13.5 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑΚαθελκύστηκε η 10η ιταλική FREMM

Καθελκύστηκε η 10η ιταλική FREMM

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri προχώρησαν στην καθέλκυση της φρεγάτας “Emilio Bianchi” (F589), της δέκατης και τελευταίας FREMM που θα παραδοθεί στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η τελετή καθέλκυσης έγινε στα ναυπηγεία της Riva Trigoso (Γένοβα) στις 25 Ιανουαρίου παρουσία του Ιταλού υπουργού Αμύνης, Lorenzo Guerini.

Μετά την καθέλκυση, θα ακολουθήσουν εργασίες τοποθέτησης και ολοκλήρωσης υποσυστημάτων στα ναυπηγεία του Muggiano (στη La Spezia), με την παράδοση της φρεγάτας στο ιταλικό ναυτικό να προγραμματίζεται για το 2021, δήλωσαν τα Fincantieri.

Το νεότευκτο πλοίο απολαμβάνει ενός βαθμού ευελιξίας και θα είναι ικανό για επιχειρήσεις σε κάθε τακτική κατάσταση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Με μήκος 144 μέτρα και πλάτος 19.7, το πλοίο θα έχει πλήρες εκτόπισμα 6,700 τόνους περίπου. Επιπλέον, θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους τουλάχιστον και θα μπορεί να φιλοξενεί σε πλήρη επάνδρωση 200 άτομα πλήρωμα.

Τα δέκα πλοία ανατέθηκαν από το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό να ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία Fincantieri στο πλαίσιο της Ιταλο-Γαλλικής συνεργασίας υπό τη διεύθυνση του Κοινού Οργανισμού Συνεργασίας στους Εξοπλισμούς (Organisation Conjointe de Cooperation sur l’Armement – OCCAR).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη ναυπήγηση συνολικά δεκαοκτώ πλοίων για τα ναυτικά της Ιταλίας και της Γαλλίας, δέκα για την πρώτη και οκτώ για τη δεύτερη.

Πηγή:

Fincantieri launches tenth Italian FREMM frigate

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris
Dimitris
3 years ago

F-35, FREMM (x10)… Σε ποιον στοχεύουν; Tην Αλγερία ή το Μαρόκο;;;

MisCo
MisCo
3 years ago

10 FREMM για μια χώρα χωρίς απειλή και χωρίς να προβάλει πουθενα ισχυ προς υπερασπιση των συμφεροντων της. Το λες και πεταμα χρηματων.

Shadowfax
Shadowfax
3 years ago
Reply to  MisCo

Κάπου πρέπει να ξοδέψει το 1,22% του ΑΕΠ της (24δις$)…
Ο Ντοναλτ τους πιέζει για 2%…
Οπότε τι καλύτερο να τα δώσει στην αμυντική της βιομηχανία αντί να τα εισάγει όλα όπως μερικοί…
Έπειτα αν δεν τα φτιάξεις για σένα πως θα τα πουλήσεις σε πελάτες?

Animades
Animades
3 years ago

Η διαπραγμάτευση αγορά αυτής της φρεγάτας με προοπτική εισόδου στο πρόγραμμα κορβετων
Είναι άμεση σχετικά και δυναμική λύση στην στασιμότητα
ο εξοπλισμός της με τις επιλογές και επιθυμίες του Π.Ν.
Και παραδοτέα το 21
Ram με 21 βλήματα στις 6 ανάβαθμησμένες S
Και γρήγορα αναβαθμηση οι μεκο…

Eman202
Eman202
3 years ago

Κανονικά σαυτο το πρόγραμμα θα έπρεπε να είχαμε μπει κ εμείς πριν 10 χρόνια τότε που συζητήθηκαν οι FREMM HN . Ιταλία 10πλοια , Γαλλία 8 πλοία κ αλλά 8 Ελλάδα για να φύγουν οι S κ το κόστος θα έπεφτε παρά πολύ.
Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά ,προσφορά στην Ιταλία για άμεση αγορά αυτού του πλοίου ώστε το 2021 να είναι στο Αιγαίο(μου θυμίζει την ιστορία με το Αβέρωφ) μίσθωση 2 FREMM AAW με οψιόν αγοράς το 2023-24(οι Ιταλοί δεν καίγονται για τις οροφές από όσο ξέρω) συν παραγγελία ακόμα 1 για το 2026 (4πλοια του τύπου δλδ),εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή μας είτε στο Πρόγραμμα των κορβετων Doha με παραγγελία 6 πλοίων , είτε συμφωνία για την συμμετοχή μας στην νέα κορβέτα που σχεδιάζουν από κοινού με την Γαλλία.
Παίρνεις κ τις 2 Belharra με 2sylver A50 (camm-er, aster30 )με 2sylver A70 για MdCN κ είσαι σούπερ.
K για κερασακι ζητάς με συμβολικό τίμημα το san Giorgio (θα πληρώσεις την αναβάθμιση κ έναν εκσυγχρονισμό) για να πάρει την θέση του Ναυκρατούσα L-153 .
Κ μετά ξύπνησα χαχαχχαχ

Epam Papas
Epam Papas
3 years ago

Και όμως 10 FREMM δεν είναι αρκετές για να τρώνε bullying από την Τουρκία στην Κύπρο.
Και μην πει κανείς για απόσταση, γιατί στη Λιβύη που αντιστρέφονται οι όροι πάλι η επιρροή της Τουρκίας δείχνει ισχυρότερη.
Το θέμα όπως έχουμε καταλάβει εδώ στην Ελλάδα πολύ καλά είναι όχι απλά να έχεις όπλα αλλά να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σαν εργαλείο της πολιτικής και να έχεις τη σχετική διάθεση να το κάνεις.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Εκσυγχρονισμός MEKO200HN και μεταχειρισμένες LCS δεν αρκούν!

H είδηση που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες για το ενδεχόμενο απόκτησης από το Πολεμικό Ναυτικό μεταχειρισμένων LCS από το Αμερικανικό Ναυτικό, δεν ήταν κεραυνός...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Γιατί ξαναήρθαν στη Βουλή τα αντίμετρα τορπιλών την περασμένη εβδομάδα;

Την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής εισήχθη ένα γνωστό θέμα, περί αντιμέτρων τορπιλών, δημιουργώντας όμως απορίες καθώς είχε ήδη περάσει παλιότερα...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -