29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήMEDIAΑρχηγός ΓΕΝ: Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, ενημέρωση για τα προγράμματα του ΠΝ

Αρχηγός ΓΕΝ: Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, ενημέρωση για τα προγράμματα του ΠΝ

Από τη Δευτέρα 30 Μαΐου έως την Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του ναυάρχου Pierre Vandier.

Την Τρίτη 31 Μαΐου, μετά την επίσημη υποδοχή του αρχηγού ΓΕΝ στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Γαλλίας, έλαβαν χώρα συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών και των επιτελών τους, όπου αναφέρθηκαν τόσο στην εξαιρετική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, όσο και στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δύο Ναυτικών με αποκορύφωμα τη συμμετοχή Μονάδων του ΠΝ στην Επιχείρηση «Clemenceau 21» και «Clemenceau 22», στη διεθνή άσκηση των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων «Polaris 21» αλλά και την πληθώρα συνεκπαιδεύσεων στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Επικεντρώθηκαν δε, στις δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης των μακροχρόνιων δεσμών, επαύξησης των επιχειρησιακών ικανοτήτων και της διαλειτουργικότητάς τους, δεδομένης και της μελλοντικής χρήσης κοινών συστημάτων μεταξύ των δύο Ναυτικών.

 

 

 

Συζήτησαν επιπλέον θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δύο xώρες, στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως και στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον.

 

Ο αρχηγός ΓΕΝ ακολούθως μετέβη στις εγκαταστάσεις της THALES Group και ενημερώθηκε για την εξέλιξη παραγωγής των συστημάτων της ελληνικής FDI καθώς και για την ανάπτυξη και εξέλιξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών.

Στη συνέχεια μετέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας MBDA όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη παραγωγής των κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) που πρόκειται να εξοπλίσουν την Ελληνική FDI καθώς επίσης και επί προγραμμάτων του υφιστάμενου πυραυλικού δυναμικού του ΠΝ.

Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης μπροστά στην πρώτη FDI, πηγή twitter @NavyGR

 

 

 

Επιπρόσθετα ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το Κέντρο Ναυτικής Πληροφορίας, Συνεργασίας και Επίγνωσης (MICA Center) και ενημερώθηκε για τη στελέχωση και τις δυνατότητες του Κέντρου, σκοπός του οποίου είναι η αναγνώριση και ανάλυση θαλασσίων συμβάντων σε παγκόσμιο επίπεδο και καθώς η ενημέρωση και η υποστήριξη ναυτικών και ναυτιλιακών οργανισμών.

 

 

 

Την Τετάρτη 01 Ιουνίου ο αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Lorient όπου συνάντησε τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Alain Guillou και ενημερώθηκε για τα προγράμματα σχεδίασης και ανάπτυξης νέων μονάδων για το Γαλλικό αλλά και το Ελληνικό ΠΝ. Στη συνέχεια ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη των εργασιών επί της ελληνικής FDI ενώ ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Εκεί είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο της ναυπήγησης της πρώτης ελληνικής Φ/Γ.

Τέλος ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την αεροναυτική βάση της Lann Bihoue όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Μονάδος, ενώ του έγινε επίδειξη αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων ATLANTIQUE-II.

Ο Α/ΓΕΝ στο ναυπηγείο της Naval Group, εκεί που χτίζεται το μέλλον του ΠΝ!

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Γιατί 2 ελληνικά υποβρύχια δεν έδρασαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Θλιβερή μέρα και σήμερα, ανάμνησης του 1ου «Αττίλα», δηλαδή της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Φάση που ολοκληρώθηκε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -