27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙΣΤΟΡΙΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 17 Φεβρουαρίου 1944: Επιχείρηση Hailstone στον Ειρηνικό, το "Περλ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Φεβρουαρίου 1944: Επιχείρηση Hailstone στον Ειρηνικό, το “Περλ Χάρμπορ” των Ιαπώνων

Ισχυρή δύναμη 70 πολεμικών και 580 αεροσκαφών του αμερικανικού ναυτικού επιτίθεται κατά της ατόλης Τρακ στο σύμπλεγμα των Καρολίνων, με σκοπό να καταστρέψει την κύρια βάση ανεφοδιασμού του ιαπωνικού στόλου.

Η ατόλη, είχε χρησιμοποιηθεί ως κύρια προκεχωρημένη βάση του συνδυασμένου στόλου του αυτοκρατορικού ναυτικού και το αμερικανικό επιτελείο ευελπιστούσε να καταφέρει ένα ισχυρό χτύπημα εκμηδενίζοντας έναν μεγάλο αριθμό πολεμικών και μεταγωγικών πλοίων μέσα στη λιμνοθάλασσα του Τρακ.

Ωστόσο, οι Ιάπωνες είχαν καταλάβει από καιρό ότι με τις τολμηρές αμερικανικές αποβάσεις σε πολλά νησιά της περιφέρειας τους, η θέση του Τρακ είχε καταστεί επισφαλής. Οπότε είχαν αποφασίσει να μετακινήσουν τη βάση ανεφοδιασμού στα νησιά Παλάου και τελικά στην Ινδονησία.

Η συνέχεια στο Military History

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπορούμε να πάμε τώρα σε Ευρωκορβέτες αντί για Gowind/FCX-30!

Όταν έγινε η αγορά των 3 φρεγατών FDI HN στο Πολεμικό Ναυτικό (αντί 4 συν "ενδιάμεση λύση" μεταχειρισμένων σκαφών συν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -