25.4 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑΡαντάρ Ελέγχου Κυκλοφορίας για προκεχωρημένα αεροδρόμια επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στόλου

Ραντάρ Ελέγχου Κυκλοφορίας για προκεχωρημένα αεροδρόμια επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στόλου

Την BAE Systems επέλεξε το Ναυτικό των ΗΠΑ για την εκτέλεση ενός πενταετούς προγράμματος ύψους 65,7 εκατομμυρίων για ραντάρ Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (ATC). Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη μακρά εμπειρία της στον τεχνικό, μηχανικό και επιχειρησιακό τομέα για να αναπτύξει, κατασκευάσει, εξοπλίσει, δοκιμάσει, αξιολογήσει, διορθώσει και αναβαθμίσει βασικά στοιχεία στις ικανότητες συστημάτων Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας του Κέντρου Πολεμικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ναυτικής Αεροπορίας (NAWCAD).

“Με το συμβόλαιο αυτό, η BAE Systems θα χαρίσει στις εκστρατευτικές μονάδες την ικανότητα να εγκαταστήσουν ένα προκεχωρημένο αεροδρόμιο εξοπλίζοντάς το με συστήματα ραντάρ και επικοινωνιών για να καθοδηγούν με ασφάλεια αεροσκάφη σε επιχειρήσεις διάσωσης και εξαπόλυσης αποστολών”, δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Ολοκληρωμένων Αμυντικών Συστημάτων της BAE Systems.

TRS-4D vs SeaFire, κάνουμε σύγκριση μεταξύ των ραντάρ MMSC και Belh@rra. Ισχύει ο μύθος;

Το νέο αυτό συμβόλαιο επισφραγίζει την εμπιστοσύνη των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ικανότητες της πολυεθνικής εταιρείας στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, όπως κάνει εδώ και μια δεκαετία με πλειάδα συστημάτων (Standard Terminal Automation Replacement System -STARS), Air Traffic Navigation, Integration and Coordination System (ATNAVICS), Airfield Mobile Tactical Air Navigation System (AMTAC) και ATNAVICS Data Link System (ADLS).

PACIFIC OCEAN (March 25, 2013) A landing signal enlisted clears an AV-8B Harrier from Marine Attack Squadron (VMA) 214 to take off during flight operations aboard the amphibious assault ship USS Boxer (LHD 4). Boxer is underway conducting training off the coast of Southern California. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Oscar Espinoza/Released) 1130325-N-CD336-235
Join the conversation
http://www.facebook.com/USNavy
http://www.twitter.com/USNavy
http://navylive.dodlive.mil

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η BAE Systems θα αναπτύξει και θα αναλάβει τη συστήρηση για το λογισμικό λειτουργίας και την ανάπτυξη των πρωτοτύπων δοκιμών, των προγραμμάτων αναβάθμισης και υποστήριξης των συστημάτων ATC. Τα συστήματα θα αποτελέσουν ουσιαστικό εργαλείο για τους διοικητές στα θέατρα επιχειρήσεων, παρέχοντας πληροφορίες και διευθύνοντας την λειτουργία και κίνηση των αεροσκαφών στα πρόχειρα προκεχωρημένα αεροδρόμια, που οργανώνονται συχνά σε δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον με μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και υποδομές.

Νέο ραντάρ AN/SPY-6 για τα Arleigh Burke Flight III του Αμερικανικού Ναυτικού

Το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ θα ενισχύσουν έτσι τις ικανότητες που έχουν στο να οργανώνουν και να διαχειρίζονται αεροδρόμια σε νέες περιοχές επιχειρήσεων ενισχύοντας τις αποβατικές δυνάμεις και τις μονάδες του στόλου με την απαραίτητη αεροπορική προστασία και υποστήριξη στο πεδίο της μάχης.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό Ναυτικό: Στρατηγική ανάγκη για μεγάλα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Πολεμικό Ναυτικό πριν 2 χρόνια αποφάσισε να αγοράσει 3 φρεγάτες τύπου FDI HN. Το πρόβλημα όμως παραμένει πως πρέπει να αντικαταστήσει 9 φρεγάτες...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Neil Hunter της Schiebel, τι μπορεί να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό το UAV S-100

Η αγορά των φρεγατών FDI ΗΝ, σηματοδοτεί για το Πολεμικό Ναυτικό,την έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης των κύριων μονάδων επιφανείας, ενώ παράλληλα εισάγονται νέες τεχνολογίες...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -