28.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΔεύτερη εκτόξευση Trident II D5LE από αμερικανικό υποβρύχιο

Δεύτερη εκτόξευση Trident II D5LE από αμερικανικό υποβρύχιο

Σε προγραμματισμένη δοκιμαστική εκτόξευση αδρανούς πυραύλου Trident II εκτεταμένου ορίου ζωής (Life Extended – LE) προέβη στις το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στο δυτικό πεδίο βολής ανοιχτά του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια.

Η εκτόξευση έλαβε χώρα στις 16 Φεβρουαρίου από το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων USS Maine (SSBN-741), κλάσης Ohio μέσα στο πλαίσιο της επίδειξης επιχειρησιακής κατάστασης του υποβρυχίου (Demonstration And Shakedown Operation – DASO) τις προηγούμενες μέρες που κορυφώθηκαν με την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου με αδρανή κεφαλή.

Συνεχίζεται η παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων Trident ΙΙ D5

Η εκτόξευση της 16ης Φεβρουαρίου πιστοποίησε τις ικανότητες του πυραύλου Trident II μετά την επέκταση του ορίου ζωής και συνέλεξε πολύτιμα στοιχεία για την αξιοπιστία, την ακρίβεια και την απόδοση του πυραυλικού φορέα. Πρόκειται για την 178η επιτυχημένη εκτόξευση Trident II (D5 και D5LE) που έχει πραγματοποιηθεί.

Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται κατά διαστήματα για να ελεγχθεί η αξιοπιστία του συστήματος και να δοκιμαστούν αναβαθμίσεις στα βλήματα ή να διαπιστωθούν τυχόν ελλείψεις.

4 δοκιμαστικές εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων Trident IID5

Το οπλοστάσιο στρατηγικών βλημάτων του Ναυτικού αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της “Τριάδας” στρατηγικών όπλων των ΗΠΑ, με τους διηπειρωτικούς πυραύλους από βάσεις ξηράς και τα εκτοξευόμενα από βομβαρδιστικά στρατηγικά βλήματα να είναι τα άλλα δύο σκέλη. Ωστόσο, οι στρατηγικοί πύραυλοι του Ναυτικού αριθμούν το 70% των φορέων του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

«Όταν η φτήνια τρώει τον παρά…» (προβλήματα με τους βαλλιστικούς πύραυλους Trident)

Πηγή: Naval News

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπορούμε να πάμε τώρα σε Ευρωκορβέτες αντί για Gowind/FCX-30!

Όταν έγινε η αγορά των 3 φρεγατών FDI HN στο Πολεμικό Ναυτικό (αντί 4 συν "ενδιάμεση λύση" μεταχειρισμένων σκαφών συν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -