22.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΗ Hyundai Heavy Industries θα σχεδιάσει το νέο αεροπλανοφόρο της Νότιας Κορέας

Η Hyundai Heavy Industries θα σχεδιάσει το νέο αεροπλανοφόρο της Νότιας Κορέας

Η Hyundai Heavy Industries έχει υπογράψει σύμβαση για το σχεδιασμό του νέου αεροπλανοφόρου επόμενης γενιάς του Ναυτικού της Νότιας Κορέας, το οποίο θα είναι σε θέση να υποστηρίξει επιχειρήσεις με μαχητικά αεροσκάφη βραχεία απονήωσης και κάθετης προσνήωσης.

Οι δυο προτάσεις για το νέο αεροπλανοφόρο της Νότιας Κορέας

Με το προσωρινό όνομα LPX-II, το έργο θα αποτελέσει συνέχεια των δύο πλοίων LPX-I, το πρώτο από τα οποία μπήκε σε υπηρεσία το 2007, ενώ το δεύτερο αναμένεται το 2020 μετά την καθέλκυσή του το 2018.

Σύμφωνα με άρθρο στο νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Hyundai πρόκειται να παράσχει ένα εννοιολογικό σχέδιο για ένα πλοίο αεροπλΐας “μεγάλου καταστρώματος” πριν προσδιοριστούν ακριβείς προδιαγραφές και απαραίτητες τεχνολογίες. Οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο αρχηγός του Σώματος των Πεζοναυτών της χώρας ναύαρχος Τζουν Τζιν ΓκουJun Jin-goo δήλωσε ότι ο κλάδος «εξέταζε τη ναυπήγηση ενός πλοίου τύπου LPX (μεγάλης πειραματικής πλατφόρμας) ικανού να μεταφέρει αεροσκάφη σε στενή συνεργασία με το Ναυτικό».

Η Νότια Κορέα προχωράει στο επόμενο βήμα για απόκτηση αεροπλανοφόρου

Το πλοίο, που σχεδιάζεται να μπει σε υπηρεσία τη δεκαετία του 2030, πιθανότατα θα μπορεί να επιχειρεί με μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35B που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin.

Η χώρα όπως είναι γνωστό έχει ήδη παραγγείλει συνολικά 40 αεροσκάφη F-35A (συμβατικής από/προσγείωσης) από το 2014 με τα πρώτα να έχουν ήδη παραδοθεί και φτάσει στην χώρα.

Ο οργανισμός προμήθειας αμυντικών συστημάτων (DAPA) της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει ξεκινήσει την διαδικασία προμήθειας ακόμα 20 αεροσκαφών, χωρίς όμως να προσδιορίσει την ακριβή έκδοση που θα αγοράσει. Ορισμένες αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ άφησαν να εννοηθεί ότι η δεύτερη παρτίδα μπορεί να είναι η έκδοση F-35B.

Η Νότια Κορέα προχωρά το διαγωνισμό F-X για νεά μαχητικά αεροσκάφη

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
x-m
x-m
4 years ago

Τη δεκαετία το ’70 η τότε κυβέρνηση της Κορέας πίεσε τον Chung Ju-yung , ιδρυτή της Hyundai, να ιδρύσει ναυπηγική εταιρία. Αυτός απέρριψε την ιδέα μέχρι τη στιγμή που ο Park Chung-hee, δικτάτορας της χώρας, τον απείλησε ότι αν δεν το έκανε θα οδηγούσε όλες τις επιχειρήσεις του σε χρεοκοπία. Το αποτέλεσμα………

(δεν έχω την παραμικρή διάθεση να “υμνήσω” έναν δικτάτορα. Κάθε άλλο!!! απλώς παραθέτω μια ιστορία.)

Τη δεκαετία του ’90 και ενώ η Κορέα είχε ήδη υψηλούς ανάπτυξης για να ανοίξει ένα εργοστάσιο χρειάζονταν 299 άδειες απο 199 διαφορετικές υπηρεσίες. Δεν φταίει μόνο η γραφειοκρατία για τα δικά μας, αλλά το τι είδους γραφειοκρατία έχουμε.

KEKW
KEKW
4 years ago
Reply to  x-m

“αλλά το τι είδους γραφειοκρατία έχουμε”
Τι εννοειτε?

x-m
x-m
4 years ago
Reply to  KEKW

Υπάρχει γραφειοκρατία ως αποτέλεσμα αυστηρών κανονιστικών ρυθμίσεων που βοηθά τις επιχειρήσεις αποτρέποντας αυτές απο βραχυχρόνια υψηλά κέρδη και μακροχρόνια εξάντληση πόρων, γραφειοκρατία που αναγκάζει τις επιχειρήσεις να κάνουν κινήσεις μη συμφέρουσες για την κάθε μια ξεχωριστά αλλά συντελεί στη αύξηση της συλλογικής παραγωγικότητας κ.λ.π.

Απο την άλλη υπάρχει η γραφειοκρατία ως αποτέλεσμα μη εκσυγχρονισμού διαδικασιών, αυτή που συνειδητά ευννοεί τη συναλλαγή μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου, αυτή που στόχο έχει την προστασία συμφερόντων, αυτή που ευννοεί το βραχυχρόνιο έναντι του μακροχρόνιου κλπ.

Δεν έχει σημασία αν χρειάζονται 200 χαρτιά για να ανοίξει κάποιος επιχείρηση όταν σε μια χώρα υπάρχουν νέες ευκαιρίες και υπάρχει προοπτική κέρδους. Σημασία έχει για την εταιρία η προοπτική και για τη χώρα το ποιά στόχευση δημιουργεί την απαίτηση για τα 200 αυτά χαρτιά.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ανάγκη για νέα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό, γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά, οτιδήποτε!

Η ιδέα για το σημερινό μας άρθρο προέκυψε μετά την είδηση πως η Ολλανδία θα αγοράσει νέα υποβρύχια από τη Γαλλία, από τη Naval...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -