνοιξη”. Ο αντικατασταθείς κυβερνήτης, Kouwenberg, είχε αναλάβει τη διοίκηση του πλοίου μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Ανθυποβρυχιακές αναβαθμίσεις για τις φρεγάτες Halifax του Καναδά

Το πλοίο ολοκλήρωσε ασκήσεις ετοιμότητας προετοιμαζόμενο για την ανάληψη της αποστολής του αλλά απέτυχε να φτάσει τα προσδοκώμενα επίπεδα, συνεπώς -αναφέρει το Καναδικό Ναυτικό σε ανακοίνωσή του- η αλλαγή ηγεσίας ήταν επιβεβλημένη. Ο νέος κυβερνήτης, αντιπλοίαρχος Barlow, διοικούσε το αδελφό πλοίο “Ottawa”, μια φρεγάτα κλάσης Halifax όπως και η “Calgary” που επέστρεψε από ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Το Ναυτικό φρόντισε να καλύψει και τον απαλλαγέντα Kouwenberg αναφέροντας πόσο άξιος αξιωματικός είναι και πως δεν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.

Από την άλλη, η απομάκρυνση του πλωτάρχη John Forbes, υποδιοικητή της “Calgary” δεν συνδέεται με την περίπτωση Kouwenberg. Ο Forbes βρέθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες γιατί στις 13 Ιανουαρίου, απενεργοποίησε του ανιχνευτές καπνού και θερμότητας στο καρέ των αξιωματικών της φρεγάτας, κάπνισε επιδεικτικά και παρότρυνε κι άλλους αξιωματικούς να κάνουν το ίδιο.

Το Ναυτικό του Καναδά αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις απειθαρχίας και αμέλειας έναντι κανόνων ασφαλείας πολύ σοβαρά αφού μέσα σε ένα περίπου έτος 10 περιστατικά πυρκαγιών σε πλοία του οδήγησαν σε σοβαρές ζημιές. Στη φρεγάτα HMCS Calgary μόλις 12 μέρες πριν το περιστατικό ξέσπασε πυρκαγιά που κατασβέστηκε γρήγορα από το πλήρωμα αλλά μέλη του πληρώματος νοσηλεύτηκαν με μικροτραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα. Στον Forbes επιβλήθηκε πρόστιμο 3,000 δολαρίων και επίπληξη.

Το Καναδικό Ναυτικό ανέφερε πως η απομάκρυνση των αξιωματικών δεν θα έχει επιπτώσεις στο πρόγραμμα επιχειρήσεων του πλοίου και πως σύντομα, μετά από την απαραίτητη περίοδο προσαρμογής, θα είναι σε θέση να αναλάβει και πάλι δράση.

Πηγή: https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/navy-removes-commanding-officer-and-second-in-command-of-hmcs-calgary?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1FBj3FRE8du7aL_31waPiSHLAniy6c5KPZlz4vTBORRC68ccEG2x-UKss#Echobox=1580485896

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
stepa
4 years ago

εχει και ο Καναδας 1142 ?…. 🙂

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Τριμαράν LCS Independence, υπάρχουν κι αυτά!

Ο όρος LCS ή Littoral Combat Ship ή Πλοίο Παράκτιων Επιχειρήσεων είναι μάλλον προκλητικός για την ελληνική κοινή γνώμη. Μετά τη "σκληρή" φρεγατιάδα το...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Amiral Ronarc’h: η πρώτη γαλλική FDI σε αγώνα δρόμου να «συρρικνώσει» τις καθυστερήσεις

Όπως χαρακτηριστικά έγραφε προ ημερών γνωστός γαλλικός ιστότοπος που ασχολείται με ναυτικά θέματα, υπήρξε «επιτέλους λευκός καπνός» για την πρώτη γαλλική FDI, την μελλοντική...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -