20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑΝέες στολές μάχης για τους Βρετανούς πεζοναύτες-commandos

Νέες στολές μάχης για τους Βρετανούς πεζοναύτες-commandos

Σε μια κίνηση που το Βασιλικό Βρετανικό Ναυτικό χαρακτηρίζει “τολμηρό βήμα εκσυγχρονσιμού”, το σώμα Βασιλικών Πεζοναυτών του Βρετανικού Ναυτικού προέκρινε την επιλογή μιας νέας στολής μάχης για το ειδικό σώμα Commandos.
Η νέα στολή εντάσσεται στο πρόγραμμα “Μελλοντικής Δύναμης Commando” και αποτελεί μια νέα ματιά στον τρόπο με τον οποίο το Σώμα προετοιμάζεται για επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ ταυτόχρονα τηρεί τις παραδόσεις του Σώματος Commando-Πεζοναυτών.

Συγκεκριμένα, η νέα στολή των Βρετανών Commandos θα κατασκευάζονται από την αμερικανική Crye Precision σε νέο διασπαστικό σχέδιο παραλλαγής, που από το τυπικό Multi-Terrain Pattern (MTP) των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι στο σχέδιο MultiCam της Crye Precision.
Επιπλέον, η σύνθεση της στολής θα είναι πιο ελαφριά, περισσότερο ανθεκτική στα σκισίματα και θα στεγνώνει πιο εύκολα σε σύγκριση με την τυπική στολή του Βρετανικού Στρατού, που διέθετε αναλογία 50/50 βαμβακερού και nylon υφάσματος.

Royal Marines: Καλώς ήλθατε στην ζούγκλα


Τέλος, τα εμβλήματα του Σώματος των Βασιλικών Πεζοναυτών-Commandos άλλαξαν υιοθετώντας τα αρχικά εμβλήματα των πρώτων βρετανικών μονάδων Commando που έλαβαν μέρος στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως το εμβληματικό μαχαίρι Fairbairn-Sykes. Η αλλαγή έγινε με τη συμπλήρωση των 80 ετών από την επιχείρηση “Collar”, την πρώτη επιδρομή των “πράσινων μπερέ” των Βρετανών στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη, ως φόρος τιμής στους πρώτους Commandos.

Η νέα στολή των Βρετανών πεζοναυτών-commandos θα υιοθετεί νέα υλικά και κόψιμο σύμφωνα με το μελλοντικό περιβάλλον μάχης αλλά θα ενσωματώνει τα παλιά εμβλήματα των ιστορικών Commando της Μεγάλης Βρετανίας, όπως το μαχαίρι-ξιφίδιο FS, το σήμα της αστραπής και την ναυτική σημαία του Royal Navy αφού η δύναμη πεζοναυτών ανήκει στο όπλο του Ναυτικού (πηγή: Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης)

Με τη νέα πρόγραμμα “Μελλοντικής Δύναμης Commando” οι Βασιλικοί Πεζοναύτες τίθενται στην πρωτοπορία του Βασιλικού Ναυτικού ως δύναμη άμεσης αντίδρασης σε απειλή ή κατάσταση ανάγκης και η απόφαση η δύναμή τους να εφορμά κυρίως από τη θάλασσα απαιτούσε μια αναβάθμιση του εξοπλισμού τους. Η νέα στολή της Crye Precision είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Οι νέες στολές μάχης των Βασιλικών Πεζοναυτών αποκτήθηκαν μέσω της Υπηρεσίας Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ σε μια διαδικασία που κράτησε λίγο παραπάνω από ένα έτος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο “επιστρέφει” στην Αρκτική

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Greg575tpn
Greg575tpn
3 years ago

Την ιδια ωρα καπου στην Ελλάδα του 2020!! Ρε σειρα ριξε λίγο πιπέρι μεσα στο κρανος για να παρει λιγο γευση το κοκκινιστό!

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό Ναυτικό: Στρατηγική ανάγκη για μεγάλα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Πολεμικό Ναυτικό πριν 2 χρόνια αποφάσισε να αγοράσει 3 φρεγάτες τύπου FDI HN. Το πρόβλημα όμως παραμένει πως πρέπει να αντικαταστήσει 9 φρεγάτες...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Neil Hunter της Schiebel, τι μπορεί να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό το UAV S-100

Η αγορά των φρεγατών FDI ΗΝ, σηματοδοτεί για το Πολεμικό Ναυτικό,την έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης των κύριων μονάδων επιφανείας, ενώ παράλληλα εισάγονται νέες τεχνολογίες...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -