12.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕγχώριας σχεδίασης κορβέτα για την Ακτοφυλακή της Ταϊβάν προορίζεται να εξοπλιστεί με...

Εγχώριας σχεδίασης κορβέτα για την Ακτοφυλακή της Ταϊβάν προορίζεται να εξοπλιστεί με πυραύλους σε καιρό πολέμου

Στις 27 Απριλίου τα ναυπηγεία Lungteh Shipbuilding της Ταΐβάν προχώρησαν σε μεγαλοπρεπή τελευτή στην καθέλκυση της πρώτης κορβέτας καταμαράν της εγχώριας σχεδίασης κλάσης “Anping” στην ακτοφυλακή της Ταϊβάν. Η σχεδίαση του περιπολικού πλοίου των 600 τόνων είναι ίδια με την κλάση πυραυλοφόρων κορβετών “Tuo Chiang” που ναυπηγούνται για το πολεμικό ναυτικό της μικρής χώρας και αποτελούν μια σύγχρονη σχεδίαση καταμαράν με οξεία πλώρη διασχισης κυμάτων.

Το σχέδιο των δίδυμων κλάσεων έγινε στην Ταϊβάν και αποτελεί μέρος του προγράμματος ανάπτυξης ασυμμέτρων ικανοτήτων στις ναυτικές επιχειρήσεις που έχει προωθήσει το υπουργείο Αμύνης της χώρας προκειμένου να αντικαταστήσει τις μεγάλες και αργοκίνητες μονάδες επιφανείας με περισσότερα, μικρότερα, ταχέα σκάφη, ικανά να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε μικρότερο χρόνο ενώ μεταφέρουν ισχυρό φορτίο αντιπλοϊκών πυραύλων επίσης εγχώριας σχεδίασης.

4 Mk41 και νέα δόντια (πύραυλοι επιφάνειας – αέρος) για τα πολεμικά πλοία της Ταϊβάν

Η πολιτική της χώρας προέκρινε την ναυπήγηση 12 πυραυλοφόρων κορβετών για το πολεμικό ναυτικό και 12 περιπολικών πλοίων για την ακτοφυλακή. Η τελευταία, αν και τα πλοία της θα είναι ελαφρά εξοπλισμένα, με ένα κανόνι νερού και έναν πολλαπλό εκτοξευτή ρουκετών “Zhenhai”, θα έχουν την συγκρίσιμο εξοπλισμό για να παρακολουθούν και να υπερασπίζονται τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με αξιώσεις έναντι των κινεζικών αμφισβητήσεων, που τα τελευταία χρόνια εκφράζονται και με τη Ναυτική Πολιτοφυλακή με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο.

Τα νέα καταμαράν περιπολικά αναμένεται να δώσουν στην ακτοφυλακή την απαραίτητη “πυγμή” που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις όλο και πιο προκλητικές επιθέσεις των Κινέζων. Η ιδιαιτερότητα, ωστόσο, είναι πως η ακτοφυλακή της Ταϊβάν, όπως άλλωστε και η ελληνική, αν και δύναμη αστυνόμευσης στην ειρήνη, εντάσσεται κανονικά στη δύναμη του πολεμικού ναυτικού της χώρας σε περιόδους κρίσεως ή πολέμου. Αυτό σημαίνει πως το πολεμικό ναυτικό της χώρας θα ενισχυθεί με 12 επιπλέον ταχείες κορβέτες που μπορούν γρήγορα να εξοπλιστούν με πυροβόλα και πυραύλους διπλασιάζοντας τη δύναμη των πυραυλοφόρων κορβετών της (12+12).

Η Ταϊβάν ξεκίνησε τη ναυπήγηση βελτιωμένων ναρκοθέτιδων και κορβετών καταμαράν

Οι κορβέτες κλάσης Tuo Chiang/Anping είναι πλοία εκτοπίσματος 600 τόνων, μήκους 45 μέτρων και πληρώματος 41 ατόμων. Κινούνται από κινητήρα ντίζελ MTU 20V 4000 M93L, που αποδίδει μνέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων (~83 χλμ/ώρα). Ο οπλισμός των πολεμικών πλοίων αποτελείται από 8 πυραύλους Hsiung Feng II και 8 Hsiung Feng III, εναντίον πλοίων και διπλού ρόλου (αντιπλοϊκών και πλήγματος χερσαίων στόχων), ένα πυροβόλο Oto Breda των 76 mm, ένα Phalanx CIWS, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mk.32, 12 εκτοξευτές αντιμέτρων και μικρό ελικοδρόμιο (κυρίως για ανεφοδιασμό από αέρος).

Η βαριά οπλισμένη έκδοση “Carrier Killer” όπως αποκαλείται από τα Μέσα της Ταϊβάν του πολεμικού ναυτικού

Το καθελκυσθέν πλοίο θα παραδωθεί επίσημα στην Ακτοφυλακή τον Οκτώβριο για να ακολουθήσουν τα άλλα 11 αδελφά πλοία.

Σινο-Ταϊβανικές ναυμαχίες στα νερά των νήσων Kimmen

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Animades
Animades
3 years ago

comment image
Ειναι μήκους 65 μέτρων και οχι 45
μοιάζει ικανή πυραυλάκατος …

Voiceofreason
Voiceofreason
3 years ago
Reply to  Animades

Πολύ γρήγορο με 45 κόμβους. Με τόσα πολλά νησιά που έχουμε ίσως έδινε λύσεις σε πολλά θέματα και σε εμάς.

KonTim
KonTim
3 years ago

Η είδηση αυτή πρέπει να αποτελέσει φωνή αφύπνισης για το Λ.Σ-Ελληνική Ακτοφυλακή και να το θέσει σε μια διαδικασία προβληματισμού για αλλαγές στο δόγμα του και στον εξοπλισμό του.

Spyros_Kapa
Spyros_Kapa
3 years ago

Καλές είναι και οι δικές μας σαν σχέδιο αλλά δεν τις ξεκινά κανένας να τις δούμε και με την σημαία μας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Als 65 Als 80 θα μπορούσαν να ξεκινήσουν καί για το λιμενικό ως opv.

randomname
randomname
3 years ago
Reply to  Spyros_Kapa

Θα μας πει επιτελους καποιος το ποσο προχωρημένες είναι οι Als?
Βασίζονται κάπου;
Αυτοι που τις σχεδιάσαν τι εμπειρία έχουν;
Υπάρχουν όντως λεπτομερείς σχέδια ή είναι απλά ένα 3d αρχείο μίας κλασσικής σύγχρονης φρεγάτας και μόνο εξωτερικά.
Ότι έχει γίνει μέχρι τώρα έγινε μονο μέσω εθελοντισμού;
Τα ερωτήματα είναι άπειρα.

Stratilatis
Stratilatis
3 years ago

Πολυ καλό σχέδιο, με αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες για την κάλυψη των περισσοτέρων αναγκών μίας δύναμης ακτοφυλακής.
Η σύγκριση με το σχέδιο των ALS, μόνο απογοήτευση φέρνει, ασχέτως αν η ALS είναι μόνο ένα CGI γραφικό. Τι να πρωτοσυγκρίνεις. Το απαράδεκτο σχέδιο του πλοίου της ALS που πήρε την Kortenaer και την έφτιαξε σε διάφορα μεγέθη; Τις χαμηλές επιδόσεις που προσφέρει το σχέδιο τους σε ταχύτητα και πλοημότητα; Τις λαμαρινοδουλειές;

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Πύραυλοι Aster 30 σε εκτοξευτές Mk41 για το Πολεμικό Ναυτικό του Αύριο

Η ελληνική πρόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα φρεγατών Constellation, με βάση το σχέδιο του Αμερικανικού Ναυτικού, κάτι που αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας,...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -