15.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΟλοκλήρωση δοκιμών του σόναρ ναρκοπολέμου AQS-24B της Northrop

Ολοκλήρωση δοκιμών του σόναρ ναρκοπολέμου AQS-24B της Northrop

Το σόναρ αποκάλυψης ναρκών AQS-24 της Northrop Grumman ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δοκιμές εν πλω με το σύστημα ανάπτυξης-περισυλλογής νέας γενιάς (Deploy and Retrieval D&R), όπως ανακοίνωσε στις 6 Ιανουαρίου 2020 η αμερικανική εταιρία.

To sonar AQS-24Β αναπτύσσεται από το MCM USV για τη διενέργεια δοκιμών (φωτογραφία: Northrop Grumman)

Η ανακοίνωση Τύπου της Northrop Grumman

Το AQS-24 D&R επέδειξε τις ικανότητές του μη-επανδρωμένων επιχειρήσεων που χρειάζονταν για τις αντιναρκικές αποστολές εκτός του σκάφους του Μη-Επανδρωμένου Σκάφους Επιφανείας Αντιμετώπισης Ναρκών (Mine Countermeasures Unmanned Surface Vessel – MCM USV). Ο χειρισμός του AQS-24 έγινε μέσω του MCM απο το κέντρο ελέγχου του πλοίου παράκτιας μάχης (LCS).

“Επιτυγχάνοντας αυτόν τον σημαντικό στόχο και επιδεικνύοντας αξιόπιστη λειτουργία για μη-επανδρωμένες αντιναρκικές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα έκανε χρήση επιχειρησιακά αντιπροσωπευτικού πακέτου πληροφοριών από το όχημα επιχειρήσεων MCM του LCS”, κατά δήλωση του Alan Lytle, αντιπροέδρου του τμήματος υποθαλάσσιων συστημάτων της Northrop Grumman. “Αυτό επιτρέπει στο πρόγραμμα να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για περαιτέρω θαλάσσιες δοκιμές του συστήματος για μεγαλύτερα διαστήματα και σε περισσότερο ακραίες συνθήκες”.

Οι δοκιμές του MCM USV προηγούνται ήδη του χρονικού προγραμματισμού για δοκιμές αξιολόγησης χρήστη του AQS-24 επί του LCS. Η εταιρία έχει αναπτύξει διάφορες εκδόσεις του AQS-24 για να παρέχει ικανότητες ναρκαλιείας σε ναυτικά. Το AQS-24B είναι ένα σύστημα που ανάπτυξης που χρησιμοποιεί σόναρ πλευρικής σάρωσης για ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο, χωρική τοποθέτηση και αξιολόγηση τόσο ναρκών βυθού όσο και αγκυροβολίου ενώ διαθέτει και σαρωτή λέηζερ για οπτική αναγνώριση ακριβείας.

Η ενσωμάτωση του σόναρ AQS-24 στο USV επιτρέπει την απευθείας αναμετάδοση όλων των στοιχείων που συλλέγει το AQS-24 σε έναν απομεμακρυσμένο χειριστή σόναρ, οποίος μπορεί να ξεκινήσει τότε ανάλυση αποστολής σε πραγματικό χρόνο (RTMA) με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Η RTMA μειώνει σημαντικά την έκθεση του MCM κατά τη διάρκεια της αποστολής ενώ επιτρέπει και την αποκάλυψη και αναγνώριση ναρκών βυθού σε πραγματικό χρόνο μετά από παραδοσιακές έρευνες ναρκoθετικών.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ανάγκη για νέα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό, γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά, οτιδήποτε!

Η ιδέα για το σημερινό μας άρθρο προέκυψε μετά την είδηση πως η Ολλανδία θα αγοράσει νέα υποβρύχια από τη Γαλλία, από τη Naval...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -