28.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήVIDEOΤο νέο "περιπολικό" των 4,000 τόνων της Ακτοφυλακής της Ταΐβάν

Το νέο "περιπολικό" των 4,000 τόνων της Ακτοφυλακής της Ταΐβάν

Το μεγαλύτερο περιπολικό του στόλου της Ακτοφυλακής της Ταϊβάν, ένα πλοίο περιπολίας εκτοπίσματος 4,000 τόνων, καθελκύστηκε την Τρίτη, 2 Ιουνίου. To πλοίο έλαβε το όνομα “Chiayi” (CG-5001) και θα είναι το πρώτο από τέσσερα όμοια που θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον την αιχμή του δόρατος της ακτοφυλακής της Ταϊβάν στον αγώνα για την προβολή ισχύος και παρουσίας σε ανοιχτές θάλασσες.

Σινο-Ταϊβανικές ναυμαχίες στα νερά των νήσων Kimmen


Η ναυπήγηση των φρεγατών περιπολίας, ουσιαστικά, αποτελεί ένα από μια σειρά βημάτων για την ενίσχυση της ταϊβανικής παρουσίας στη θάλασσα μετά την συστηματικά κλιμακούμενη αμφισβήτηση από την Κίνα. Τη ναυπήγηση των πλοίων ανέλαβε ο Οργανισμός CSBC έναντι συνολικά 10.4 διασεκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (περί τα 344 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Στην τελετή παρέστη και η πρόεδρος της Ταϊβάν, κυρία Tsai Ing-wen που τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με αμερικανικό ναυπηγικό οίκο για την σχεδίαση και ολοκλήρωση των φρεγατών. Η πρόεδρος αναφέρθηκε και στην δέσμευσή της να προωθεί τις εγχώριες ναυπηγήσεις εμπλέκοντας νέους επιστήμονες στην διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής πλοίων και υλικού προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες της χώρας. Είπε επίσης πως οι σημαντικές ιατρικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το πλοίο θα ενισχύσουν την δύναμη της χώρας στην ανάληψη ανθρωπιστικών δράσεων.

Εγχώριας σχεδίασης κορβέτα για την Ακτοφυλακή της Ταϊβάν προορίζεται να εξοπλιστεί με πυραύλους σε καιρό πολέμου


Η ναυπήγηση των φρεγατών περιπολίας “Chiayi” είναι μέρος του δεκαετούς προγράμματος ναυπήγησης 100 νεώτερων και πιο γρήγορων πλοίων για το ναυτικό και την ακτοφυλακή ώστε να ενισχυθεί η παρουσία και ισχύς της Ταϊβάν στη θάλασσα. Η φρεγάτα, ενώ προορίζεται να αναλάβει αποστολές περιπολίας, ελέγχου των αλιευμάτων και δίωξη παρανόμων δράσεων, έχει την δυνατότητα να λάβει πολεμικό εξοπλισμό σε περίοδο πολέμου.

Αυτή τη στιγμή, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ρουκέτες και πολυβόλα ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο ικανό να φιλοξενήσει ελικόπτερο κατηγορίας Sikorsky UH-60 Black Hawk. Διαθέτει, επίσης, πλήρες χειρουργείο και θάλαμο αποσυμπίεσης.
Η διοίκηση των ναυπηγείων χαιρέτισε και αυτή την ένταξη της φρεγάτας στη δύναμη της ακτοφυλακής και ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη στήριξη και παροχή βοήθειας για να διατηρήσει το επίπεδο απασχόλησης και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος παρά την κρίση και τον υψηλό ανταγωνισμό στη ναυπηγική βιομηχανία.

Είστε μηχανικός ή ναυπηγός υποβρυχίων; Στην Ταϊβάν προσλαμβάνουν!


Πηγή

2 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros_Kapa
Spyros_Kapa
4 years ago

Περίπου 300εκ. Ευρώ για
Α τέσσερα πλοία εάν κατάλαβα σωστά. Ταϊβάν γιατί όχι;

Spyros_Kapa
Spyros_Kapa
4 years ago

Εξοπλισμός τού opv φρεγάτα με κάποιες μετατροπές : Το Chiayi, το οποίο θα αναπτυχθεί στην κεντρική βάση του CGA, έχει μήκος 125 μέτρα, πλάτος 16,5 μέτρα και μπορεί να ταξιδέψει έως και 10.000 ναυτικά μίλια με μέγιστη ταχύτητα 24 κόμβων, δήλωσε η CGA.
Όσον αφορά το οπλικό του σύστημα, θα είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτή πυραύλων 2,75 ιντσών, δύο κανόνια 20 χιλιοστών και πολλά κανόνια νερού με εμβέλεια 120 μέτρων, δήλωσε η CGA.
Το Chiayi είναι ένα από τα τέσσερα περιπολικά πλοία CGA 4.000 τόνων που ανατέθηκαν στην CSBC.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μπορούμε να πάμε τώρα σε Ευρωκορβέτες αντί για Gowind/FCX-30!

Όταν έγινε η αγορά των 3 φρεγατών FDI HN στο Πολεμικό Ναυτικό (αντί 4 συν "ενδιάμεση λύση" μεταχειρισμένων σκαφών συν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -