22.6 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΟλοκλήρωση ΤΑΜΣ «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ - 2018»

Ολοκλήρωση ΤΑΜΣ «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ – 2018»

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018 η  τελική φάση της Διακλαδικής Άσκησης της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ  2018», που είχε ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου και διεξήχθη σε μεγάλο μέρος του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΦ η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης και πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης των οπλιτών της 2018 ΕΣΣΟ και κατόπιν της μετάθεσης και τοποθέτησής τους στις Μονάδες. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν επιμέρους ασκήσεις μικρής κλίμακας στις οποίες εξετάστηκαν οι τακτικές και οι διαδικασίες Κλαδικών   και Διακλαδικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο αντιμετώπισης συμβατικών και ασύμμετρων απειλών σε ξηρά θάλασσα και αέρα.

Το ΓΕΕΦ αναφέρει ως σκοπό της άσκησης την αξιολόγηση και παρουσίαση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΕΦ τις οποίες διατηρεί και για τις οποίες εργάζεται καθημερινά προκειμένου να τις αναβαθμίσει.

Την τελική φάση της άσκησης, η οποία διεξήχθη στο ΠΒ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, το σύνολο της Ιεραρχίας της ΕΦ μαζί με τους Διοικητές Σχηματισμών και Διοικήσεών της, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών διαπιστευμένοι στην Κύπρο, εκπρόσωποι της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και αντιπροσωπείες στελεχών.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς το σύνολο του συμμετέχοντος προσωπικού στην επιτυχή σχεδίαση και διεξαγωγή της άσκησης και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια θέληση, αποφασιστικότητα, πείσμα και επαγγελματισμό. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η επιμελημένη, καινοτόμα και παραγωγική επιτελική εργασία σε συνδυασμό με την ακρίβεια των βολών, το συντονισμό των κινήσεων και των ελιγμών καθώς και η άψογη εκτέλεση των ενεργειών σε ξηρά, θάλασσα και αέρα συνέβαλαν καταλυτικά στην επίτευξη του σκοπού της άσκησης αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της πειθαρχίας, την αφοσίωση στο καθήκον και την εμμονή στον κοινό σκοπό της υλοποίησης της αποστολής της ΕΦ.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gunner
Gunner
4 years ago

Επίσημη εμφάνιση των BUK ή μου φαίνεται;
comment image

Gunner
Gunner
4 years ago

Άρα μου φαίνεται.

lexandreas
lexandreas
4 years ago

Μου προκαλεί εντύπωση που κάνουν κινήσεις και βολές τόσο κοντά σε ανεμογεννήτριες και κολώνες υψηλής τάσης!

Giorgos Tsagkaris
Giorgos Tsagkaris
4 years ago
Reply to  lexandreas

Eκπαιδευσου οπως θα πολεμησεις…

kakaouskia
kakaouskia
4 years ago

Καλησπέρα

Η μοίρα των μικρών νησιών, άμα ένα πεδιό βολής σχετικά της προκοπής έχεις, εκει κάνεις τις μεγάλες σου ασκήσεις.

Θυμάμαι πριν κάτι δεκαετίες κατά τη διάρκεια βολής διατρητικού βλήματος που βγήκε ο διοικητής και είπε στα πληρώματα “προσέξτε μην βρείτε το χωριό πίσω από τους στόχους”¨. Κάποιος φωστήρας έφτιαξε ένα μικρό λόφο για βολές διατρητικών βλημάτων και τον ευθυγράμμισε πλήρως με ένα από τα χωριά της περιοχής. Εννοείται το χωριό εντός της ακτίνας του βλήματος.

Απ’ ότι βλέπω από τις φωτογραφίες βγήκαν αρκετά Τ80 για βόλτα.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Γάλλια πρότεινε την κατασκευή δικών της Gowind στην Ελλάδα!

Είναι γνωστό πως οι Γάλλοι προσφέρουν τις κορβέτες Gowind στο Πολεμικό μας Ναυτικό από το Σεπτέμβριο του 2021. Και μάλλον αν τότε δεν ήταν...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Neil Hunter της Schiebel, τι μπορεί να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό το UAV S-100

Η αγορά των φρεγατών FDI ΗΝ, σηματοδοτεί για το Πολεμικό Ναυτικό,την έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης των κύριων μονάδων επιφανείας, ενώ παράλληλα εισάγονται νέες τεχνολογίες...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -