23.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΗ Αυστραλία προχωρά με το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών κλάσης Hunter

Η Αυστραλία προχωρά με το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών κλάσης Hunter

Το πρόγραμμα των φρεγατών κλάσης Hunter για το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό προχωρά κανονικά με την περαιτέρω ανάπτυξη της κλάσης Type 26 της BAE Systems.

Η ανασκόπηση τεχνικών απαιτήσεων (System Requirements Review – SRR) έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2019, έτσι ώστε να εκτιμηθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόγραμμα SEA 5000 Hunter Class. Η Αυστραλία σχεδιάζει την ναυπήγηση εννιά νέων φρεγατών, που θα κατασκευαστούν από την BAE Systems Australia ,στα ναυπηγεία ASC Shipbuilding στο Osborne South στην νότια Αυστραλία.

Ο διευθύνον σύμβουλος του προγράμματος της BAE Systems Australia, Nigel Stewart, δήλωσε: “Η ανασκόπηση τεχνικών απαιτήσεων είναι μια κοινή δραστηριότητα μεταξύ των ναυπηγείων και της κοινοπολιτείας, έτσι ώστε να ελεγχθεί η ωριμότητα των συνεχώς εξελισσόμενων προδιαγραφών σε σχέση με αυτές του προσχεδίου.” Η ανασκόπηση αυτή θα γίνει από τρίτους ανεξάρτητους ελεγκτές.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ivychris
ivychris
4 years ago

Παρ’ όλο που είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και θα ακολουθήσει Preliminary Design Review (PDR) και Critical Design Review (CDR), όσον αφορά τα συστήματα, εν τούτοις πιθανολογώ ότι θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα το development, αφού ήδη η Bae έχει πρωτοπορήσει παράγοντας 3D virtual απεικόνιση της φρεγάτας, όπου ο κάθε υποψήφιος αγοραστή, φορώντας ειδικά googles μπαίνει στο εσωτερικό του πλοίου και το διαμορφώνει αυξομειώνοντας τους χωρους, ανάλογα με τι επιχειρησιακές του ανάγκες.
Μοναδική καινοτομία και μεγάλο promotion που βάρυνε στις έως τώρα επιλογές.
Με αυτές τις επιλογές η ταχύτητα του Project management πρέπει να θεωρείται δεδομένη, δεδομένου ότι τα κύρια συστήματα είναι ήδη υπαρκτά.
Χωρί μεγάλες εκπλήξεις, η πιθανότητα καθέλκυσης το 2023, πρέπει να θεωρείται λογική εξέλιξη.
Πραγματικά απορώ, πως αυτό το πλοίο δεν συμμετέχει στο Αμερικανικό FFG(X)
https://www.express.co.uk/news/uk/1156406/britain-military-Royal-Navy-defence-frigate-type-26-royal-navy-latest

sotbak
sotbak
4 years ago
Reply to  ivychris

πολύ ενδιαφέρον πλοίο, να κάτι που θα μπορούσε να μας ενδιαφέρει …
https://www.naval-technology.com/projects/hunter-class-frigates/

Nestoras
Nestoras
4 years ago
Reply to  ivychris

Θα συμετείχε σίγουρα αν ήταν επιχειρησιακό αυτό ή έστω παραλλαγή του. Αυτή ήταν βασική προϋπόθεση για να γίνουν δεκτές προσφορές, λόγω της ανάγκης για ταχεία προμήθεια του πλοίου. Πράγματι οι τελικές προτάσεις υποβάλλονται και τα πλοία στην τελική τους μορφή θα γίνουν γνωστά το πολύ ως το τέλος Σεπτέμβρη με την ανάδειξη του μειοδότη και την υπογραφή συμβάσεων για τα πρώτα 10 πλοία, κάπου στο καλοκαίρι του 2020.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να περιληφθεί τώρα, ο Αντιναύαρχος Ε.Α. Χαντ, που είναι πλέον εκπρόσωπος της Fincantieri σχολίασε ακριβώς αυτό. Το διάλογο μεταξύ επιτελών και εταιρειών, που σε 1 χρόνο έφεραν την επιχειρησιακή έκδοση του πλοίου στη διαμόρφωση που επιθυμεί το Ναυτικό των ΗΠΑ.

sotbak
sotbak
4 years ago

τα όπλα της:

Major armament to be equipped on the Hunter-class frigate fleet include a 5in, 62-calibre Mk 45 Mod 4 naval gun system and a Mk 41 vertical launch system fitted on the bow section of the ship.

The vessel can also be armed with MU90 torpedoes, Standard Missile 2 (SM2) and Evolved SeaSparrow Missiles (ESSM). It can also be fitted with other advanced anti-ship missiles and a Nulka decoy launch system.

The frigate will feature weapon mounts to house two 30mm short-range guns and two 20mm close-in weapon systems.

Firepower of the vessels will be further enhanced by the installation of next-generation Aegis combat system, which enables the guided missile frigates to track and detect aircraft, submarines, and ships within its vicinity. The system will enhance the situational awareness of on-board command team and enable them to take quick decisions to destroy the enemy targets.

Kimon
Kimon
4 years ago

Αυτοί οι Άγγλοι (όσο κι αν μου είναι αντιπαθείς) μάλλον έκαναν μια από τις καλύτερες φρεγάτες, αν όχι την καλύτερη..
Αν δεν είχαμε και αυτή την πολιτική εύνοιας προς την Τουρκία θα ήταν πολύ ενδιαφέρον προσθήκη για το ΠΝ

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες επιλογές έχει το Πολεμικό Ναυτικό έως το 2030… αλλά και μετά

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δένδια στο συνέδριο DEFEA 2024 προ λίγων ημερών, όπου δήλωσε τα...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί αγοράσαμε πυραύλους RAM Block 2A για τις “Ρουσσέν” και τι γίνεται με τις FDI

Στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ, το μόνο πρόγραμμα που αποφασίστηκε να προχωρήσει για υπογραφή ήταν αυτό της αγοράς 52 νέων πυραύλων RAM, έκδοσης Block 2A, για...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -