Από την Τετάρτη 15 έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 έγινε προγραμματισμένη συνεκπαίδευση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και των Κυθήρων.
Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Υποβρυχίων, ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και του νεοαποκτηθέντος Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ».
Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα μεταξύ των οποίων ήταν η εξάσκηση μεικτών ομάδων πλοίων ΑΣ σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου, πυρά κυρίου και δευτερεύοντος οπλισμού και βολή τορπίλης γυμνασίων από Υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας.
Η συγκεκριμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.
Οι ασκήσεις δεν παλιωνουν για να είναι καινούργιες…..μάλλον ΝΕΑ θα εννοείτε….
Το μόνο εντυπωσιακό είναι ότι οι Penguin είναι ακόμη σε χρήση. Αν θυμάμαι καλά, είχε ανακοινωθεί ότι αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν με Harpoon.