Η φρεγάτα του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας «Admiral Kasatonov» πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά από τις 23 μέχρι τις 26 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Η υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα "Ναύαρχος Κασατόνοβ" του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας?? επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά #Ελλάδα ?? στις 23-26 Μαρτίου 2021. pic.twitter.com/OlrwCNeuDM
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) March 23, 2021
Το πλοίο, που ανήκει στην κλάση «Admiral Gorshkov», είχε επισκεφθεί ξανά το λιμάνι του Πειραία στις αρχές Φεβρουαρίου. Η φρεγάτα “Admiral Kasatonov” εισήλθε σε υπηρεσία το 2020. Έχει μήκος 135m, εκτόπισμα 4.500t και πλήρωμα 210 στελεχών.
Ο κύριος οπλισμός του αποτελείται από πυροβόλο των 130mm, 16 θέσεις εκτόξευσης πυραύλων Kalibr, Oniks ή Zircon, 32 θέσεις εκτόξευσης Α/Α πυραύλων 9M96 και δύο CIWS Palash. Τέλος, έχει ελικοδρόμιο και υπόστεγο για τη φιλοξενία ελικοπτέρου Ka-27.