26.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕπιπλέον αμφίβια τεθωρακισμένα για τους πεζοναύτες της Ινδονησίας, η περίπτωση του ΒΤ-3

Επιπλέον αμφίβια τεθωρακισμένα για τους πεζοναύτες της Ινδονησίας, η περίπτωση του ΒΤ-3

Με την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού σε πολιτικό αναβρασμό εδώ και χρόνια, πολλές χώρες δείχνουν ιδιαίτερη ενεργητικότητα στους εξοπλισμούς, ενεργητικότητα που ξεπερνά την μάλλον νωχελική Δύση. Η προσπάθεια της Κίνας, ιδιαίτερα, να επεκτείνει το εύρος της ναυτικής προβολής έχει κάνει τις γειτονικές χώρες της Μαλαισίας, Ινδονησίας, Φιλιππινών και Βιετνάμ να ενισχύουν τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας, του ναυτικού και των πεζοναυτών τους.

Ολοκλήρωση εγκατάστασης και δοκιμών συστημάτων στην δεύτερη φρεγάτα SIGMA της Ινδονησίας

 

Με βάρος 18.5 τόνους και κινούμενο από έναν κμινητήρα diesel UTD-29 των 500 hp το ΒΤ-3F έχει ικανότητα κίνησης με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα στην ξηρά και πλεύσης 10 χλμ/ώρα κινούμενο από δύο υδροπροωθητές.

Η Ινδονησία ιδιαίτερα έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την ανανέωση του εξοπλισμού της επενδύοντας τόσο στην εγχώρια βιομηχανία, όσο και προβαίνοντας σε αγορές νέου αλλά και μεταχειρισμένου υλικού από χώρες του εξωτερικού. Το Σώμα Πεζοναυτών της αριθμεί τρεις μεραρχίες και μια ταξιαρχία και υποστηρίζεται από πέντε αποβατικά πλοία-δεξαμενές (Landing Platform Dock-LPD) ενώ μόλις τον Απρίλιο του 2019 αγοράστηκε μια παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων αμφίβιας εφόδου από τη Ρωσία.

Απόσπασμα από βίντεο με Ινδονησίους πεζοναύτες να εκτελούν γρήγορη επιβίβαση σε όχημα ΒΤ-3F. Αντίθετα με το ΒΜΡ-3, το ΒΤ-3 έχει χώρο για 12 με 14 πεζούς πέραν του τριμελούς πληρώματος

Η παραγγελία του 2019 αφορούσε σε 22 BMP-3F (την ενισχυμένη αμφίβια έκδοση του οχήματος για χρήση από δυνάμεις αμφιβίων επιχειρήσεων) και 21 BT-3F έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Το τελευταίο είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού που βασίζεται μηχανικά στο σκάφος του BMP-3F αλλά ο χώρος διαμερίσματος προσωπικού έχει μεγεθυνθεί για να χωρά μια ομάδα 12 ανδρών (14 με λίγη καλή θέληση) πλην του τριμελούς πληρώματος. Το όχημα δεν έχει πύργο με οπλισμό εκτός από έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό πολυβόλου και πρόνοια για δύο ακόμα χειριστές πολυβόλων εκατέρωθεν του οδηγού στο εμπρός μέρος, όπως ακριβώς στο ΒΜΡ-3. Η επιβίβαση και αποβίβαση του προσωπικού γίνεται από δυο ράμπες στο πίσω μέρος του σκάφους με την ομάδα μάχης να πατά πάνω στον πεπλατυσμένο κινητήρα και να ανοίγει τις θύρες με τα χέρια (δεν υπάρχει αυτοματισμός).


Όπως ανακοινώθηκε, το Σώμα Πεζοναυτών της Ινδονησίας θα αποκτήσει επιπλέον 79 αμφίβια τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού ΒΤ-3F έναντι 280 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πεζοναύτες της Ινδονησίας είναι η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης της χώρας και ανήκουν διοικητικά στο πολεμικό ναυτικό. Στα μέσα που χρησιμοποιούν περιλαμβάνονται αμφίβια ελαφρά άρματα PT-76, Οχήματα Μάχης Alvis Scorpion, AMX-10P, AAV-7 κορεατικής κατασκευής, ΒΤR-50, BTR-80, BTR-4, Pandur II, BMP-2, PTS και άλλα. Ταυτόχρονα, η ινδονησιακή κατασκευαστική PT Pindad και η τουρκική FNSS συνεράζονται για την σχεδίαση και παραγωγή ενός εκδόχου του ελαφρού άρματος Kaplan στη μορφή αμφιβίου ΤΟΜΑ. Ας σημειωθεί πως το Σώμα διέθετε ΒΜΡ-3F πριν την προαναφερθείσα παραγγελία του 2019, που με την ολοκλήρωση των παραδόσεων θα φτάσουν τα 74.

Ινδονησία και Τουρκία θα αναπτύξουν ΤΟΜΑ και αμφίβιο τεθωρακισμένο

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tazos
Tazos
3 years ago

Οι Ρώσοι έφτιαξαν ένα AVV7 για τους “φτωχούς”. Αν δεν υπήρχε το θέμα με τα Ρώσικα όπλα, θα μπορούσε να εξεταστεί απο τους Πεζοναύτες σαν εναλλακτική στα πανάκριβα AVV7.

seb
seb
3 years ago
Reply to  Tazos

Νέο δόγμα επιχειρήσεων χρειαζόμαστε πρώτα και από αυτό θα προκύψει το υλικό. Καταλαβαίνω τη προσπάθεια για κάλυψη υπαρχουσών ελλείψεων, αλλά το να εισάγουμε υλικό σε υπηρεσία ενός δόγματος που δεν μπορούμε να εκτελέσουμε, όταν οι αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται και οι ίδιοι προ αλλαγών, πλησιέστερα μάλιστα στις ανάγκες και δυνατότητες μας, νομίζω είναι πηγή ανησυχίας.
Βέβαια, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το ΠΝ αντιμέτωπο παλαιότερων επιλογών: οι πλώρες δεν επαρκούν, θα “λιώσουμε” τις Kortenaer!

Η σελίδα μας και το περιοδικό έχουν γράψει πολλές φορές για το πρόβλημα, και αυτή τη φορά μπορούμε να γράψουμε πως πλέον έχει αρχίσει...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Πολεμικό Ναυτικό: “Ηλεκτρικές” οι κορβέτες FCx-30, ολοκληρωμένες οι Gowind, τι γίνεται με τις ΜΕΚΟ

Το πρόγραμμα των κορβετών έχει πλέον πάρει αναβολή για μετά τις εκλογές, άλλωστε, με την προκήρυξη τους δεν γίνονται συμβάσεις, ούτε θα ήταν σωστό...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -