27.2 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήCoronavirusΥποχρεωτική αποστράτευση αν κόλλησες και ανάρρωσες από τον Covid-19; Τί συμβαίνει στις...

Υποχρεωτική αποστράτευση αν κόλλησες και ανάρρωσες από τον Covid-19; Τί συμβαίνει στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με μήνυμα που κυκλοφόρησε στο Twitter και αναφέρεται στις διαδικασίες κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, όλο το προσωπικό που κάνει αίτηση θα πρέπει να υποβάλει επίσημα χαρτιά από αναγνωρισμένα ιατρικά εργαστήρια για εξετάσεις για τον κορωνοϊό Covid-19, ως εδώ καλά.

Οι ΗΠΑ «στρατολογούν» ροκ μπάντα και την… COVID-19 για να προσελκύσουν τους νέους στον στρατό

Στη συνέχεια του εγγράφου, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αναφέρεται πως “κατά τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων και την ανασκόπιση του ιατρικού ιστορικού, η πρόσληψη στο παρελθόν του Covid-19, εφόσον επισημανθεί με επίσημα έγγραφα από εργαστηριακές ή ιατρικές εξετάσεις, θεωρείται λόγος απόρριψης δια παντός (…)”.

Πηγές που επικοινώνησαν με το Αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του εγγράφου στο οποίο αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

Το έγγραφο αποτελεί μέρος οδηγιών που εστάλησαν σε ομάδες εργαζομένων στις MEPS (Military Entrance Processing Stations) για την εξέταση υποψηφίων εθελοντών για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι παρουσιάζουν πιθανά ή επιβεβαιωμένα συμπτώματα Covid-19.

Η διαδικασία ξεκινά με γενικές ιατρικές εξετάσεις όλων των υποψηφίων καθώς και σχετικό ερωτηματολόγιο και αν ο εξεταζόμενος παρουσιάσει συμπτώματα, εφαρμόζεται 14-ήμερος αναβολή. Αν ο υποψήφιος είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, επιστρέφει σε διπλάσιο διάστημα, 28 ημερών.

COVID-19 στον Στρατό: Μια μάσκα, μα ποιά μάσκα?  

Επιστρέφοντας, τα μέλη που έχουν διαγνωσθεί με τον Covid-19 τώρα ή στο παρελθόν, απορρίπτονται δια παντός από τη διαδικασία εισόδου στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ υπογράφοντας μάλιστα και σχετικό έγγραφο νομικής παραίτησης από το δικαίωμα να ξαναϋποβάλλουν αίτηση.

Η αντίδραση σε αυτήν την απόφαση έγινε γιατί το έγγραφο απορρίπτει ξεκάθαρα ακόμα και άτομα που νόσησαν με τον ιό αλλά κατόρθωσαν να αναρρώσουν, μια ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ισχυρό. Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης δείχνει να μην θέλει να ριψοκινδυνεύσει να εισαγάγει στις τάξεις των υποψηφίων άτομα που πιθανώς παραμένουν φορείς του Covid-19 αλλά εμφανίζονται ασυμπτωματικοί, μολύνοντας εγκαταστάσεις και διαδίδοντας τον ιό σε μεγάλη κλίμακα.

DARPA: Νέο τρόπο εντοπισμού του Covid-19 πριν εκδηλωθεί βρήκε ο Αμερικανικός Στρατός

Οι αντιδράσεις είναι ως ένα βαθμό δικαιολογημένες καθώς αποστερούν πολλούς υποψηφίους από την προοπτική και το όνειρο να σταδιοδρομήσουν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη βάση μιας πιθανής μόλυνσης με μια νόσο, η οποία δεν έχει “χαρτογραφηθεί” επαρκώς.

Για τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως αυτή ακριβώς η “είσοδος σε αχαρτογράφητα ύδατα” είναι επαρκής λόγος για να απαγορεύσουν -προσωρινά έστω- την είσοδο υποψηφίων σε ομάδες νεοσυλλέκτων που θα έρθουν στις επόμενες εβδομάδες σε στενή επαφή με χιλιάδες άλλους, θα κοιμηθούν στον ίδιο χώρο, θα φάνε στον ίδιο χώρο, θα πλυθούν στον ίδιο χώρο και θα περάσουν ελεύθερο χρόνο και χρόνο εκπαίδευσης σε αποστάσεις που κάθε άλλο παρά τηρούν τις ενδεδειγμένες ιατρικές προτροπές για προστασία.

Ας σημειωθεί, πως οι υποψήφιοι ως τώρα περνούσαν υποχρεωτικά από εξετάσεις για τον Covid-19 και όσοι αποδεικνύονταν αρνητικοί αφήνονταν ελεύθεροι να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Ωστόσο, παρόλη την εξέταση όλων των μελών που βγήκαν “αρνητικοί” στον ιό, κρούσματα εμφανίστηκαν στα Κέντρα Εκπαίδευσης στο Fort Jackson στη Νότια Καρολίνα και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Πεζοναυτών στο San Diego που είναι τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης του Στρατού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

“Βιοανθεκτικοί Στρατιώτες” – ο Αμερικανικός Στρατός θέλει να διαχωρίσει τους υγιείς από τον κορωνοϊό στρατιώτες του σε “πυρήνες προστασίας”

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stratilatis
Stratilatis
4 years ago

Ο συγκεκριμένος Κωρονοιός και όχι όλοι οι κωρονοιοί, αφήνει υπολοιματικές νόσους κυρίως εμφύσημα και ασθματική αναπνοή αλλά και νεφρική ανεπάρκεια σταδίου , κάτι που στο Στρατό είναι Κριτήριο Ικανότητας 2/3.
Παρόλο που ο Τσε Γκεβάρα ήταν ασθματικός και έβγαλε τόσες επαναστάσεις με ανταρτοπόλεμο στις ζούγκλες, και ο Μπιν Λαντεν είχε νεφρική ανεπάρκεια σταδίου 4 και έβγαλε δέκα χρόνια πολέμου, για όλους τους επαγγελματικούς στρατούς οι στρατιώτες πρέπει να είναι κριτήριο ικανότητας 1.

Βέβαια λίγο υποκριτικό για τον Στρατό των ΗΠΑ που έχει μεγάλο ποσοστό παχυσαρκίας και αποτυχίας στα τεστ φυσικής κατάστασης ( Ι2) ανάμεσα στους νεοσύλλεκτους μετά την βασική εκπαίδευση των 12 εβδομάδων.

chikichiki
chikichiki
4 years ago

Καταβάστε το αμέσως! Μη δίνετε ιδέες στους εγχώριους!

Nikolaos
Nikolaos
4 years ago
Reply to  chikichiki

Να υποθέσω ότι έχετε στο νου σας το περίφημο Ι1Ο2, ήτοι γυαλιά, που σου επιτρέπει να είσαι πυροβολητής α/α όπλων, αλλά όχι οδηγός αυτοκινήτου 🙂 ?

Yiorgos
Yiorgos
4 years ago
Reply to  Nikolaos

@nikolaos Αγαπητέ φίλε Νικολαε, δυστυχώς ισχύει σε όλες τις χώρες ότι όταν μπεις στο Στράτο η λογική φεύγει από το παράθυρο.

Φιλικά πάντα,
Γιώργος

Yiorgos
Yiorgos
4 years ago

Αγαπητη Πτηση,

ευτυχος οι Ρωμαιοι δεν ειναι τρελοι, και αλλαξαν την αποβαση, και εξαιρουνται τα ατομαπου ειχαν νοσυλλευθει.

https://www.militarytimes.com/news/your-military/2020/05/07/updated-guidance-allows-unhospitalized-covid-19-survivors-to-join-the-military/

@stratilatis

για το Ι2 σχολιο, παραπανω, ο Στρατος ειναι οντος ο καθρεφτης της κοινωνιας και η Αμερικανικη κοινωνια εχει γινει παχυσαρκη, ομως, πριν πεταξουμε πετρες ειναι καλο να κανουμε και την αυτοκριτικη μας γιατι και η Ελληνικη κοινωνια εχει γινει παχυσαρκη. Ακομα να πω οτι λιγοτερο απο το 1% του πληθυσμου των ΗΠΑ, καταρχας καταταγεται εθελωντικα, και οντος για να περασεις την βασικη εκπαιδευση χρειαζεται να πιασεισ το 50% στο Τεστ Φυσικης Καταστασης. Ομως οταν πας στην μοναδα και δεν μπορεις να πιασεις το 60% σε καθε αθλημα, τοτε μπαινεις σε τμημα εξασκησης και διαιτας, αν χρειαζετε, και εχεισ 90 μερες να περασεις το τεστ. Εαν δεν το περασεις τοτε, επειδη ειναι η δευτερη αποτυχια, αρχιζουν οι διαδικασιες αποστρατευσης. Επειδη δεν ξερω τους Κανονισμους του Σ.Ξ για το τι ισχυει για φυσικη κατασταση και βαρος, δεν θα σχολειασω εαν ο Σ.Ξ ειναι Κουροι η καναπεδες.

Φιλικα παντα,
Γιωργος

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε τα λεφτά;

H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Το Πολεμικό Ναυτικό αναζήτα το πιθανό κόστος των LCS, πριν πάει σε κορβέτες

Όπως έχουμε πει, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θέλει ως μια "ενδιάμεση λύση", πολύ ειδικά τις LCS Freedom 13, 15, 17 & 19 (όπως πρώτη...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -