33 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΠροκλήσεις που αντιμετώπισε το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου στα γυρίσματα του "Top Gun...

Προκλήσεις που αντιμετώπισε το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου στα γυρίσματα του “Top Gun 2”

Τον Φεβρουάριο το σήκουελ του “Top Gun”, “Top Gun: Maverick” γυρίστηκε στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt.


O κυβερνήτης Carlos Sardiello, που διοικεί το USS T. Roosevelt μιλά για τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Εκείνο που ξεχωρίζει ήταν οι ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες του συνεργείου παραγωγής της ταινίας με την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του αεροπλανοφόρου, που φυσικά δεν σταμάτησε ποτέ.

“Ήταν απίστευτο-δύο εβδομάδες πολύ πολύ δύσκολης δουλειάς αφού εκπαιδευόμασταν, για να εκτελέσουμε την αποστολή μας και ταυτόχρονα να συνεργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τα γυρίσματα της ταινίας”, δήλωσε ο Sardiello.

“Όπως το θυμάμαι πάλι ήταν πολύ ικανοποιητικό για τους άνδρες να συμμετέχουν σε αυτήν την εμπειρία”.

Εξισορροπώντας γύρισμα και εκπαίδευση σήμαινε ότι προστίθετο ένα νέο επίπεδο δυσκολίας των επιχειρήσεων στο αεροπλανοφόρο.

“Αυτοί εισάγονται στο ρυθμό των επιχειρήσεων. Εμείς θέτουμε τα όρια και τους περιορισμούς ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να επιτύχουν ταυτόχρονα τον σκοπό τους”, λέει ο Sardiello.

“(πρόκειται για) ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας, μια εντελώς άλλη ομάδα για να συνεργαστείς, να εξασφαλίσεις πως θα κάνουν ό,τι χρειάζεται να κάνουν με ασφάλεια, εμείς να πετύχουμε τους σκοπούς της εκπαίδευσής μας και να βοηθήσουμε αυτούς να καταλάβουν τί (υπηρεσία) τους παρέχει το Ναυτικό”.

Κάτω, στο κέντρο ελέγχου του καταστρώματος ο πλωτάρχης Alex Diaz λέει πως η δική του πρόκληση κατά τα γυρίσματα ήταν να οργανώνει το κατάστρωμα ανάλογα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα και συγχρόνως να έχει τα πλάνα που του ζητούσε η παραγωγή της ταινίας.

“Στο σημείο αυτό, αν γυρίζεις το Top Gun 2, εγώ ως πλήρωμα καταστρώματος όλη μου τη ζωή σήμαινε πως βρισκόμουν υπ’ατμόν “, δήλωσε συμπληρώνοντας πως τόσο το πλήρωμα διοίκησης όσο και το συνεργείο γυρισμάτων καθόριζαν το πρόγραμμα με μεγάλη προσοχή.
“Δεν περίμενε κανείς από σένα να περάσεις από γύρισμα σε απονηώσεις αεροσκαφών.

Υπήρχε ένα διάστημα αρκετά μεγάλο για να οργανώσεις την μετάβαση και στα δύο προγράμματα”.

Και πάλι όμως, τα γυρίσματα της ταινίας δημιούργησαν μερικές απρόσμενες καταστάσεις με μερικούς από τους ναυτικούς του πληρώματος.

“Υποστηρίζαμε το συνεργείο γυρισμάτων. Είχαμε ασυρμάτους για πράγματα που δεν περίμενα ποτέ πως θα χρησιμοποιούσαμε, όπως ‘θέλουμε να μας φτιάξουν το μαλλί και το μακιγιάζ'” θυμάται η πλωτάρχης Julie Holland, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του πλοίου.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Top Gun κάποιες αναφορές για τον Tom Cruise ότι έδειχνε ασέβεια προς το πλήρωμα του USS Theodore Roosevelt ήρθαν στην επιφάνεια μέσω των social media. Στιγμιότυπο οθόνης από συνομιλία μελών του πληρώματος του USS Theodore Roosevelt στα social media στην οποία εκφράζουν το μίσος τους για τον ηθοποιό.

Οι κατηγορίες αυτές διαψεύστηκαν αργότερα από υπευθύνους του Ναυτικού. Εδώ είναι μερικές λεπτομέρειες:

Το πλήρωμα του USS Theodore Roosevelt νευρίασε με τον Tom Cruise εξαιτίας της αλαζονικής συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του σήκουελ του Top Gun.

Οι κατηγορίες πως ο Tom Cruise δεν έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό προς το πλήρωμα του USS Theodore Roosevelt στη διάρκεια της κινηματογράφισης είναι αβάσιμες, λένε αξιωματούχοι του Ναυτικού.

Εδώ είναι μια ομαδική φωτογραφία με το πλήρωμα και τους ηθοποιούς που κοσμεί περήφανα το γραφείο του Sardiello. H φωτογραφία φέρει το αυτόγραφο του Tom Cruise, που υπέγραψε ως “Top Gun Maverick”.

Top Gun: Maverick spoilers

Το πλήρωμα δεν αποκάλυψε ποτέ πολλά πράγματα για το εξαιρετικά ανυπόμονα αναμενόμενο σήκουελ του “Top Gun”, το “Top Gun: Maverick”. Παρά το γεγονός ότι μερικοί ναύτες έκαναν μερικές μικρές αποκαλύψεις αποκαλύπτοντας αστέρες του σινεμά μέσα στο πλοίο όταν αυτό ήταν αγκυροβολημένο στο San Diego για τα γυρίσματα, καμιά γάτα — έστω Tomcat — εν πέθανε από περιέργια.

Ένα F-14 Tomcat, κατά τα φαινόμενα δάνειο από το μουσείο αεροπορίας και διαστήματος του San Diego, παρατηρήθηκε από όσους προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα από μακρυά στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου καθ’όλον τον Φεβρουάριο.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasis
Anastasis
4 years ago

Spoiler alert

Θα κλέψουν το εχθρικό tomcat και θα επιστρέψουν για emergency landing στο uss theodore Roosevelt.. Ένας τύπος που πήρε μέρος στα γυρίσματα μου είπε ότι “τράβηξαν” να φτιάχνουν/σηκώνουν το barricade δίχτυ.!

Spyros
Spyros
4 years ago
Reply to  Anastasis

Και αναρωτιόμουν για ποιό λόγο φαίνεται να είναι στραβό στο κατάστρωμα… σαν να έχει υποχωρήσει ένα σκέλος!

Anastasis
Anastasis
4 years ago
Reply to  Spyros

Nαι το ριναίο.. Αυτή η σκηνή θα είναι προς το τέλος της ταινίας.. Θα είναι σαν την πρώτη στο τέλος που χαίρονται όλοι, χειροκροτηματα και τα λοιπά.. Αν θέλετε τσέκαρετε τον λογαριασμό skidvoodoo στο instagram.. Έχει πολύ υλικό.!

ira-ant
ira-ant
4 years ago

Αν έχετε παρατηρήσει,το όνομα του Τζίμμυ Κάρτερ,δεν δόθηκε σε αεροπλανοφόρο,αλλά σε υποβρύχιο.

Deion
Deion
4 years ago
Reply to  ira-ant

Ίσως γιατί ο Τζίμμυ Κάρτερ υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία σε υποβρύχιο.

nigozs
nigozs
4 years ago

Τα μεταξωτά σωβρακα θέλουν και επιδέξιους κ@λους !

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Γιατί 2 ελληνικά υποβρύχια δεν έδρασαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Θλιβερή μέρα και σήμερα, ανάμνησης του 1ου «Αττίλα», δηλαδή της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Φάση που ολοκληρώθηκε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -