26.9 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔένδιας: Το επίδομα για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού θέλει αναθεώρηση

Δένδιας: Το επίδομα για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού θέλει αναθεώρηση

Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγού Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Εκεί αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αμοιβών του προσωπικού του Κλάδου και για το επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών. Συγκεκριμένα είπε:

Θα ήθελα να πω ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βασίζεται σε μια στέρεη ιστορική παράδοση, ότι ουδέποτε ηττήθηκε. Πάνω σε αυτή τη στέρεη παράδοση, όμως, πρέπει να χτίσουμε το αύριο του Πολεμικού Ναυτικού. Η «ατζέντα 2030» χρονικά υποδηλώνει το σημείο στο οποίο αυτό το αύριο πρέπει να είναι ευρύτερα ορατό και επιχειρησιακά έτοιμο. Αναφέρομαι κατ’ αρχάς, στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Η άφιξη των Belharra – αναφέρθηκαν οι Αρχηγοί πριν στα καινούρια πλοία – είναι το νέο μεγάλο βήμα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Αλλά, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μόνο βήμα. Το Ναυτικό μας από την αγορά σύγχρονων σκαφών πρέπει να περάσει στον σχεδιασμό και στη συμπαραγωγή, αν όχι και στην παραγωγή σκαφών στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Πρέπει να προχωρήσουμε σε νέα σκάφη, σε νέες τεχνολογίες και μάλιστα, τολμώ να πω και σε σκάφη αυτόνομα κινούμενα στη θάλασσα ή κάτω από αυτήν.

Όμως, αυτό το οποίο όλοι συνυπογράφουμε, είναι ότι ακόμα και το πιο τεχνολογικά προηγμένο μέσο είναι παντελώς αδιάφορο εάν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό, το μεγάλο, το πραγματικό μας όπλο και το σημείο υπεροχής μας. Και αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που κινεί τον Στόλο μας απαιτεί από όλους εμάς την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπεράσπιση της πατρίδας.

 Η παρατήρηση δε αυτή αφορά το σύνολο των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ειδικά όμως για τον Στόλο, μια και βρίσκομαι σήμερα εδώ στην «Ύδρα», θα ήθελα να πω ότι είναι προφανές στην ηγεσία του Υπουργείου ότι η προσαύξηση του Επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών δια του Επιδόματος Αποστολής, δεν έχει εκπληρώσει τον σκοπό της. Πρέπει λοιπόν να το δούμε πάλι και να φροντίσουμε ώστε αυτό το Επίδομα, ανάλογα ρυθμιζόμενο, να αποδώσει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού όχι αντίτιμο για την υπηρεσία που παρέχουν στην πατρίδα – ούτε το απαιτούν ούτε αυτός είναι ο τρόπος να το εκφράσουν- αλλά τη δίκαιη ευγνωμοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας απέναντι στη μεγάλη εκπλήρωση του εθνικού καθήκοντος και της εθνικής αποστολής.

 Είμαι σίγουρος ότι η νέα ηγετική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την ηγεσία του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και οι Διοικητές των υφιστάμενων σχηματισμών, θα εκπληρώσουν στο ακέραιο το καθήκον τους και το 2030 η Ελλάδα θα έχει κατορθώσει τον στόχο που οριοθετήσαμε, να έχει στη διάθεσή της τις δυνάμεις της νέας εποχής. Και πάλι συγχαρητήρια και σιδεροκέφαλοι.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε τα λεφτά;

H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

H έκπληξη του “Κίμωνα”

Πολλά έχουν γραφεί από χθες, μετά την αποτύπωση (από εναέρια άποψη) της πλώρης της  (μελλοντικής και υπό κατασκευή ακόμη) φρεγάτας "Κίμων", που δείχνει το...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -