26.8 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκσυγχρονισμός του ΣτόλουΧαιρετισμός ΑΓΕΝ: Η σημερινή μέρα αφιερώνεται στους άνδρες και τις γυναίκες του...

Χαιρετισμός ΑΓΕΝ: Η σημερινή μέρα αφιερώνεται στους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α/ΓΕΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

       Αξιότιμε κ.Εκτελεστικέ Αντιπρόεδρε

       Αξιότιμοι κ.Ναύαρχοι

       Κυρίες και Κύριοι

       Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

        Είμαι πολύ υπερήφανος που, ως Αρχηγός ΓΕΝ παρίσταμαι στη τοποθέτηση του πρώτου τμήματος -First Block- της φρεγάτας FDI HN1 στη ναυπηγική δεξαμενή και την υπογραφή του δεύτερου Milestone achievement protocol, ένα μήνα νωρίτερα από την αρχικά καθορισμένη ημερομηνία.. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την εκτίμησή μου για τις ενέργειές σας για τη διεξαγωγή της 2ης τελετής ορόσημο για τη φρεγάτα HN1 σήμερα, κατά την επίσκεψή μου στη Γαλλία για τη EURONAVAL.

Γνωρίζω καλά τη συνεχή πρόοδο σχετικά με το πρόγραμμα και την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Διαχείρισης Αγοραστών (BMT) και του προσωπικού του ναυπηγείου στο Λοριάν.

.Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια του προγράμματος, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και την προθυμία για έγκαιρη επίτευξη των οροσήμων. Αναμένω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και είμαι βέβαιος ότι τόσο το προσωπικό του ναυπηγείου όσο και η Ομάδα Διαχείρισης Αγοραστών(BuyerManagement) θα ξεπεράσουν  όποια τυχόν κωλύματα. Φιλοδοξία μας είναι το πρόγραμμα FDI HN να γίνει η αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Στόλου και να μας προσφέρει νέες επιχειρησιακές δυνατότητες στο εγγύς μέλλον.

         Οι χώρες μας σύμφωνα με όσα προβλέπονται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας, προωθώντας την ειρήνη και την ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, τα ναυτικά μας, μέσω της ενισχυμένης συνέργασίας τους θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη αυτού του στόχου.

         Είναι περιττό να αναφερθεί ότι στο εγγύς μέλλον θα επιχειρούμε και οι δύο με την ίδια κατηγορία φρεγατών, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για πιο ενεργή επιχειρησιακή αλληλεπίδραση σε πολλά επίπεδα και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των πληρωμάτων μας.

          Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα FDI του Ελληνικού Ναυτικού σηματοδοτεί τη βούληση των χωρών μας να σταθούν μαζί με αλληλεγγύη απέναντι σε οποιεσδήποτε απειλές και θέτει τα θεμέλια της «Ευρωπαϊκής άμυνας του αύριο».

     Before I conclude my speech allow me to say a few words in Greek language.

Και ο χαιρετισμός που πραγματοποιήσε ο Α/ΓΕΝ  στα ελληνικά

——————————–

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία προς την νέα ψηφιακή εποχή που έχουμε χαράξει για το ΠΝ και ακολουθούμε με σταθερότητα και συνέπεια.

   Νιώθω συνεπώς, βαθιά συγκίνηση, αλλά κυρίως υπερηφάνεια, καθώς γίνομαι σήμερα μάρτυρας στην ενσάρκωση ενός οράματος που για χρόνια το Πολεμικό Ναυτικό, προσδοκούσε με πίστη και κυρίως, ασίγαστη επιμονή, για την πραγμάτωσή του.

   Το πρόγραμμα των φρεγατών FDI που εισηγήθηκε το ΠΝ, υλοποιείται και εξελίσσεται απολύτως ικανοποιητικά, εντός των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και την πληρότητα σχεδίασης και υλοποίησης ενός σύνθετου και εξαιρετικά απαιτητικού προγράμματος.

   Δεν μπορώ λοιπόν, ως Αρχηγός ΓΕΝ, να μην εκφράσω την ικανοποίησή μου, για τη δικαίωση μίας επιλογής που σε ελάχιστο χρόνο, πέρασε από την φάση της διερεύνησης και εισήγησης, σε αυτή της υλοποίησης.

   Επιθυμώ για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική  και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αλλά και την Κυβέρνηση συνολικά, διότι αγκάλιασε άμεσα και αποφασιστικά το όραμά μας για ένα ισχυρότερο ναυτικό, το Πολεμικό Ναυτικό του μέλλοντος.

   Η σημερινή μέρα αφιερώνεται στους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι με τον καθημερινό τους αγώνα εγγυώνται στο παρόν και θα συνεχίσουν να εγγυώνται και στο μέλλον, την ναυτική μας υπεροχή με τα υπερσύγχρονα αυτά σκάφη.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Τριμαράν LCS Independence, υπάρχουν κι αυτά!

Ο όρος LCS ή Littoral Combat Ship ή Πλοίο Παράκτιων Επιχειρήσεων είναι μάλλον προκλητικός για την ελληνική κοινή γνώμη. Μετά τη "σκληρή" φρεγατιάδα το...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Amiral Ronarc’h: η πρώτη γαλλική FDI σε αγώνα δρόμου να «συρρικνώσει» τις καθυστερήσεις

Όπως χαρακτηριστικά έγραφε προ ημερών γνωστός γαλλικός ιστότοπος που ασχολείται με ναυτικά θέματα, υπήρξε «επιτέλους λευκός καπνός» για την πρώτη γαλλική FDI, την μελλοντική...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -