15.3 C
Athens
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήCoronavirusΚανονιοφόρος του Ιρλανδικού Ναυτικού μετατρέπεται σε κέντρο εξέτασης για τον κορωνοϊό στο...

Κανονιοφόρος του Ιρλανδικού Ναυτικού μετατρέπεται σε κέντρο εξέτασης για τον κορωνοϊό στο κέντρο του Δουβλίνου

Το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης των 2,200 τόνων LÉ Samuel Beckett (P61), της Ναυτικής Υπηρεσίας της Ιρλανδίας, μετατρέπεται σε κέντρο ελέγχου κατά του ιού Covid-19 για το κοινό. Το πλοίο αποτελεί μια από τις νεώτερες πολεμικές μονάδες του μικρού ναυτικού που αποτελείται από 9 περιπολικά και κανονιοφόρους εκτοπίσματος από 712 ως 2,200 τόνους (εκτός από ένα που είναι σε εφεδρεία κι ένα ακόμα που περνά Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής).

Δύο ιρλανδικά πολεμικά πλοία έχουν δέσει μόνιμα στο λιμάνι λόγω έλλειψης πληρωμάτων…

Ο λόγος της επιστράτευσης του LE Samuel Beckett είναι για να ενσισχύσουν το έργο της υγειονομικής υπηρεσίας είναι πως αποτελεί μια πειθαρχημένη, αυτοδύναμη μονάδα, με δικές της εγκαταστάσεις εξεταστηρίων, μαγειρείων, μονάδων παραγωγής ενέργειας και αφαλάτωσης ύδατος ικανή να δράσει ως εξεταστικό κέντρο για πολίτες που θέλουν να εξεταστούν για τον ιό. Το ίδιο έργο εκτελεί αυτή τη στιγμή και μία ακόμα μονάδα του στόλου, η κανονιοφόρος LÉ Eithne (P31), ναυαρχίδα του ιρλανδικού στόλου, που επανήλθε σε υπηρεσία για τον σκοπό αυτό.

Η κανονιοφόρος LÉ Eithne (P31) βρισκόταν εκτός υπηρεσιακής ενέργειας λόγω έλλειψης προσωπικού. Εξαιτίας των αναγκών από την εξάπλωση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναφορά του σε υπηρεσία στις 18 Μαρτίου.

Τα πλοία θα δέσουν στο κέντρο του Δουβλίνου, στην αποβάθρα Sir John Rogersons, στον ποταμό Liffey και θα συνδεθούν με σκηνές όπου άνδρες του μηχανικού τα συνέδεσαν με κέντρα επικοινωνίας και παροχής ρεύματος. Σε αντίστοιχη κινητοποίηση έχουν τεθεί και 9 ακόμα στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, όπου με εντολή του υπουργείου Αμύνης θα βρίσκονται μια διμοιρία 30 ανδρών στο καθένα με ετοιμότητα όλο το 24ωρο για να βοηθήσουν τη Διεύθυνση Υγειονομικής Υπηρεσίας σε ό,τι χρειαστεί.

Μονάδες του στρατού έχουν προετοιμάσει εγκαταστάσεις εξέτασης στην αποβάθρα Sir John Rogersons στο κέντρο του Δουβλίνου δίπλα στα αγκυροβολημένα πλοία (φωτογραφία: Defence Forces Corps of Engineers)

Οι αρχές αναφέρουν πως 10,000 πολίτες έχουν εξεταστεί για τον ιό Covid-19 στην Ιρλανδία που μετρά 785 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ιρλανδία: Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ίσως διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scalp_eg
Scalp_eg
3 years ago

2 απο τα αρματαγωγά μας jason που έχουν και τεράστιο ελέυθερο χώρο δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ανάλογο, ένα σε πειραιά και ένα σε θεσσαλονίκη.

rooster
rooster
3 years ago
Reply to  Scalp_eg

Αν είναι επιχειρησιακά, αν δεν εμπλέκονται σε κάποια άσκηση, και αν δεν χρησιμοποιούνται για την.. διαχείριση του μεταναστευτικού, ναι.

NikolakiEfentis
NikolakiEfentis
3 years ago
Reply to  Scalp_eg

Τα πιο κατάλληλα θα ήταν τα 2 PSV αν υπήρχε ο κατάλληλος ιατρικός εξοπλισμός και containers εκστρατείας.

Λύσεις τόσο για πολεμικές επιχειρήσεις όσο και για ανθρωπιστικές υπάρχουν και θα έπρεπε είχαν υιοθετηθεί – αν υπήρχε ενδιαφέρον από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία… Εδώ δεν έχουν φιλοτιμηθεί να αλλάξουν τα ΑΒΑΚ…

Τα έχουμε πει, το ΠΝ για πάρα πολλούς λόγους χρειάζεται όχι 1 αλλά τουλάχιστον 2 ΠΓΥ τα οποία έχουν και ιατρικές εγκαταστάσεις, αλλά και ένα πλοίο σας το RFA Argus θα μας έδινε μεγάλες δυνατότητες. Λύσεις υπάρχουν, ίσως και καλύτερες, με βάση κάποιο container ship από Έλληνα εφοπλιστή – το εκτόπισμα το διαλέγει το ΠΝ.

Ελπίζω τα 2 PSV να ανοίξουν την όρεξη στο ΠΝ…

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες θα είναι οι κύριες αποστολές που θα αναλάβουν οι φρεγάτες FDI HN

Τα άρθρα που έχουμε γράψει, μόνο εμείς, για τις FDI HN, κλάση "Κίμων", μάλλον προσεγγίζουν τις πολλές δεκάδες. Για να κάνουμε την απαραίτητη, μικρή,...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Γιατί ξαναήρθαν στη Βουλή τα αντίμετρα τορπιλών την περασμένη εβδομάδα;

Την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής εισήχθη ένα γνωστό θέμα, περί αντιμέτρων τορπιλών, δημιουργώντας όμως απορίες καθώς είχε ήδη περάσει παλιότερα...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -