20.1 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσικός Στρατός: Υπεροχή στην μάχη δια της επιλογής στρατιωτών βάσει γονιδιακών χαρακτηριστικών;...

Ρωσικός Στρατός: Υπεροχή στην μάχη δια της επιλογής στρατιωτών βάσει γονιδιακών χαρακτηριστικών;  

Το «γενετικό διαβατήριο», τα εγγενή χαρακτηριστικά κάθε ατόμου, θα είναι στο μέλλον το κριτήριο επιλογής των υπηρετούντων στον ρωσικό Στρατό, αναφέρει δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας. Αυτό σημαίνει ότι οι στρατεύσιμοι θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της καταγεγραμμένης κληρονομικής τους προδιάθεσης, εξηγεί ο Αλεξάντερ Σεργκέιεφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Μάλιστα με διάταγμα που υπέγραψε τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος Πούτιν ορίζει ότι στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την χημική και βιολογική ασφάλεια όλοι οι Ρώσοι θα πρέπει να έχουν «γενετικό διαβατήριο» μέχρι το 2025. Ήδη η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών βρίσκεται σε συνομιλίες με την Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Κίροφ στην Αγία Πετρούπολη για την ανάπτυξη του γονιδιακού διαβατηρίου του στρατιώτη.

«Η ιδέα είναι να κατανοήσουμε, σε γενετικό επίπεδο, ποιος έχει μεγαλύτερη προδιάθεση να υπηρετήσει στο Ναυτικό ή είναι καταλληλότερος για να γίνει αλεξιπτωτιστής ή αρματιστής» λέει ο Σεργκέιεφ στο πρακτορείο ΤASS. Επίσης, το σχέδιο θα συμβάλλει στο να προβλέπεται η συμπεριφορά και οι δυνατότητές του υπό στρεσογόνες συνθήκες, επισημαίνει.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του «γενετικού διαβατηρίου» η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Κίροφ πραγματοποιεί έρευνες για την αντίσταση στο στρες εν όψει της επέκτασης των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο. «Ο πόλεμος του μέλλοντος θα είναι εν πολλοίς ένας πόλεμος ευφυίας, από ανθρώπους που θα λαμβάνουν αποφάσεις σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από εκείνες του παρελθόντος» τονίζει.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
crazycock
crazycock
4 years ago

θα κατανοήσουν σαφέστατα και την αντοχή στην βότκα????

Marios kosmidis
Marios kosmidis
4 years ago

Να κάνουν και ευγονική ….. Τις είχαν αυτές τις ιδέες και άλλοι στο.παρελθον.
Μπορούν επίσης να διαλέγουν σύμφωνα με το γονιδίωμα……σπουδαστές για τα πανεπιστήμια, γιατρούς για τα νοσοκομεία, ακόμα…..και πρωθυπουργούς και υπουργούς…..

Πάμε μπροστά…..

chikichiki
chikichiki
4 years ago

Κατά μία έννοια, ανέκαθεν η ανθρωπότητα (πόσο μάλλον σήμερα, με την “επιστημονικοποίηση” των κριτηρίων) εφάρμοζε “ευγονική”/κρίση μέσω βιολογικών κριτηρίων σε τέτοια ζητήματα (τι είναι άλλωστε ο “γιωτάς”;). Οι ρωσικές δηλώσεις μοιάζουν θολές (είναι άγνωστο τι έκταση θα μπορούσαν να πάρουν τέτοιες προσπάθειες όταν το πεδίο αυτό γενικά δεν είναι σίγουρο ότι έχει ξεκλειδώσει ακόμα τέτοιες δυνατότητες), υπονοούν όμως σαφώς μια κίνηση προς χωράφια-ταμπού και ρίχνουν λάδι στη φωτιά των φόβων για μελλοντική κούρσα εξοπλισμών σε επίπεδο βιολογικής εξέλιξης. Δε θεωρώ όμως πιθανό να αποδειχθούν τόσο “ριζοσπαστικές” οι όποιες αλλαγές εφαρμοστούν βραχυ/μεσοπρόθεσμα.

Ganesha Mahesvari
Ganesha Mahesvari
4 years ago

Θέλω να πιστεύω ότι κάπου χαθήκαμε στην μετάφραση,
διαφορετικά δυστυχώς, το μέλλον είναι πολύ δυστοπικό…

Ελληνοκύπριος
Ελληνοκύπριος
4 years ago

Universal Soldier Begins…

G.164g ag-cat
G.164g ag-cat
4 years ago

Σε μια πρώτη ανάγνωση όλοι καταλαβαίνουμε αυτό που καταλάβαμε. Σε μία δεύτερη ανάγνωση θα έλεγα ότι οι γενετικές τροποποιήσεις έρχονται ως κεντρική πολιτική κρατών και θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται άμεσα σε μαζική κλίμακα.

Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει τα γενετικά προσόντα (μετάφραση γενετική προδιάθεση) να υπηρετήσει στο Ναυτικό ή δεν είναι καταλληλότερος για να γίνει αλεξιπτωτιστής ή αρματιστής και θέλει τι θα κάνει;

Σίγουρα οι μεγάλες χώρες ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία και κάποιες στην ΕΕ έχουν απτά αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών στα χέρια τους.

Elric
Elric
4 years ago

Όση καλή προδιάθεση και να έχει κάποιος απέναντι σε τέτοιες σκέψεις, το παρελθόν μας λέει ότι κάποιοι, κάποτε, στο όνομα της “επιλογής των αρίστων”, έκαναν απάνθρωπα πράγματα ,και ο λαός τους στιγματίστηκε μέχρι και για το απώτερο μέλλον τουλάχιστον.

Aris
Aris
4 years ago

Heil Putin!
Εντάξει το τερματίζουμε σιγά σιγά…

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες θα είναι οι κύριες αποστολές που θα αναλάβουν οι φρεγάτες FDI HN

Τα άρθρα που έχουμε γράψει, μόνο εμείς, για τις FDI HN, κλάση "Κίμων", μάλλον προσεγγίζουν τις πολλές δεκάδες. Για να κάνουμε την απαραίτητη, μικρή,...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Γιατί ξαναήρθαν στη Βουλή τα αντίμετρα τορπιλών την περασμένη εβδομάδα;

Την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής εισήχθη ένα γνωστό θέμα, περί αντιμέτρων τορπιλών, δημιουργώντας όμως απορίες καθώς είχε ήδη περάσει παλιότερα...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -