Από χθες Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», στην οποία συμμετέχουν από άκρη σε άκρη του Αιγαίου σχεδόν όλες οι μονάδες επιφάνειας και υποβρύχια του στόλου σε μία ποικιλία σεναρίων που περιλαμβάνουν και βολές με πραγματικά πυρά.
Την άσκηση παρακολουθεί ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ από κοινού με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ επί της φρεγάτας Σαλαμίς (F455) έχοντας διαρκή εικόνα κι ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους της άσκησης.
Η άσκηση θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και πρόκειται για μείζονα κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό όχι μόνο την εκπαίδευση των στελεχών και την απόκτηση / συντήρηση εμπειρίας σε ασκήσης τέτοιου μεγέθους αλλά και την πιστοποίηση της ικανότητας του κλάδου στην κυριαρχία του Αιγαίου.
Αναμφίβολα πρόκειται για μία άσκηση με πολλαπλά μηνύματα και πολλαπλούς αποδέκτες, την οποία παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα επανέλθουμε με νεότερα. Μείνετε συντονισμένοι!
Φωτογραφίες: Εκπρόσωπος Τύπου ΠΝ
Καλημερα
Ευχαριστη εκπληξη η παρουσια της φρεγατας Υδρας καιρο ειχαμε να την δουμε.
Ήταν σε προγραμματισμένη επισκευή/συντήρηση.