28.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙΣΤΟΡΙΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 27 Μαΐου 1905: Ναυμαχία της Tsushima, το “Trafalgar της...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 27 Μαΐου 1905: Ναυμαχία της Tsushima, το “Trafalgar της Ανατολής”

Κατά τη διάρκεια του Ρωσο-Ιαπωνικού πολέμου, με τις επιχειρήσεις στο έδαφος να έχουν τελματωθεί και τη ρωσική 1η μοίρα του Στόλου του Ειρηνικού να παραμένει αδρανής στο ναύσταθμο του Πορτ Άρθουρ. Ο διοικητής της ρωσικής Μοίρας, ναύαρχος Στεπάν Μακάρωφ, είχε σκοτωθεί 5 εβδομάδες πριν, όταν η ναυαρχίδα του χτύπησε σε ιαπωνική νάρκη και ο χαμός του έθεσε τον Ρωσικό Στόλο της Ανατολής σε ακινησία ακέφαλος και ανήμπορος να αναλάβει δράση.

Ωστόσο, η στιγμή είχε φτάσει για τους Ρώσους που αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία. Η Μόσχα είχε ανάγκη από καλά νέα στον μακρυνό αυτό πόλεμο και παλάτι και ναυαρχείο απαιτούσαν δράση. Έτσι, σε μια τολμηρή κίνηση, έστειλαν τη 2η Μοίρα του στόλου τους, από τη Βαλτική στην Ιαπωνική θάλασσα για να λύσει την πολιορκία του Πορτ Άρθουρ.

Ο ρωσικός στόλος ταξίδεψε επί 7 μήνες καλύπτοντας τα 18.000 μίλια μόνο και μόνο για να γνωρίσει μια συντριπτική ήττα από τον ιαπωνικό.

Η συνέχεια στο Military History

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπορούμε να πάμε τώρα σε Ευρωκορβέτες αντί για Gowind/FCX-30!

Όταν έγινε η αγορά των 3 φρεγατών FDI HN στο Πολεμικό Ναυτικό (αντί 4 συν "ενδιάμεση λύση" μεταχειρισμένων σκαφών συν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -