29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑDefence Ιnnovation Τalks από τη ΠΤΗΣΗ: Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, παρόν και μέλλον,...

Defence Ιnnovation Τalks από τη ΠΤΗΣΗ: Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, παρόν και μέλλον, 2-3 Ιουνίου

Το περιοδικό ΠΤΗΣΗ, το παλαιότερο και εγκυρότερο αμυντικό έντυπο που κυκλοφορεί από το 1979 έως σήμερα, μαζί με το www.ptisidiastima.com, το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα διαδικτυακό αμυντικό τόπο στην Ελλάδα και σημείο αναφοράς στη σχετική θεματολογία, όπως και το navaldefence.gr, το μοναδικό αμυντικό ιστότοπο στην Ελλάδα για ζητήματα ναυτικής άμυνας, μετά από μια σειρά επιτυχημένων διαδικτυακών ημερίδων που έγιναν μέσα στο 2021, συνεχίζουν την προσπάθεια ενημέρωσης του ελληνικού κοινού και φέτος.

Έτσι, το πρώτο διαδικτυακό event για το 2022 θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου και την Παρασκευή 3 Ιουνίου, από τις 5 μ.μ. έως τις 7.30 μ.μ. με θέμα:

Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, παρόν και μέλλον

Κάντε την εγγραφή σας για την πρώτη μέρα εδώ και για τη δεύτερη εδώ

Η συζήτηση για την Ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι πάλι επίκαιρη λόγω των σημαντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη, όσο και εκείνων που αναμένονται. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε δύο ενότητες, μία ανά ημέρα:

Α. ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ: Ειδήμονες του χώρου θα περιγράψουν τόσο τη σημερινή εικόνα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, όσο και τις προοπτικές της, για την εξυπηρέτηση των εθνικών μας αναγκών. Ποια προϊόντα προτείνονται, σε ποια προγράμματα εξοπλισμών μπορούν να μετέχουν ουσιαστικά, σε τι τομείς έχουν τεχνογνωσία, πως μπορούν να εξελιχθούν. Ταυτόχρονα θα εξεταστεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και πως αυτό μπορεί να βελτιωθεί, ώστε να δομηθεί μια εθνική αμυντική παραγωγή, με μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.

Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Εδώ θα εξεταστεί η τρέχουσα δράση ελληνικών εταιριών, που είτε αυτόνομα, είτε σε κοινοπραξίες, είτε ως υποκατασκευαστές, έχουν πετύχει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους εκτός Ελλάδας. Εκπρόσωποι ελληνικών αλλά και ξένων εταιριών που συνεργάζονται μαζί τους, θα παρουσιάσουν τις επιτυχίες, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, όπως και τις προοπτικές για μεγαλύτερη βιομηχανική και ερευνητική συμμετοχή σε διεθνή project.

Βασική πρόκληση της συγκεκριμένης διημερίδας είναι να προβληθούν οι ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού, που όχι μόνο παράγουν προς όφελος της εθνικής άμυνας, αλλά προσφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην Εθνική Οικονομία, ενώ διατηρούν και πολλές θέσεις εργασίας με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, που σε άλλη περίπτωση θα είχε φύγει στο εξωτερικό.

Η διημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και θα προλογίσουν οι κ. Νικόλαος Παπάτσας, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) και Αναστάσιος Ροζολής, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (Σ.Ε.Κ.Π.Υ.).

Θυμίζουμε πως στα σεμινάρια το κοινό μετέχει «ζωντανά» υποβάλλοντας ερωτήσεις στους ομιλητές, ενώ πάντα ακολουθεί εκτεταμένη συζήτηση για ακόμη πιο διαδραστική ενημέρωση.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Γιατί 2 ελληνικά υποβρύχια δεν έδρασαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Θλιβερή μέρα και σήμερα, ανάμνησης του 1ου «Αττίλα», δηλαδή της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Φάση που ολοκληρώθηκε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -