35.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήVIDEOΠώς έλυσε η Νότια Κορέα το πρόβλημα τεχνικής υποστήριξης των Goalkeeper της

Πώς έλυσε η Νότια Κορέα το πρόβλημα τεχνικής υποστήριξης των Goalkeeper της

Η Διοίκηση Λογιστικής Υποστήριξης του Ναυτικού της Νότιας Κορέας και η τοπική εταιρεία LIG Nex1 πιστοποίησαν πρόσφατα την ικανότητά τους να εκτελούν εργασίες επιθεώρησης και γενικής ανακατασκευής των αντιπυραυλικών συστημάτων τερματικής άμυνας Goalkeeper ολλανδικής προέλευσης.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποίηθηκε άσκηση με πραγματική πυρά, όπου δυο συστήματα του τύπου πιστοποίησαν την ικανότητά τους στον αυτόονομο εντοπισμό, ιχνηλάτιση και κατάρριχη επερχόμενων πυραύλων.

Βίντεο: Sea bow, γιατί η Νότια Κορέα αντικατέστησε τα αντιπυραυλικά RAM στα πλοία της;

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από το αντιτορπιλικό Yang Man-chun (DDH-973) κλάσης Gwangaetto the Great, το οποίο παραδόθηκε πρόσφατα στο ROK Navy μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκσυγχρονισμού στα πλαίσια του προγράμματος KDX-I Performance Improvement Plan (PIP).

Στο παρελθόν, η διαδικασία επιθεώρησης και γενικής συντήρησης των συστημάτων αυτών είχε γίνει από τον αρχικό κατασκευαστή τους, δηλαδή την ολλανδική Signaal που τώρα είναι μέρος της Thales.

Το 2016 η LIG Nex1 είχε υπογράψει σχετική σύμβαση με την κρατική αρχή αμυντικών προμηθειών (DAPA) για την γενική συντήρηση του συστήματος Goalkeeper που βρίσκονται σε υπηρεσία με το Ναυτικό της χώρας. Τελικά το 2018 η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έστειλε ομάδα τεχνικών της στην Thales στην Ολλανδία για εκπαίδευση και μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στο συγκεκριμένο σύστημα.

Τον επόμενο χρόνο, η LIG Nex1 είχε ολοκληρώσει την κατασκευή μιας ειδικής εγκατάστασης για συντήρηση κι επισκευές του συστήματος Goalkeeper στο κέντρο παραγωγής της στο Gumi, h οποία αναμένεται να εξοικονομήσει πάνω από 86 εκατομμύρια δολάρια για το Ναυτικό της Νότιας Κορέας.

Η τεχνολογία και η εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω αυτής της προσπάθειας αναμένεται να έχουν αντίκτυπο κι αποτύπωμα στην ανάπτυξη του εγχώριου προγράμματος CIWS-II (γνωστός και ως K-CIWS) για την παραγωγή αντιπυραυλικών συστημάτων τερματικής άμυνας.

Και το πιο σημαντικό, θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνο και τα χρήματα που θα έπρεπε να αφιέρωνε το Ναυτικό αν επρόκειτο να στείλει τα συστήματα αυτά για επισκευή στην Ολλανδία.

Ο αντιπλοίαρχος Lee Seong-yong, επικεφαλής της ομάδας συστημάτων εξοπλισμού της Διοίκησης Λογιστικής Υποστήριξης, δήλωσε τα εξής σχετικά: «Έχουμε εξασφαλίσει τεχνολογία συντήρησης σε επίπεδο κατασκευαστή μέσω συνεργασίας με εγχώριες εταιρείες, μειώσαμε την περίοδο συντήρησης και δημιουργήσαμε ένα σταθερό περιβάλλον υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως η μείωση του προϋπολογισμού. Θα συμβάλλουμε στην εγγύηση της πολεμικής δύναμης με την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.»

Πηγή: kookbang.dema.mil.kr/

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι το σύστημα Goalkeeper έχει αποσυρθεί από την υπηρεσία στο ολλανδικό Ναυτικό, αναπτύχθηκε την δεκαετία του ’80 και δεν υποστηρίζεται πλέον από τον κατασκευαστή.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσο κοστίζει ένα νέο υποβρύχιο – η κρίσιμη ελληνική αγορά που καθυστερεί

Υψηλής επένδυσης είναι κάθε αγορά σύγχρονου συμβατικού υποβρυχίου, μεσαίου μεγέθους, και όσο περνάνε τα χρόνια, μάλλον θα γίνεται και ακριβότερη. Και αυτό αναζητούμε να...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

H έκπληξη του “Κίμωνα”

Πολλά έχουν γραφεί από χθες, μετά την αποτύπωση (από εναέρια άποψη) της πλώρης της  (μελλοντικής και υπό κατασκευή ακόμη) φρεγάτας "Κίμων", που δείχνει το...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -