Οι δυο φρεγάτες κλάσης Adelaide, πρώην HMAS Melbourne και HMAS Newcastle, φωτογραφήθηκαν πριν λίγες μέρες στη δεξαμενή, στη ναυτική βάση του Garden Island. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 7 Νοεμβρίου, και από την δραστηριότητα φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης των πλοίων. Προφανώς τα πλοία θα υποστούν κάποιας μορφής μικρή συντήρηση πριν τη παράδοση.
Από τη φωτογραφία φαίνεται πως έχει αφαιρεθεί το Phalanx από τη Newcastle, αλλά στη Melbourne φαίνεται πως ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός παραμένει κανονικά στο πλοίο. Δεν αποκλείεται τα Phalanx Block1B να αποσύρθηκαν για συντήρηση,και να επανατοποθετηθούν, ή μπορεί οι Χιλιανοί να τοποθετήσουν δικά τους συστήματα Goalkeeper από τις παλαιές φρεγάτες κλάσης L.
Y se está trabajando en la ex Melbourne F-05 y Ex Newcastle F-06,en el dique seco de la Base Naval de Garden Island en Australia.Imagen tomada el 7 de Noviembre de 2019.Saludos pic.twitter.com/0wfkh90qUA
— michael esteban (@nortec4) November 21, 2019
Προσωπικά πάντως τουλάχιστον στην φάτσα δεν διακρίνω καμιά άσχημη κατάσταση που μας έλεγαν.
Ας πάρουμε τις L τώρα ειναι και αυτό μια λύση στην κατάντια μας.
Στα 40 να βγαλουμε καφε και παξιμαδακια….της παρηγοριας 🙂 🙂 🙂
Βλέπω λαμαρινοδουλειά στην Ρωσική φρεγάτα Μακάροφ και μετά στις Αδελαϊδες … και στις δικές μας ΜΕΚΟ.
http://img.e-amyna.com/2016/10/1.jpg
Γιατί τέτοια προχειροδουλειά ρε παιδιά στις Δυτικές υλοποιήσεις ;
Σε 30 χρονια ξαναδες την…..
συγκρινεις λαμαρινα του 80 με λαμαρινα του 2017? οτι κ να κανουμε τα χρονια περνουν ας την δουμε το 2047 κ το συζηταμε.
Οι Ρώσοι μπορεί να μην ήταν και να είναι οι πρώτοι στα ηλεκτρονικά και τις σοφιστικέ κατασκευές, αλλά ήταν και είναι αξεπέραστοι στη μεταλλουργία. Επίσης είναι ειδικοί στο να φτιάχνουν απλές στιβαρές κατασκευές που διαρκούν. Δεν ξεχνώ το βίντεο με το παιδάκι στον πόλεμο του Ιρακ που φύτεψε ένα RPG7 στο πίσω μέρος του πύργου ενός Μ-1Α2 και το πλήρωμα βγήκε έξω αιμόφυρτο και φλεγόμενο.
Ετσι κινουνται σοβαρα κρατη τυπου Χιλης που αποτελει κυριολεκτικα το εξοπλιστικο παραλληλο alter ego μας ,αφου σχεδον οτι μπορουσαμε να παρουμε εμεις απο μεταχειρισμενα η μας προσφερθηκε κατα καιρους το πηρε αυτη η χωρα απο Ολλανδικες φρεγατες μεχρι τα Marder και αλλα διαφορα ως δειγμα σοβαρης ετοιμοτητας και παρακολουθησης της αγορας απο τα επιτελεια ..
Εδω ασχολουνται με πισωπλατα μαχαιρωματα και επαγγελματικες ανελιξεις θυσιαζοντας τα παντα στην πορεια.
Kαι απο ποιον απειλειται αραγε η Χιλη εδαφικα σημερα οπως εμεις?
Η διαφορα ειναι οτι η Χιλη σε δεκα χρονια θα ειναι η ιδια σχεδον οπως σημερα ενω εμεις θα ειμαστε ενα παρηκμασμενο κρατιδιο πιθανοτατα εδαφικα και εθνικα ακρωτηριασμενο ..
Οι αχρηστες λοιπον ADL ειναι ετοιμες για παραδοση σε χρονο ρεκορ ενω εμεις παραμενουμε ικανοποημενοι με τις S ενω οι αστεια αριθμητικα ενδεχομενη (!) αγορα των BEL παραμενει σε πολυ πρωιμο σταδιο οπως ειπε ο εθιμικα πλεον χαμογελαστος υπουργος ..
Μεχρι να πεσουν υπογραφες να μπουν στο νερο να δουμε καθυστερησεις να παραδοθουν και να γινουν επιχειρησιακες φεξε Μαη μου ..
Αλλα σιγα μην ιδρωνει το αυτακι καποιου .
Μεχρι τοτε θα εχει αλλαξει η συνθεση της κυβερνησης ισως και το κυβερνων κομμα και τον λογαριασμο των αυτοσχεδιασμων θα τον πληρωσουν στο Αιγαιο και αλλου εντος ως συνηθως τα αιωνια κοροιδα.
Yπεροχα ..
Τα είπες όλα!!! Η Χιλή λοιπόν μια τυπική “μπανάνα ριπάμπλικ” της Λατινικής Αμερικής που απειλείται από τις σχολές Σάμπα των Βραζιλιάνων, έκανε στοχευμένες κινήσεις σκουπίζοντας απο τη διεθνή αγορά ότι αξιόλογο μεταχειρισμένο υλικό και πλατφόρμα θα ήταν σήμερα/τώρα υπεραπαραίτητα για την απειλούμενη πανταχώθεν Ελλαδίτσαινα. Το πρόβλημα για έμας είναι συνολικό δεν είναι μόνο πολιτικό και προδίδει τη γύμνια της χώρας μας σε γεωστρατηγική νοημοσύνη και βασικό ένστικτο επιβίωσης. Προηγούνται τα επιδόματα…
Αυτό με τα επιδόματα δεν έχει παλιώσει; Αυτό είναι το χρηματοδοτικό πρόβλημα της άμυνας μας ;
Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι το υλικό; Γιατί οι ένοπλες δυνάμεις παρελάσεων δε γίνονται ένοπλες δυνάμεις επιχειρήσεων ακόμα κι αν λάβουν δυο ομάδες μάχης (με τα αεροπλανοφόρα) δυο πτέρυγες F-22 και άλλη μια Β-2.
Η δουλειά πρέπει να ξεκινήσει από εκεί που δε φαίνεται, θητεία, FOS, αλλαγές στις δομές με μείωση στρατοπέδων και υψηλόβαθμων, περισσότερη ρεαλιστική εκπαίδευση, σοβαρότερη εκπαίδευση… Ολα αυτά που είναι απλά δε κοστίζουν πολλά αλλά επειδή δε φαίνονται δεν πρόκειται να γίνουν, ΄
Γενικά ενδιαφέρον θέμα να δούμε που θα καταλήξει και τι κόστος!
Αυτοί οι επιτελαρχες της Χιλής δεν διέκριναν την άσχημη κατάσταση των πλοίων;
Αν καταφέρουν και τοποθετήσουν έναν Μk.92 ακόμα μια χαρά αξιοπρεπείς επιδόσεις θα έχει το πλοίο.
Υπάρχει μια είδηση πάντως ότι θα αρχίσει η απόσυρση των LCF από το 2026, αισιόδοξο σενάριο ακούγεται, αλλά πρέπει να στραφούμε προς τα εκεί αν ισχύει!
LCF και BELHARES δεν συμβιβάζονται από επιχειρησιακής και κυρίως οικονομικής άποψης
Εάν έχουμε υπογράψει για τις MPELADES
μέχρι τότε!!
Ας πάρουμε Gowind 3100 και οι Γάλλοι να βουλώσουν και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας, καλύτερα και σε μεγαλύτερους αριθμούς.
Ενδιαφέρον αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω, αλλά ακούγεται πολύ καλό για να ειναι αληθινό, περιμένουμε την “πτήση” να μας διαφωτίσει.
Ποιο για τις LCF από το 2026?
Δεν το νομίζω!
Έχουνε μια καινούργια φρεγάτα υπό ανάπτυξη αλλα προορίζεται για να αντικαταστήσει τις εναπομείναντες M:
https://en.wikipedia.org/wiki/Future_Surface_Combatant_(Koninklijke_Marine)
https://www.navyrecognition.com/index.php/focus-analysis/naval-technology/6215-new-supply-ship-frigates-and-mcm-vessels-for-dutch-navy.html
Μαλλον από εδώ έχει ξεκινήσει όλη η φημολογία:
https://marineschepen.nl/nieuws/Fregatten-later-vervangen-door-F-35-211119.html
Μια χαρά πλοία ήταν για εμάς. Θα αποσύραμε τις 3 S , θα πέρναμε τα ανταλλακτικά για να διατηρηθούν άλλα 15 χρόνια οι S mod και θα μειώνονταν τα λειτουργικά κόστη. Το πιο βασικό, θα στοχοποιούσαμε μαχητικά 150χλμ μακρία και θα κλείδωνε όλο το Αιγαίο μαζί με σκύρο και κρήτη. Στον λίθαργο που ζούμε εξοπλίστικά θα το ρισκάρουμε μάλλον μέχρι να έρθουν τα ολοκαίνουργια πλοία.
Αν το ότι δεν τις πήραμε ήταν πολιτική απόφαση (ποιός ξέρει άραγε;) , ας φωνάξουμε. Αλλά αν την απόφαση την πήρε το Ναυτικό ας κάνουμε λίγο κράτει, κάποιοι ξέρουν καλύτερα.