15 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ φρεγάτα "Brandenburg" απέπλευσε με προορισμό το Αιγαίο

Η φρεγάτα “Brandenburg” απέπλευσε με προορισμό το Αιγαίο

Η φρεγάτα “Brandenburg” απέπλευσε από το λιμάνι του, Wilhelmshaven, στις 25 Αυγούστου με προορισμό το Αιγαίο. Στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας 2 (Standing Nato Maritime Group 2 – SNMG 2), η φρεγάτα αντικαθιστά το βοηθητικό Berlin.

Αποστολή μας είναι η παρακολούθηση της θαλάσσιας περιοχής στα ύδατα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η αποστολή και θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας με προσήλωση και επαγγελματισμό. Στην αποστολή μας κάθε μέρα θα είναι διαφορετική και αυτό κάνει χαρούμενο το πλήρωμα που δεν θα πλήττει, ειδικά λόγο του ότι σε αυτή την αποστολή δεν προβλέπεται άδεια και χρόνος στην ακτή” δήλωσε ο διοικητής του “Βρανδεμβούργου”, Fregattenkapitän Jan Hackstein, εν όψει της επερχόμενης αποστολής.

Στο Αιγαίο, το πλήρωμα θα συνεργαστεί στενά με τις τουρκικές και ελληνικές ακτοφυλακές. Προβλέπεται επίσης συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ακτοφυλακής και Προστασίας των Συνόρων (Frontex). Το κύριο καθήκον της φρεγάτας θα είναι η επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής.

Ο «κόκκινος αετός», όπως ονομάζεται η φρεγάτα “Brandenburg” λόγω του θυρεού της, αναμένεται να επιστρέψει στο Wilhelmshaven στις αρχές Φεβρουαρίου 2021.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ανάγκη για νέα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό, γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά, οτιδήποτε!

Η ιδέα για το σημερινό μας άρθρο προέκυψε μετά την είδηση πως η Ολλανδία θα αγοράσει νέα υποβρύχια από τη Γαλλία, από τη Naval...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -