29.3 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓάλλοι & Ιταλοί σκέφτονται το δικό τους Aegis

Γάλλοι & Ιταλοί σκέφτονται το δικό τους Aegis

Η Γαλλία και η Ιταλία επιθυμούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού Aegis, υποστηρίζει το «Defense News». Το σύστημα θα μπορούσε να παραδοθεί μετά από τρία χρόνια εργασιών. Αντίθετα από το Aegis, που συνεργάζεται με τον πύραυλο Standard-2/3/6, το ευρωπαϊκό σύστημα θα μπορούσε να προσφερθεί με τον ASTER-30 Block 1NT.

 

Ο συνδυασμός των δύο θα μπορούσε ακόμη να εξοπλίσει ένα νέο πλοίο Α/Α Περιοχής. Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει ήδη τις φρεγάτες FREMM και Horizon, ωστόσο, οι τελευταίες είναι τόσο λίγες και ακριβές που δεν κάλυψαν ολοκληρωτικά τη συγκεκριμένη απαίτηση του Γαλλικού και Ιταλικού Ναυτικού.

 

Σε τέτοιο πρόγραμμα αναμένεται να υπάρχουν προβλήματα για το ποια από τις Thales ή Leonardo θα κατασκευάσει το ραντάρ. Ο ASTER-30 Block 1NT θα τεθεί σε υπηρεσία το 2023 και θα είναι ικανός να εξουδετερώσει βαλλιστικούς πύραυλους εμβέλειας 1.300km.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Προβοκάτωρ
Προβοκάτωρ
6 years ago

Εμείς τη μίζα, το εαμ, τον ύπνο του δικαίου..

Konstantinos Zikidis
6 years ago

Προβοκάτορα, με πρόλαβες και απάντησες στο ερώτημα που συνήθως θέτω σε ανάλογα άρθρα:
“…και η Ελλάδα κύριε;;;”

Βέβαια, το τρίτο θέμα που αναφέρεις (ο ύπνος του δικαίου) θέλει λίγο προσοχή για να μην την πατήσουμε και την πάθουμε σαν τη Ζωΐτσα τη Λάσκαρη: πεθάνουμε κοιμώμενοι…

Προβοκάτωρ
Προβοκάτωρ
6 years ago

Αγαπητέ, όπως έχουμε πει συνεννοούμαστε..
Κοιτάμε το γαλλοιταλικό πρόγραμμα των fremm να περνάει…άμα κοιτάμε και αυτό να περνάει, θα ψάχνουμε πάλι αίτια για χαμένες ευκαιρίες, για μεταχειρισμένες συστοιχίες, κόστη αναβάθμισης και άλλα διάφορα “εξωτικά”..
Δεν ξέρετε πόσο λιγουρεύομαι τον Αστέρα..επάνω σε πλοία μας και σε συστοιχίες εδάφους ώστε να έχουμε ένα τύπο α/α για διαστρωματική α/α άμυνα για όλους τους κλάδους..
Δίχως τις γνωστές “κόνξες” περί αποδέσμευσης…

npo
npo
6 years ago

Μια χαρά ειν’ ο ύπνος. Τουλάχιστον ξυπνάς φρέσκος. Οπότε να σε διορθώσω αν επιτρέπεις.
Εμείς τη μίζα, το εαμ, και τα κουκιά μπαγλάμ…

Giorgos tsagaris
Giorgos tsagaris
6 years ago

Απλα απαραδεκτο σχολιο…εχει και ο αυτοσαρκασμος τα ορια του…

dimitrov
dimitrov
6 years ago

Είστε όλοι συγκινητικοί. Και για να συνεχίσω στο ίδιο τέμπο … να σας πω πως ο ΥΠΑΜ από τα έδρανα της βουλής αυτό ακριβώς το θέμα παρουσίαζε σήμερα. Ζητούσε μάλιστα την άδεια για σύγκληση της ολομέλειας ώστε να παρουσιαστεί και να εγκριθεί όλο το πλάνο από τον ίδιο και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Δεν ξέρω αν το είδε κανείς.

Γιάννης Παυλίδης
Γιάννης Παυλίδης
6 years ago

Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί έχουνε αμυντικές βιομηχανίες και ναυπηγεία και προσπαθούνε να τα κρατήσουνε όρθια.Εμείς τι ακριβώς έχουμε και σκύψετε τα ρούχα σας ?

Η μήπως θέλετε το δημόσιο να ρίξει χρήμα πάλι? υποτίθεται θέλουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ας πάρουνε λοιπόν Έλληνες επιχειρηματίες τις αμυντικές βιομηχανίες.Na επενδύσουνε στην ερευνα και να παρουσιάσουνε το τελικό προϊόν τους στην εκάστοτε κυβέρνηση και αυτή ανάλογα με τα χήματα και τις ανάγκες τις να προμηθευτεί τα ανάλογα συστήματα.

εσείς πιστεύετε δηλαδή οι γαλλοιταλοι θα μας αντιμετωπίσουνε ως ισότιμα μελόι. Θα μας παραμυθιάσουνε και θα μας γδάρουνε. με τα σαπάκια τους ….καλύτερα να περιμένουμε τα μεταχειρισμένα αμερικανικα….

Π.Α
Π.Α
6 years ago

ενω απο αμερικα μερια δε μας γδερνουν…μας αντιμετωπιζουν σα μικρα μοσχαρακια

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε τα λεφτά;

H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Το Πολεμικό Ναυτικό αναζήτα το πιθανό κόστος των LCS, πριν πάει σε κορβέτες

Όπως έχουμε πει, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θέλει ως μια "ενδιάμεση λύση", πολύ ειδικά τις LCS Freedom 13, 15, 17 & 19 (όπως πρώτη...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -