36.1 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο Ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει πέντε κορβέτες "22160" μέχρι το 2023

Το Ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει πέντε κορβέτες “22160” μέχρι το 2023

Το ρωσικό ναυτικό θα παραλαμβάνει ετησίως από μία κορβέτα του “σχεδίου 22160” μέχρι το 2023.

Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται πέντε πολεμικά πλοία του έργου 22160, βάσει σύμβασης από το 2014. Πρόκειται για το Dmitry Rogachev (εργοστασιακό κύτος 162), το Pavel Derzhavin (κύτος 163), το Sergey Kotov (κύτος 164), το Viktor Veliky (κύτος 165) και το Nikolai Sipyagin (κύτος 166).

Το Dmitry Rogachev αναμενόταν για δοκιμές αποδοχής τον Απρίλιο. Τα κύτη 163 και 164 έχουν επίσης κατασκευαστεί. Το Pavel Derzhavin είχε βαφεί και μονωθηκε κατάλληλα, ενώ οι σωληνώσεις συναρμολογούνται και φορτώνεται ο εξοπλισμός. Το ναυπηγείο ολοκληρώνει κάποια τμήματα του Viktor Veliky καθώς θα υπογράψει και συμβάσεις εξοπλισμού για το Nikolai Sipyagin. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, μια κορβέτα προγραμματίζεται για παράδοση κάθε χρόνο, έως το 2023.

Οι κορβέτες θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά της πειρατείας και περιπολίας σε ανοικτές θάλασσες, απελευθερώνοντας από τα καθήκοντα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία, ανέφερε πηγή του Ναυτικού. Το πρώτο (παραδόθηκε πρόσφατα) Dmitry Rogachev αναβαθμίστηκε σε σχέση με το αρχικό πλοίο της σειράς Vasily Bykov και ο χρόνος των δοκιμών αυξήθηκε.

Το έργο/Project 22160 είναι μια μεγάλη κατηγορία περιπολικών πλοίων που κατασκευάζεται για το ρωσικό ναυτικό. Τα σκάφη προορίζονται κυρίως για καθήκοντα όπως η περιπολία, η παρακολούθηση και η προστασία σε ανοιχτές και κλειστές θάλασσες. Το πρώτο πλοίο (Vasily Bykov) κατασκευάστηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 δρομολογήθηκε η κατασκευή ακόμη πέντε πλοίων. Το πρώτο πλοίο (Dmitry Rogachev) εντάχθηκε στο ρωσικό ναυτικό τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο κύριος οπλισμός στα σκάφη αυτά περιλαμβάνει τον πύραυλο cruise Kalibr-NK και πυροβόλο διπλής χρήσης 76,2 mm. Το πλοίο διαθέτει επίσης κατάστρωμα ελικοπτέρου και υπόστεγο για ένα ελικόπτερο Ka-27.

Πηγή: ΝavyRecognition

 

Η λίστα με τα πλοία του Ρώσικου Ναυτικού, βάσει Project number

Όλα τα πλοία του Ρώσικου Ναυτικού

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nestoras
Nestoras
5 years ago

Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή.
Σε μοντέλα υπό κλίμακα είδα να περιλαμβάνονται πύραυλοι antiship, σε ειδικούς θύλακες κάτω από το κατάστρωμα της πρύμνης, προφανώς για βελτίωση των stealth χαρακτηριστικών. Οι θύλακες ανοίγουν όπως αυτοί του Φ 35 και οι πύραυλοι έρχονται σε κάθετη θέση με μηχανισμό πριν την εκτόξευση.
Αυτό που επίσης προκύπτει, είναι πως η σειρά αυτή σχεδιάστηκε για “πλοία περιπολίας” και αναβαθμίζεται σε κορβέτα, από το δεύτερο πλοίο και μετά.
Ότι και να λέμε για τις υπαρκτές καθυστερήσεις, οι Ρώσοι έχουν αυτή τη στιγμή 2 κλάσεις φρεγατών με την παραγωγή σε εξέλιξη, 2 τύπους κορβετών και μια ακόμα σε προχωρημένη εξέλιξη, χωρίς να υπολογίζω την 22160 του άρθρου, καθώς και 1 βαρύ αντιτορπιλικό, επίσης σε προχωρημένη εξέλιξη!

Γιώργος
Γιώργος
5 years ago

Το ΠΝ είναι το θέμα τι θα παραλάβει και πότε…. Με όλους αυτούς που ήρθαν και οξύμωρο όλων των χρωμάτων ΥΕΘΑ, κλπ μηδέν. Αντε ξυπνήστε έλεος πια με την στρατηγική ψυχραιμία, (Ναι έχουμε άριστο προσωπικό αλλά να μην τους στείλουμε και με τριήρεις).

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Εκσυγχρονισμός 4 ΜΕΚΟ200ΗΝ ή αγορά 2 νέων κορβετών;

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Πολεμικού μας Ναυτικού, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020, βρίσκεται προς το παρόν σε τέλμα. Από το ποσό των 5,5...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Καθυστερημένη επισήμως ένα χρόνο η πρώτη γαλλική Belh@arra, πως επηρεάζονται οι ελληνικές;

Για το εάν ήταν καθυστερημένη στο πρόγραμμα παράδοσης της στο Γαλλικό Ναυτικό, η  φρεγάτα Amiral Ronarc‘h, η πρώτη Belh@rra ή FDI (Frégate de Défense et...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -