11 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑHalifax for ever! Ο Καναδάς εγκρίνει πρόγραμμα συντήρησης των φρεγατών του για...

Halifax for ever! Ο Καναδάς εγκρίνει πρόγραμμα συντήρησης των φρεγατών του για 6 ως 20 ακόμα χρόνια

Με ένα συμβόλαιο αξίας 72.6 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (περί τα 53,41 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) η καναδική κυβέρνηση ενέκρινε ένα πρόγραμμα συντήρησης και υποστήριξης των φρεγατών κλάσης Halifax που συγκροτούν τον κορμό του στόλου επιφανείας του Καναδικού Ναυτικού.
Το συμβόλαιο που αποδόθηκε στην εταιρεία Fleetway Inc. με έδρα τη Νέα Σκωτία, στον Καναδά, καλύπτει τα έξι πρώτα χρόνια συντήρησης και μπορεί να επεκταθεί ακόμα και έως 22 χρόνια για τις 12 φρεγάτες των 4,770 τόνων περιλαμβάνοντας πλήρη διαχείριση των τεχνικών στοιχείων των πλοίων και υπηρεσίες υποστήριξης των μηχανικών τους συστημάτων.

Ο Καναδάς υπογράφει για τη συντήρηση των φρεγατών Halifax για 20 χρόνια, ας μην τις υπολογίζουμε για το ΠΝ…


Το συνολικό ποσό για όλο το έργο αναμένεται να φτάσει στα 552 εκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει μια ομάδα εργασίας που θα κρατήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης του πλοίου ενημερωμένα για τις σύγχρονες λειτουργίες και απειλές μέσα στα επόμενα χρόνια, διατηρώντας τα πολεμικά πλοία σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση ενώ αναλαμβάνουν αποστολές σε καναδικά ύδατα και αποστολές εκτός έδρας.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εθνικής Ναυπηγικής Στρατηγικής, που κινητοποιήθηκε από την καναδική κυβέρνηση για να αντικαταστήσει τις φρεγάτες με ένα νέο, σύγχρονο πολεμικό πλοίο. Σκοπός του είναι να διατηρήσει το επίπεδο ετοιμότητας του στόλου στην ακμή της επιχειρησιακής του απόδοσης πριν οι παλιές φρεγάτες αντικατασταθούν στις αρχές της δεκαετίας του 2040.

Επιβεβαίωση: Συντριβή ελικοπτέρου CH-148 Cyclone του καναδικού ναυτικού στη Μεσόγειο


Η κίνηση θέτει ένα τέρμα στις υποθέσεις εντός και εκτός Καναδά, πως οι φρεγάτες Halifax ήταν έτοιμες για παροπλισμό και διαθέσιμες για πιθανή πώληση ή παραχώρηση σε ναυτικά άλλων κρατών εντός της δεκαετίας του 2020.
Ναυπηγημένες στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με αρχές του 1990, οι φρεγάτες αναβαθμίστηκαν μεταξύ των ετών 2016-2018 με προοπτική να παραμείνουν σε υπηρεσία ως το 2030. Το πρόγραμμα τηρήθηκε γενικά εντός προϋπολογισμού σε κόστος και χρόνο αν και 1 δισεκατομμύριο δολάρια προστέθηκε στο αρχικό κόστος των 4.3 δις που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Μια μικρή καθυστέρηση θέτει ως ορίζοντα αντικατάστασης της τελευταίας Halifax ως το 2042 με τη θέση της να καταλαμβάνει το πλοίο “Καναδικού Πολεμικού Επιφανείας” (Canadian Surface Combatant) που είναι στο στάδιο διαγωνισμού του ακριβούς σχεδίου και χαρακτηριστικών, έχοντας επιλέξει το σχέδιο φρεγάτας Type 26 της ΒΑΕ Systems.

Η Type 26 θα αντικαταστήσει τις καναδικές Halifax


Το CSC θα αντικαταστήσει τα ήδη παροπλισθέντα αντιτορπιλικά κλάσης Iroquois και τις φρεγάτες Halifax με 15 πολεμικά σε μια επιλογή που συμμετείχαν η Γαλλο-Ιταλική FREMM-ER, η Ολλανδική De Zeven Provinciën, η Βρετανικής Type 26 και η Ισπανική F-100. Οι υποψηφιότητες της Γερμανικής Baden-Württemberg και της Δανικής Iver Huitfeldt δεν έστειλαν προσφορές.

4 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
Nick
2 years ago

Τους έχουμε χαλαρά, S forever και χωρίς συντήρηση/αναβάθμιση.

sotbak
sotbak
2 years ago

ωραία ιδέα!!! Μήπως και μεις να κάνουμε το ίδιο για τις Σ;

bill971
bill971
2 years ago

Όμορφο σκαρί. Χαμηλό όμως μου αρέσει. Είχα δει μια στο λιμάνι του Πειραιά πέρυσι.
Είναι & αυτές βέβαια λίγο σιτεμένες σαν τις δικές μας τις S.

Apostolis
Apostolis
2 years ago

Καλά κορόιδα οι καναδοι πεταμένα λεφτά, δεν κοιτάνε εμάς να μαθαίνουν, χωρίς εκσυχρονισμο το πολύ πολυ αν βρεθεί κάποιος σαν τον Λασκαριδη να κάνουμε ένα σέρβις στις μηχανές, μέχρι εκεί και έτσι μας μένουν και χρήματα για επιδόματα, λαθρομετανάστες κλπ.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Κάνοντας τις FDI HN τα ισχυρότερα πλοία στη Μεσόγειο, Μέρος Β’ – Πυρομαχικά Vulcano

H φρεγάτα “Kίμων”, είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες σχεδιάσεις παγκοσμίως αλλά και το ακριβότερο πλοίο που έχει αποκτήσει ποτέ το Πολεμικό Ναυτικό στην...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Agusta Bell AB.212 ASW, το ελικόπτερο των Ιμίων

Τα Ίμια έχουν δεθεί στη συνείδηση όλων μας με την απώλεια των 3 αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού - των Αντιπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -