[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=zl48bwYBDfA]
Αν και τα πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο κυριαρχούνται από τα νέα από την Βόρειο Κορέα ο ακήρυχτος πόλεμος Ινδίας-Κίνας όχι μόνο καλά κρατεί αλλά έχει παρουσιάσει και μια ιδιαίτερη έξαρση τους τελευταίους μήνες.
Μια από τις πράξεις που προστέθηκε πρόσφατα ήταν η πώληση πυραύλων κατά πλοίων BrahMos στο Βιετνάμ που το Πεκίνο (που βρίσκεται επίσης σε οξεία αντιπαράθεση με το Ανόι) είχε προειδοποιήσει ότι θα αποτελέσει μέγιστη πρόκληση. Το Βιετνάμ, με ανοικτές διαφορές με την Κίνα αναφορικά με διεκδικήσεις στην Νότια Κινεζική Θάλασσα αποκτά τους πυραύλους ως κίνηση κλιμάκωσης των δικών του αντι-διεκδικήσεων και φυσικά η Ινδία προχωρεί στην πώληση (που φημολογείτο αλλά μόλις –μάλλον- επιβεβαιώθηκε ως κίνηση απόρριψης των κινεζικών προειδοποιήσεων.
ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?
Έχοντας υπόψη τις άριστες Αμερικανό-Ινδικές σχέσεις, αλλά και τις πολύ καλές Αμερικανό-Βιετναμικές σχέσεις, η παρουσία των Brahmos στο Βιετναμικό οπλοστάσιο, ως δολοφόνοι αεροπλανοφόρων, αλλά και ισχυρών πλοίων του Κινεζικού στόλου στην τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας Νότια Σινική Θάλασσα (το 95% των κινεζικών εμπορικών δρόμων, πετρέλαια, φυσικά αέρια κλπ), μάλλον προκαλεί χαμόγελα στους Αμερικανούς και μια υποψία: Δεν θα ήταν παράξενο να αποδειχτεί ότι αυτή την, μεγάλης πολιτικής σημασίας, πώληση στρατιωτικού υλικού την προώθησε η Ουάσιγκτον.