Το έχουμε αναφέρει και εμείς παλαιότερα ως πρόταση: Δηλαδή τον εξοπλισμό των πιο μεγάλων σκαφών του Λιμενικού μας με αντιπλοϊκούς πυραύλους, ως συμπλήρωμα της επιθετικής δυνατότητας μας στο ναυτικό πεδίο. Μια εγκατάσταση που δεν χρειάζεται υποχρεωτικά μεγάλες μετασκευές ή προσθήκη μέσων στοχοποίησης (π.χ. κάποιο εξελιγμένο ραντάρ) καθώς οι πύραυλοι θα τροφοδοτούνται με στοιχεία βολής από άλλα σκάφη, του Πολεμικού Ναυτικού.
Την ιδέα την εφάρμοσε και πρόσφατα η Ταιβάν, κάνοντας μάλιστα και δοκιμή εκτόξευσης του αντιπλοικού πυραύλου HF-2 (Hsiung Feng II) τοπικής κατασκευής, από ένα σκάφος της Ακτοφυλακής της, κλάσης Amping. Η δοκιμή ήταν επιτυχημένη με πλήγμα σε στόχο σε απόσταση πάνω από 100 χιλιόμετρα.
Το σκάφος CG601 που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή (κλάση Amping) είναι ένα υψηλής ταχύτητας καταμαράν 700 τόνων επίσης τοπικής κατασκευής, το οποίο όμως είναι συγγενές με την κλάση Tuo Chiang, του Ναυτικού της χώρας, δηλαδή ιδιαίτερα βαριά οπλισμένων κορβετών. Η πρακτική της Ταιβάν είναι και δείγμα εξοικονόμησης κονδυλίων και επίτευξης ομοιοτυπίας. Έτσι οι Tuo Chiang παραγγέλθηκαν για το Ναυτικό, και το ίδιο σκάφος, χωρίς όπλα αλλά με πρόβλεψη να τα φέρει, παραγγέλθηκε και για την Ακτοφυλακή.
Κορβέτα 700 τόνων με οπλισμό μεγάλης φρεγάτας; Η Ταϊβάν δίνει μαθήματα επιθετικής σχεδίασης
Έτσι μέχρι σήμερα η Ταιβάν έχει παραλάβει πέντε Amping και δύο Tuo Chiang ενώ έχει παραγγείλει άλλα 10 από τα τελευταία ώστε να συγκροτήσει ένα στόλο «φονέων σκαφών επιφανείας». Όσο για τον πύραυλο Hsiung Feng II, είναι υποηχητικός, βάρους 685 κιλών, με πολεμική κεφαλή 180 κιλών, αυτόνομης αδρανειακής καθοδήγησης με χρήση διπλού αισθητήρα στοχοποίησης κατά την τερματική φάση, τόσο ραντάρ όσο και υπερύθρων. Η εμβέλεια του εκτιμάται σε πάνω από 150 χιλιόμετρα.