10.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΗ Βρετανία "επενδύει" στην Εφεδρεία

Η Βρετανία “επενδύει” στην Εφεδρεία

Έρευνα του Βρετανικού Υπουργείου Αμύνης έρχεται να εξετάσει νέους τρόπους που η εφεδρεία των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ευεργετικά για τις ανάγκες της κοινωνίας και των κρατικών οργανισμών.

Συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση της Εφεδρείας 2030 (Reserve Forces 2030) που προετοιμάζεται διερευνά με ποιόν τρόπο “οι εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες” των εφέδρων στρατιωτικών μπορούν να ωφελήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ευρύτερο χώρο των κυβερνητικών υπηρεσιών ως το τέλος της δεκαετίας.

Οι έφεδροι στην μάχη κατά του Ιού, 9,000 απόστρατοι και έφεδροι νοσηλευτές, νοσοκόμοι και γιατροί του Στρατού των ΗΠΑ έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους

Η έρευνα κινητοποιήθηκε από την εξαιρετική απόδοση των εφέδρων στρατιωτικών όλων των κλάδων που κλήθηκαν να προσφέρουν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού με αποτέλεσμα το υπουργείο να θέλει να δει “φρέσκους” τρόπους που οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να φανούν χρήσιμοι για την υπηρεσία.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Αμύνης, James Heappey, δήλωσε πως οι έφεδροι αποτελούν “αναπόσπαστο” (integral) μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Και συνέχισε: “είναι πολύ σημαντικό να δούμε στο μέλλον όχι μόνον πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα υπάρχοντα ταλέντα των ανθρώπων αυτών αλλά και πώς να ενισχύσουμε τον ρόλο της εφεδρείας για τις επόμενες γενεές”.

COVID-19: Η Βρετανική Αεροπορία ρίχνεται στη μάχη κατά της πανδημίας, δύο βάσεις αεροδιακομιδών οργανώνονται άμεσα για ασθενείς

Η νέα οπτική αφυπνίστηκε από την ενεργητικότητα και την εξαιρετικά δραστήρια και τεχνικά εξειδικευμένη απόδοση των εφέδρων στρατιωτικών, όπως όσων κλήθηκαν να στήσουν τα κέντρα ελέγχου και βοήθειας κατά του COVID-19 για το NHS που ονομάστηκαν “Nightingale Hospitals”.

Πρόκειται για μια σημαντική στροφή στον τρόπο που η Στρατιωτική Υπηρεσία αντιμετωπίζει τους αποστράτους και ενταγμένους στην Εφεδρεία τέως στρατιωτικούς. Μέχρι σήμερα, η σχέση αυτή ήταν παραμελημένη και σχεδόν αναιμική, με την Υπηρεσία να προσπαθεί να τους βοηθήσει να απεμπλακούν από τη στρατιωτική ζωή και να ενταχθούν επαγγελματικά στην πολιτική.

COVID-19: Ο Βρετανικός Στρατός σε ετοιμότητα για αποκατάσταση της εσωτερικής τάξης

Πλέον, αναγνωρίζοντας την επένδυση που έχουν κάνει σε ανθρώπους νέους και ικανούς ακόμα, η Υπηρεσία ζητά να διατηρήσει μια σχέση συνεργασίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Πύραυλοι Aster 30 σε εκτοξευτές Mk41 για το Πολεμικό Ναυτικό του Αύριο

Η ελληνική πρόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα φρεγατών Constellation, με βάση το σχέδιο του Αμερικανικού Ναυτικού, κάτι που αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας,...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -