26.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΣτις ΗΠΑ το ιταλικό 'Cavour' για εκπαίδευση στα F-35B

Στις ΗΠΑ το ιταλικό ‘Cavour’ για εκπαίδευση στα F-35B

Το αεροπλανοφόρο του Ιταλικού Ναυτικού ITS Cavour (CVH 550) έφτασε στις ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει εκπαίδευση πιστοποίησης με τα αεροσκάφη F-35B. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ, στις 13 Φεβρουαρίου 2021, η ναυαρχίδα του ιταλικού στόλου έφτασε στη ναυτική βάση του Norfolk για να αποκτήσει την πιστοποίηση “ετοιμότητας επιχειρήσεων” για το ιταλικό πολεμικό ναυτικό εκπαιδευόμενο στην ασφαλή απονήωση και προσνήωση αεροσκαφών F-35B με τη χρήση μέσων του αμερικανικού ναυτικού.

Το ITS Cavour μπαίνει σε δεξαμενή εν όψει πιστοποίησης για επιχειρήσεις με F-35B

Ομάδα δοκιμών του Διακλαδικού Γραφείου του F-35 από τις ΗΠΑ θα επιβιβαστεί στο ‘Cavour’ κατά την παραμονή του στον δυτικό Ατλαντικό και θα επιβλέψει τις θαλάσσιες δοκιμές, μιας σειράς ασκήσεων και δραστηριοτήτων λειτουργικότητας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς φακέλου επιχειρήσεων για το βραχείας απονήωσης και κάθετης προσνήωσης μαχητικό 5ης Γενιάς στο πρόσφατα αναβαθμισμένο πολεμικό. Οι δοκιμές και άλλες δραστηριότητες επί του ιταλικού αεροπλανοφόρου από τη διοίκηση του 2ου Αμερικανικού Στόλου συσφίγγουν τις σχέσεις μεταξύ των σύο συμμαχικών ναυτικών.

Το ITS Cavour στο ναύσταθμο του Norfolk, Va (φωτογραφία: US DoD)

Τον Ιανουάριο του 2021, Αμερικανοί πιλότοι της Μοίρας Δοκιμών και Αξιολόγησης 2-3 (VX-23), πραγματοποίησαν ημερήσιες και νυχτερινές ασκήσεις απο-προσνήωσης με την έκδοση STOVL του μαχητικού F-35B από το εκπαιδευτικό κέντρο Patuxent River (Integrated Test Force – ITF). Οι ασκήσεις αυτές έγιναν για να προετοιμαστεί η εκπαιδευτική ομάδα που θα αναλάβει την εκπαίδευση των Ιταλών πιλότων επί του ιταλικού αεροπλανοφόρου, που έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021.

Η Μοίρα F-35 Pax River Integrated Test Force (ITF) αποτελείται από 200 περίπου ανθρώπους με ειδικότητες μηχανικών και πιλότων δοκιμών και εμπειρία σε κάθε είδους επιχειρήσεις με το F-35B καθώς και πλήρως λειτουργικά αεροσκάφη για τις πολύπλοκες δοκιμές και υποστηρικτικό εξοπλισμό.

Aeronautica Militare F-35B, Εκστρατευτικές ικανότητες πέμπτης γενιάς

Το ιταλικό αεροπλανοφόρο ‘Cavour’ εντάχθηκε στη δύναμη του ιταλικού στόλου το 2004. Ναυπηγημένο από την Fincantieri το πλοίο είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας με ικανότητες V/STOL (Vertical and/or Short Take-Off and Landing) καθώς και ελικόπτερα, να διεξάγει επιχειρήσεις διοίκησης και ελέγχου και να μεταφέρει στρατιωτικό προσωπικό ή πολίτες καθώς και βαρέα οχήματα. Το αεροπλανοφόρο πέρασε γενική ανακατασκευή και αναβάθμιση τον Δεκέμβριο του 2018, που περιελάμβανε μεταλλική ενίσχυση του καταστρώματος πτήσης για να αντέξει στη θερμοδυναμική εκτόνωση του F-35B. Το πλοίο είναι ικανό να μεταφέρει δέκα F-35B στο εσωτερικό του και έξι ακόμα στο κατάστρωμα πτήσης.

Η Ιταλία σχεδιάζει να αποκτήσει 90 συνολικά αεροσκάφη F-35. Μέχρι τον Ιούνιο του 2020, έχουν παραδοθεί 15 μαχητικά F-35 εκ των οποίων 12 της έκδοσης F-35A και 3 της έκδοσης F-35B.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε τα λεφτά;

H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

H έκπληξη του “Κίμωνα”

Πολλά έχουν γραφεί από χθες, μετά την αποτύπωση (από εναέρια άποψη) της πλώρης της  (μελλοντικής και υπό κατασκευή ακόμη) φρεγάτας "Κίμων", που δείχνει το...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -