26.9 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ δεύτερη ενημέρωση για τις MMSC που προτείνονται στο ΠΝ, από τη...

Η δεύτερη ενημέρωση για τις MMSC που προτείνονται στο ΠΝ, από τη Lockheed Martin RMS

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του περιοδικού ΠΤΗΣΗ

Στις 3/2 έγινε ενημέρωση από τη Lockheed Martin RMS για τις προτεινόμενες φρεγάτες τύπου LCS Freedom MMSC variant που προτείνει η εταιρεία στο ΠΝ. Στη ενημέρωση, που είχαν προσκληθεί πολλοί αμυντικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι, συμμετείχε και η ΠΤΗΣΗ και το ptisidiastima.com με τον εκδότη μας, Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη. Η εταιρεία έκανε την ενημέρωση στους δημοσιογράφους με εξειδίκευση την Άμυνα, καθώς πλέον μπαίνει στο τελικό στάδιο η διαδικασία επιλογής Νέας Φρεγάτας για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Ταυτόχρονα, θα γίνει και η επιλογή του Αναδόχου που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ200ΗΝ, ενώ θα εμπλακούν και τα Πολεμικά Ναυτικά διαφόρων χωρών, καθώς η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει πως ζητά Ενδιάμεση Λύση για τα πλοία.

Η διαδικτυακή συνέντευξη της Lockheed Martin έγινε αφού η εταιρεία έχει πάψει να έχει την πλέον ολοκληρωμένη πρόταση, και στην διεκδίκηση έχουν μπει Ολλανδοί, Βρετανοί, Ισπανοί, Γερμανοί, ενώ ποτέ δεν τα παράτησαν οι Γάλλοι. Η εταιρεία, που δεν έχει ακόμη διαμορφώσει την τελική πρόταση προς το Πολεμικό Ναυτικό, παρουσίασε μια ελαφρώς τροποποιημένη MMSC που κατασκευάζεται για το Σαουδαραβικό Ναυτικό, με πυροβόλο 76 χιλιοστών, 1 Mk41 x 8cell, 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους, RAM, δυνατότητα φιλοξενίας ελικοπτέρου και ραντάρ TRS-4D. Σε ότι αφορά το σόναρ, η βασική έκδοση που είναι η βάση συζήτησης για το ΠΝ, φέρει το CAPTAS-2, ενώ το πλοίο MMSC βασίζεται πάνω στην LCS Freedom.

Η Lockheed Martin ουσιαστικά τόνισε το γεγονός ότι η MMSC είναι ένα υπαρκτό πλοίο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της, καθώς πρόκειται για το LCS Freedom, με τα επιπλέον όπλα που απαιτεί μια φρεγάτα για το ρόλο της. Ουσιαστικά ανέφερε πως τα όποια τεχνικά προβλήματα έχουν λυθεί από την εταιρεία (Lockheed Martin) και την κατασκευάστρια κιβωτίου της μετάδοσης κίνησης , γερμανική RENK AG, και η τεχνική λύση θα εγκριθεί τους επόμενους μήνες από το USN και το καλοκαίρι θα τοποθετεί στα πλοία.

Η ερώτηση που έκανε η ΠΤΗΣΗ, αφορούσε τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία, εγκατέλειψε τον διαγωνισμό για την FFG(X), από τη στιγμή μάλιστα που είχε ήδη ξεκινήσει τη σχεδίαση για μια μεγαλύτερη LCS Freedom. Ο Joe DePietro, αντιπρόεδρος της εταιρείας, απάντησε λέγοντας πως το Αμερικανικό Ναυτικό επιθυμούσε ένα πλοίο με εκτόπισμα πολύ μεγαλύτερο από αυτό της LCS, και το σχέδιο δεν θα μπορούσε να “ακολουθήσει” τα σχέδια των 6000-7000 τόνων. Έτσι, καθώς η εταιρεία ούτως ή άλλως έχει τη μερίδα του λέοντος σαν υποκατασκευάστρια των συστημάτων της FFG(X), προτίμησε να αποσυρθεί. Πρέπει να σημειώσουμε πως τυχόν διαμόρφωση του πλοίου στα πρότυπα της MMSC, θα το έφερνε στους 4200 τόνους. Οι επιπλέον τόνοι της MMSC variant προέρχονται από την κάλυψη των κενών θέσεων της LCS με συστήματα που έχει ανάγκη μια φρεγάτα, κι όχι από μεγαλύτερο μήκος ή πλάτος του πλοίου.

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ «ΠΤΗΣΗ» 09, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Θέλουμε να θυμίσουμε πως στην ΠΤΗΣΗ Φεβρουαρίου, έχουμε αποκλειστική συνέντευξη του Joe DePietro, που μας απαντά τεχνικές ερωτήσεις για τις MMSC. To τεύχος κυκλοφορεί στα περίπτερα, ενώ είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά εδώ. Καθώς έχουμε νεότερες πληροφορίες για τη γαλλική και βρετανική πρόταση, θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με νεότερα άρθρα για το θέμα επιλογής των φρεγατών, καθώς οι υποψήφιοι έχουν ανεβάσει σημαντικά τον πήχη, και έχουν μειώσει και τις τιμές (ή τις έχουν κρατήσει ίδιες προσφέροντας περισσότερα).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε πολύ, να μην βλέπουμε σχόλια που θα υβρίζουν, χλευάζουν, κατηγορούν ευθέως ή πλαγίως, καθώς δεν γίνονται ανεκτά. Ευχαρίστως να απαντήσουμε σε όσες ερωτήσεις μπορούμε. Επιφυλασσόμαστε για τη δημοσίευση της συνέντευξης του αντιπροέδρου στην ιστοσελίδα μας, αν δούμε ότι ενδιαφέρει πραγματικά και το διαδικτυακό μας κοινό.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωσηφ Μοδιωτης
Ιωσηφ Μοδιωτης
3 years ago

Λίγοι είναι αυτοί που σας κατηγορούν ή σας χλευάζουν ευθέως ή πλαγίως.
Όμως από την στιγμή που μέσω της Πτήσης εκφράζετε απόψεις θα δέχεστε και κριτική για αυτές.
Το να μην δημοσιεύεται σχόλια που μπορεί να είναι καυστικά, αλλά ποτέ δεν γίνονται υβριστικά ή σχόλια που μέμφονται των απόψεων σας, από την στιγμή που είναι δημόσιες εξάλλου, το θεωρώ ελάχιστα δημοκρατικό και τιμητικό για ένα περιοδικό που έχει μεγάλη ιστορία.

Ίσως είναι καιρός να σταματήσουμε να σας διαβάζουμε…

υγ.Το σχόλιο αναφέρετε και στους 2 ιστότοπους που μοιράζονται εξάλλου υλικό.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε τα λεφτά;

H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

H έκπληξη του “Κίμωνα”

Πολλά έχουν γραφεί από χθες, μετά την αποτύπωση (από εναέρια άποψη) της πλώρης της  (μελλοντικής και υπό κατασκευή ακόμη) φρεγάτας "Κίμων", που δείχνει το...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -