16.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΝέα αποβατικά πλοία για την Ιαπωνία

Νέα αποβατικά πλοία για την Ιαπωνία

Με τρία νέα πλοία μεταφορών θα εξοπλιστεί η Ιαπωνική Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Αμύνης, Nobuo Kishi.

Όπως ανέφερε ο κ. Kishi, τα νέα πλοία ειναι ένα μεσαίου μεγέθους διοικητικής υποστήριξης (Logistics Support Vessels – LSV) ικανό να μεταφέρει περί τους 2.000 τόνους υλικού συν  δύο μικρότερα αποβατικά σκάφη (LCU) ικανά να μεταφέρουν αρκετές εκατοντάδες τόνους φορτίου και να επιχειρούν σε αβαθή ύδατα. Παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνική Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας (JMSDF) θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των πλοίων, τα πλοία αυτά θα συγκροτούν μια ειδική διακλαδική διεύθυνση για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και λειτουργίας των δυνάμεων του Στρατού (JGSDF) και άλλων δυνάμεων που θα είναι αναπτυγμένες σε απομονωμένα νησιά.

Τα σχέδια της Ιαπωνίας εξηγούνται από το Μεσοπρόθεσμο Αμυντικό Πρόγραμμα (FY 2019 – FY 2023) που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και σκοπό έχει να ενισχύσει τις ικανότητες των Ιαπωνικών Ενόπλων Δυνάμεων να μεταφέρουν στρατεύματα σε απομονωμένα νησιά. Αλλώστε ήδη το ιαπωνικό ναυτικό έχει αναπτύξει μονάδες στα νησιά δυτικά της Οκινάουα σε απάντηση της κινεζικής επεκτατικής διάθεσης στην περιοχή, συγκεκριμένα στο νησί Yonaguni το 2016 και στα Miyako και Amami Oshima το 2019. Σχεδιάζει, επίσης, να κάνει το ίδιο στο νησί Ishigaki στο άμεσο μέλλον. Μια από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με αυτές τις κινήσεις είναι η μεταφορά εφοδίων στις μονάδες αυτές. Τα ελικόπτερα του Στρατού μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα μέρος μόνο ενώ δεν μπορούν να μεταφέρουν μεγάλα οχήματα. Το κενό αυτό θα καλύψουν τα νέα σκάφη.

Νέο δόγμα εκπαίδευσης-επιχειρήσεων με έμφαση στην άμυνα νησιών ανακοίνωσε η Ιαπωνία

Αυτή τη στιγμή, τα ακριβή χαρακτηριστικά και οι κατασκευαστές των πλοίων που θα αποκτηθούν δεν έχουν καθοριστεί αλλά σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης, θα έχουν ικανότητες ανάλογες με την κλάση αποβατικών ‘General Frank S. Besson’ LSV και την κλάση ‘Runnymede’ LCU του Αμερικανικού Στρατού.

To αποβατικό Caimen 90 υπό κλίμακα στο περίπτερο της Mitsui / BMT στην έκθεση MAST Asia 2019. Προσέξτε τα μοντέλα ιαπωνικών τεθωρακισμένων Komatsu και Type 16. Το Caimen 90 μπορεί να μεταφέρει έως τρία Type 16.

Και αποβατικά Caimen της BMT ;
Αν υπάρξει περίπτωση συμμετοχής Ιαπώνων κατασκευαστών σε αυτό το πρόγραμμα, η Mitsui E&S θα μπορούσε να αποδειχθεί ισχυρός παίκτης. Στην έκθεση MAST Asia που διεξήχθη στην Ιαπωνία το 2019, η βρετανική εταιρεία ναυτικών σχεδιάσεων BMT και η Mitsui E&S εξέθεταν μοντέλο του αποβατικού Caimen 90, με την νεοσυσταθείσα ιαπωνική ταξιαρχία πεζοναυτών κατά νου. Ωστόσο, καθώς το CAIMEN-90 έχει μικρότερο ωφέλιμο φορτίο από τα πλοία που εξετάζονται για το πρόγραμμα, το νεώτερο μοντέλο του μεγεθυμένου CAIMEN-200 μπορεί να προταθεί για το σχέδιο του LCU. Επιπλέον, η Mitsui E&S έχει παρουσιάσει μια σχεδίαση ενός αποβατικού σκάφους (LCT) στην έκθεση MAST Asia δύο χρόνια νωρίτερα, το 2017.

Ζυμώσεις στα ιαπωνικά ναυπηγεία: Η Μitsubishi εισέρχεται δυναμικά στις ναυπηγήσεις

Η Mitsubishi εξαγοράζει την Mitsui E&S
Στις 29 Μαρτίου 2021, ωστόσο, η Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ανακοίνωσε πως προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με την Mitsui E&S Holdings για τη μεταβίβαση τως επιχειρήσεων των ναυτικών και κυβερνητικών πλοίων στη Mitsui E&S Shipbuilding. Σύμφωνα με τη Mitsubishi, “τα προίόντα και οι τεχνολογίες της Mitsui E&S Shipbuilding συμπληρώνουν τέλεια εκείνα της εταιρείας μας. Με την εξαγορά τόσο της Mitsui E&S Shipbuilding και της τεχνολογίας που συγκέντρωσε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το έξοχο ανθρώπινο δυναμικό της, η Mitsubishi Heavy Industries θα είναι στην εξαιρετική θέση να ενισχύσει κι άλλο τις επιχειρήσεις της στη διεύθυνση Πολεμικών Πλοίων και Ναυτιλιακών Συστημάτων”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Πύραυλοι Aster 30 σε εκτοξευτές Mk41 για το Πολεμικό Ναυτικό του Αύριο

Η ελληνική πρόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα φρεγατών Constellation, με βάση το σχέδιο του Αμερικανικού Ναυτικού, κάτι που αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας,...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -