15.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΜπήκαν οι υπογραφές για τα νέα ιταλικά υποβρύχια Type-212 NFS

Μπήκαν οι υπογραφές για τα νέα ιταλικά υποβρύχια Type-212 NFS

Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, η Fincantieri, ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους και σημείο αναφοράς στην κατασκευή πολεμικών πλοίων παγκοσμίως και ο OCCAR (Organisation Conjointe de Cooperation en matiere d’Armement, ο Ευρωπαίκός Οργανισμός Συνεργασίας σε θέματα Εξοπλισμών) υπέγραψαν το πολυαναμενόμενο συμβόλαιο για τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων για το Ιταλικό Ναυτικό. Η παραγγελία είναι μέρος του συμβολαίου για τη ναυπήγηση τεσσάρων υποβρυχίων U212 NFS (Near Future Submarines).

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η Fincantieri θα είναι ο κύριος κατασκευαστής και περιλαμβάνει τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων στις εγκαταστάσεις της με προαίρεση για άλλα δύο. Το συνολικό κόστος του συμβολαίου για τα δύο υποβρύχια, που περιλαμβάνει και σχετική υποστήριξη τεχνική και υλική, ανέρχεται σε 1,35 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη του προγράμματος υποβρυχίων U212A που πραγματοποιήθηκε αρχικά με τη συνεργασία των γερμανικών ναυπηγείων Thyssenkrupp Marine Systems, αποδίδοντας τέσσερα υποβρύχια στο ιταλικό ναυτικό (“Todaro”, “Scirè”, “Venuti” και “Romei”), που ναυπηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Fincantieri μεταξύ 2006 και 2017 – και επιπλέον έξι υποβρύχια για τη Γερμανία.

Η αιχμή της τεχνολογίας στην προπέλα ενός υποβρυχίου ΑΙΡ Type 212…

Η παράδοση των υποβρυχίων αναμένεται άνευ απροόπτου το 2027 και το 2029 αντίστοιχα. Το πρόγραμμα των νέων ιταλικών υποβρυχίων σχετίζεται με την ανάπτυξη των ικανοτήτων του υποβρυχιακού στόλου στην παρακολούθηση, συλλογή πληροφοριών και προβολή θαλάσσιας απαγόρευσης με γνώμονα τα μελλοντικά ναυτικά όπλα αφενός και την αντικατάσταση των τεσσάρων υποβρυχίων κλάσης “Sauro” πλησιάζουν στο όριο του επιχειρησιακού τους βίου. Επιπλέον, το πρόγραμμα συνδέεται με την επέκταση της τεχνολογικής βάσης και εκμετάλλευση των ικανοτήτων της Fincantieri να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία στη ναυπήγηση υποβρυχίων και να τα υποστηρίξει αποτελεσματικά καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους αξιοποιώντας την λογιστική και τεχνική βάση καθιστώντας τη βιομηχανία μεταξύ των πρώτων παγκοσμίως στον τομέα.

Σχολιάζοντας σχετικά, ο διευθυντής της Fincantieri, Giuseppe Bono, συμπλήρωσε πως η παραγγελία είναι σημαντική όχι απλά για την ενίσχυση του ιταλικού στόλου αλλά και για να καταστήσει την επένδυση που έγινε στα προηγούμενα χρόνια με μεγάλη προσπάθεια σε όλες τις βαθμίδες αποδοτική και να εκπληρώσει όσα αναμένονταν από αυτή εξαρχής. Η ναυπήγηση των νέων βελτιωμένων υποβρυχίων και η ανάπτυξη της υποδομής υποστήριξής τους θα επιτρέψει στην Ιταλία να συνεχίσει να είναι κορυφαίος παίκτης στο μικρό κλαμπ των χωρών που μπορούν να αναπτύξουν και κατασκευάσουν τέτοιες πολύπλοκες και προηγμένες ναυτικές μονάδες, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που έχει η βιομηχανία να υποστηρίζει την επιχειρησιακή λειτουργία και να ανανεώνει και βελτιώνει διαρκώς τα πλοία ως παράγοντα εξίσου σημαντικού με το να τα ναυπηγεί.

Η Νορβηγία επιλέγει υποβρύχια «212»

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μαθήματα από τη Χιλή: Πως φτιάχνεται ένα ικανότατο Ναυτικό με ελάχιστα κονδύλια!

Το Πολεμικό μας Ναυτικό θα λέγαμε ότι προϋπήρχε της νεότερης Ελλάδας, από τα οπλισμένα εμπορικά σκάφη των ελληνικών νησιών επι Τουρκοκρατίας, που αμύνονταν έτσι...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -