Το Ναυτικό της Νότιας Κορέας σε μία λαμπρή τελετή παρέλαβε το νέο της υποβρύχιο Dosan Ahn Changho (SS-083) της ομώνυμης κλάσης.
해군에 처음으로 도입되는 중형급 잠수함 #도산안창호함 이
오늘 열린 진수식에서 그 모습을 드러냈습니다!도산안창호함의 자기소개, 들어보실래요?#방위사업청 #3000톤급잠수함 #차기잠수함 pic.twitter.com/Mg4bnL18Da
— 방위사업청 (@dapapr) September 14, 2018
Η τελετή διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) στα ναυπηγεία Όκπο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση της κρατικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών (DAPA) το εν λόγω υποβρύχιο είναι το πρώτο το οποίο έχει σχεδιαστεί και ναυπηγηθεί εγχωρίως.
Χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Νότια Κορέα από τα ναυπηγικά προγράμματα των υποβρυχίων κλάσης Type 209 και πλέον και Type 214 έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και πλέον μπορεί να παράγει (σχεδόν) μόνη της τα δικά της σκάφη.
Σημειώνεται μάλιστα ότι ειδικά για τα υποβρύχια κλάσης Type 209 είχε αποκτήσει άδεια αυτόνομης ναυπήγησης και πώλησής τους στην διεθνή αγορά, όπως κι έχει ήδη κάνει όπως στην περίπτωση της Ινδονησίας όπου είχε ανταγωνιστή την ίδια την TMKS!
Ένα καινούριο υποβρύχιο κλάσης Nagapasa (Type 209) για την Ινδονησία
Το νέο αυτό υποβρύχιο έχει μήκος 83,3 μέτρα, πλάτος 9,6, μέγιστο εκτόπισμα στον βυθό 3.800 τόνους, πλήρωμα 50 ατόμων ενώ φυσικά διαθέτει σύστημα πρόωσης ανεξάρτητο του αέρα (ΑΙΡ).
Μεταξύ άλλων θα διαθέτει και σύστημα κάθετης εκτόξευσης αυξάνοντας έτσι ουσιαστικά τον αριθμό και τον τύπο των όπλων που μπορεί να μεταφέρει, μεταξύ των οποίων και τους εγχώριους πυραύλους πλεύσης Chonryong.
Το Dosan Ahn Changho (SS-083) προβλέπεται τώρα να κηρυχθεί επιχειρησιακό το 2020 ή 2021 ανάλογα με την πορεία του προγράμματος αξιολόγησης καθώς πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο νέας κλάσης.
Στο 1:20 του βίντεο, φαίνεται ότι οι θεατές όρθιοι κοιτάζουν προς τα πίσω σε σχέση με τον ομιλητή. Είναι κάποιο μέρος του πρωτοκόλλου της τελετής με συγκεκριμένη ερμηνεία;
Προβλέπεται απόσυρση των παλαιότερων 209 της Ν. Κορέας, έχεις ακουστεί κάτι; Παλαιότερα υπήρχε μια τέτοια φημολογία…