28.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήVIDEOΜεταφορά Ασθενούς με Ελικόπτερο του ΠΝ

Μεταφορά Ασθενούς με Ελικόπτερο του ΠΝ

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=vAy-oF0u-MU]

Βίντεο που αποδέσμευσε το ΓΕN από την μεταφορά με ελικόπτερο του ΠΝ (S-70B, AegeanHawk) τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 05 Ιανουαρίου 2017, ασθενούς  που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το επιβατηγό πλοίο ΕΛΥΡΟΣ, το οποίο έπλεε 15 νμ νοτιοδυτικά ν. Μήλου. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης (αεροπορική βάση Σούδας, Κρήτη), όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
manolis
manolis
7 years ago

Πρόκειται για έναν 50χρονο επιβάτη απο την Αλβανια , ο οποίος ταξίδευε από Πειραιά για Χανιά με το Έλυρος της ΑΝΕΚ και περίπου στη 1 το βράδυ ενώ βρισκόταν στο μπαρ του πλοίου ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο 50χρονος είχε παραλύσει από τη μια του πλευρά και δεν μπορούσε να μιλήσει (=εγκεφαλικό) και η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε άμεση και αναγκαία. Το Ελυρος ηταν κοντα στη Μηλο και μπορουσε να προσεγγισει, αλλα το τοπικο νοσοκομειο δηλωσε οτι δεν μπορουσε να αντιμετωπισει την ιατρικη κατασταση ενος εγκεφαλικού επεισοδιου. Να σημειωθει οτι μονο διασωστικο ελικοπτερο Σουπερ Πουμα της ΠΑ ή αυτα του ΠΝ, που διαθετουν το απαραιτητο βαρουλκο, μπορουσαν να συλλεξουν τον ασθενη απο το ειδικο σημειο αεροδιακομιδων του πλοιου, σε αντιθεση με τα “καθαροαιμα” νοσοκομειακα ελικοπτερα του ΕΚΑΒ και του ΠΣ που πρεπει να προσγειωθουν για παραλαβη ασθενη. Για να στειλουν ελικοπτερο η κατασταση ηταν εξαιρετικα κρισιμη , παρ’όλα αυτα το ελικοπτερο του ΠΝ προσγειωνεται στη Σουδα και αντι ο ασθενης να παραληφθει απευθειας απο το Ναυτικο Νοσοκομειο Κρητης που εδρευει στο ναυσταθμο και λογικα εφημερευει για επειγοντα περιστατικα πολιτων, ασθενοφορο του ΕΚΑΒ παραλαμβανει εκ νεου τον ασθενη για οδικη μεταφορα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το οποιο εχει ανακαινισθει πληρως το 1993 και εχει δικο του ελικοδρομιο!!!
http://www.mavrakis-sa.gr/index.php/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD .
Τουλαχιστον το ΓΝΧ ειναι στις Μουρνιές, σχετικα κοντα στο ναυσταθμο Σουδας και η καθυστερηση ηταν μικρη. Ελπιζω να μην ηταν και αρκετη να αποκτησει ο ατυχος μονιμες βλαβες απο το εγκεφαλικο. Την επιχειρηση συντονισε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του ΛΣ.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπορούμε να πάμε τώρα σε Ευρωκορβέτες αντί για Gowind/FCX-30!

Όταν έγινε η αγορά των 3 φρεγατών FDI HN στο Πολεμικό Ναυτικό (αντί 4 συν "ενδιάμεση λύση" μεταχειρισμένων σκαφών συν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -