22.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΕντός της εβδομάδας καθελκύεται η πρώτη Meko A200EN της Αιγύπτου

Εντός της εβδομάδας καθελκύεται η πρώτη Meko A200EN της Αιγύπτου

Όπως πληροφορεί από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Mahmoud Gamal η πρώτη φρεγάτα Meko A200EN που προορίζεται για το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου πρόκειται να καθελκυστεί μέσα στην επόμενη εμβομάδα, με τη ναυπήγηση της δεύτερης να ξεκινά τον Αύγουστο και της τρίτης να ακολουθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η φρεγάτα MEKO A-200 ακολουθεί το γενικό σχέδιο των επιτυχημένων γερμανικών εξαγωγικών φρεγατών γενικής χρήσης MEKO 200 των ναυπηγείων Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS). Πρόκειται για ένα πολεμικό πλοίο ικανό να διεξαγάγει πολεμικές επιχειρήσεις σε τέσσερις διαστάσεις (αντιαεροπορικό, ανθυποβρυχιακό, αγώνα επιφανείας και αγώνα σε περιβάλλον βιοχημικών απειλών). Η φρεγάτα MEKO A-200 είναι επίσης σχεδιασμένη για παρατεταμένες επιχειρήσεις σε ένα ευρύ φάσμα γενικών αποστολών και καθηκόντων: περιπολία και θαλάσσια απαγόρευση, υποστήριξη ειδικών επιχειρήσεων, έρευνα και διάσωση και ανθρωπιστικές αποστολές.

Η πρώτη MEKO A200 της Αιγύπτου αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά»

Η MEKO A-200 είναι εφοδιασμένη με το επαναστατικό σύστημα πρόωσης CODAG-WARP (Water jet and Refined Propellers): δύο προπέλες μεταβλητού βήματος που κινούνται από διασυνδεδεμένους κινητήρες diesel και ένα υδροστρόβιλο που κινείται από αεριοκίνηση, συνδυάζοντας την ισχύ των δύο συστημάτων η κίνηση στο νερό επιτυγχάνεται χωρίς την ανάγκη κιβωτίου αλλαγής ταχυτήτων.

Η φρεγάτα έχει βελτιωμένο σχέδιο μειωμένης υπογραφής στο ραντάρ, στο υπέρυθρο φάσμα και στο ακουστικό και μαγνητικό πεδίο, που της επιτρέπουν να κρύβει τον όγκο της. Η διατομή τύπου Χ του σχεδίου της, η πυργοειδής υπερκατασκευή της που εγκολπώνει τους περισσότερους αισθητήρες, οι αναδιπλούμενες επιφάνειες που κλείνουν τα εκτεθειμένα μέρη και οι κεραίες RCS που βρίσκονται σε ειδικές φωλεές αποκαλύπτουν ένα πολύ μικρό στόχο στα ραντάρ του αντιπάλου.

Το 2018, συμφωνία ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπεγράφη μεταξύ της γερμανικής TKMS και της αιγυπτιακής κυβέρνησης για τη ναυπήγηση τριών φρεγατών στη Γερμανία για λογαριασμό της Αιγύπτου. Μια ακόμα θα ακολουθήσει εντός του έτους, με τη ναυπήγησή της να πραγματοποιείται σε αιγυπτιακές εγκαταστάσεις με γερμανική βοήθεια. Θα είναι το πρώτο μεγάλο πολεμικό πλοίο που ναυπηγείται στην Αίγυπτο. Οι φρεγάτες Meko A200EN έχουν μήκος 118 μέτρα, πλάτος 14,8 μέτρα, θα έχουν ταχύτητα 32 κόμβων και εκτόπισμα 3.400 τόνων.

Οι πρώτες 3 MEKO A200 της Αιγύπτου θα είναι έτοιμες το 2024

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Διπλός εκτοξευτής RAM στις εκσυγχρονισμένες ΜΕΚΟ200ΗΝ

Όπως φαίνεται ο εκσυγχρονισμός των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ200ΗΝ βρίσκεται στα τελευταία στάδια για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, έχει γίνει...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί αγοράσαμε πυραύλους RAM Block 2A για τις “Ρουσσέν” και τι γίνεται με τις FDI

Στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ, το μόνο πρόγραμμα που αποφασίστηκε να προχωρήσει για υπογραφή ήταν αυτό της αγοράς 52 νέων πυραύλων RAM, έκδοσης Block 2A, για...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -